Оформлението на детска стая за момиче

Оформлението на детска стая за момиче

Проектът за детска стая за момиче е важно да се мисли внимателно, защото околната среда ще помогне на детето да расте и да се развива нормално. Правилно избраните елементи от мебели и грижлив дизайн ще направят живота на малката принцеса по-ярък и по-наситен. И в същото време ще ви помогне в ученето, хобита или в спорта.

план за детската стая

Вариант на оформлението на детска стая за момиче

Характеристики на оформлението на помещението за момиче

Ще кажем веднага, че в този преглед ще разгледаме възможностите за създаване на среда, когато вашата дъщеря или дъщери имат своя отделна стая. Въпроси за регистрация на деца в едностаен апартамент няма да бъдат засегнати.

Много родители вече от първите години от живота на дъщерята създават целенасочен "момичен" дизайн на детска стая. В същото време те изпускат от поглед факта, че детето ще расте, а неговите вкусове, страсти и страсти ще се променят с възрастта.

Ето защо не създавайте дизайн "веднъж и завинаги", не е подходящо. Но със сигурност зониране на помещения трябва да присъства. И докато момичето расте, то ще се промени, като се вземат предвид променящите се нужди.

стая за момиче

Регистрация на детска стая за момиче в ретро стил

Разположението на детската стая за момичето трябва да осигури всички удобства, необходими за нормалното израстване и развитие на детето. Стаята трябва да разполага с всички необходими мебели и все още има достатъчно място за бебето да играе и да тренира.
Стаята трябва да бъде:

  • легло или диван;
  • скрин за дрехи и бельо;
  • играчка за играчки;
  • бюро със стол;
  • килер за големи предмети.

Ако стаята е малка, можете да използвате комбинираните мебели, например легло с чекмедже на дъното. Или двустепенна структура, в която има работно място и шкаф в долната част, както и легло на върха. Добро решение, което ще разшири пространството в стаята, ще бъде килер или вградена мебел. Благодарение на това в стаята ще има място, където детето може да получава гости, да комуникира и да играе с тях.

план за детската стая

Планиране и подреждане на мебели в детска стая за момиче

Събиране и подреждане на мебели, трябва да направите всичко, така че детето да може да го използва самостоятелно.
Стелажите не могат да бъдат окачени твърде високо, в противен случай бебето може да падне, опитвайки се да стигне до тях.

Оформление на помещенията за деца в предучилищна възраст

Първият стадий на възрастта може условно да бъде описан като "от раждането до първокласната", т.е. до 6 години. В тази възрастова група оформлението на детската стая е съвсем проста. В стаята има три основни помещения:

  • за почивка;
  • за игри;
  • за съхранение на неща и играчки.

В случай, че стаята е малка, оформлението на детската стая може да осигури само място за сън и място за почивка. Нещата могат да се подреждат в вградените гардероби и чекмеджета под леглото.
Като се започне от това, се избира ситуацията за стаята. Много родители, опитващи се да спестят пари, вземат мебели "за растеж".

стая за предучилищни деца

Оригинално оформление и дизайн на стаята за предучилищна възраст

Това означава, че купуват легло с размер, който съответства на промените в възрастта на малко лице. Но те забравят, че когато малко момиче се превръща в тийнейджър, може да се нуждаят от нови мебели. За което няма място в стаята.

Знаейки, че момичето ще расте, а стаята - не, ние избираме мебели. Леглото може да бъде заменено с разтегателен диван. Той се поставя срещу стената, за предпочитане вътре. Така че ще бъде по-топло. Поставянето на легло близо до прозореца е опасно, защото те не са защитени дори от най-модерните прозорци с двоен стъклопакет. Освен това под прозорците има отоплителни радиатори, които изсушават въздуха.

И това може да повлияе неблагоприятно върху благосъстоянието на детето и качеството на съня му. Скрин или шкаф е поставен така, че центъра на стаята да е свободен. Ще има място за игри, пиене на чай с кукли и уред за къща за кукли.
план на бебето
В центъра на стаята е лесно да поставите детска къщичка, която може да бъде лесно разглобена след това.
На възраст 3-4 години децата проявяват интерес към рисуване и ръчно изработено творчество:

  • моделиране на пластилин;
  • приложения;
  • шиене на дрехи за кукли и бродерии;
  • изграждането на къщи за кукли.

За да направите това, родителите могат да си купят работен плот, който по-късно да стане място за обучение. В този случай, таблицата е по-добре да се купи стандартната височина, но стола до него - с регулатор на възхода на седалката.
Хобито на детското рисуване изисква свободно пространство за изложбата на завършените творби. Не е нужно да купувате рамки за картини и да организирате галерия, децата не се интересуват.

Но една свободна стена, на която можете да закачите на копчетата наведнъж десетина рисунки - всичко това за един талант. Ако апартаментът има здрави бетонни стени, един от тях може да бъде прикрепен към голяма дъска с коркова повърхност. За такива е лесно да закрепите нови творения на момичето-художник с духовни копчета.

Планиране на стая за тийнейджърка

Преходът към училище бележи нов етап в живота на детето. Тя условно се разделя на два периода: от 6 до 10 години и от 10 до 13 години. Вътрешно оформление на стаята вече изисква наличието на пет раздела:


  • за сън и почивка;
  • за класове;
  • за игри;
  • за приемане на гости;
  • за съхранение на нещата.


Днешният сън се заменя с почивка след училище, така че детето трябва да може да се отпусне, когато има нужда от него. С разширяването на кръга на комуникациите, хобитата на момичето се променят. Вместо куклен чай, организира срещи с училищни приятели, те заедно учат уроци, играят и вършат работа. следователно стая план за дете варира съответно. В него има ново обзавеждане (бюро, диван или диван за гости, огледало, рафтове за книги). Новото зониране трябва да бъде такова, че личните и обществени пространства да бъдат визуално споделени.
детското оформление за момичета
В края на краищата, момичето има своя собствен вътрешен живот, преживявания, нови чувства. Те все още са неясни, но те вече изискват място за самота и разбиране. Двустепенната конструкция, в която се намира спалното място отгоре, може да бъде добро решение на проблема. Изкачвайки се нагоре, момичето може да се пенсионира и родителите няма да се налага да пъпчат над дизайна на стаята.

Центърът на стаята е най-добре да остане свободен, така че да има преминаване от една част към друга. В допълнение, появата в стаята на огледало (ако пространството го позволява) изисква пространство, така че момичето обикновено може да се види отстрани.

Бюрото за писане трябва да бъде поставено така, че да е максимално осветено от дневна светлина. Ще бъде правилно да го подредите така, че светлинният поток да пада върху повърхността на плота от лявата страна. Срещу прозореца бюрото се поставя само в случай, че директната слънчева светлина не падне върху него.

разположението на масата в детската стая

Пример за маса пред прозорец в детска стая

В противен случай, очите на детето ще бъдат постоянно напрегнати, което ще доведе до лошо зрение.

Стая за старши студент

В горните оценки (13 до 17 години) поведенческите момичета вече могат да бъдат разделени на два основни типа:

  • общителен;
  • интроверт.

Емоциите и интересите от първи тип са ориентирани навън, тя изплисква всичките си преживявания и ги споделя с другите. Вторият тип живее чрез вътрешни преживявания, е уязвим за сетивата и ги държи в себе си. Съответно функционалността на помещението за тийнейджърка се променя. Това вече е място, където можете да се скриете от тревогите на ежедневието. Оформлението на детската стая всъщност се формира, само малки детайли се променят.

стая за ученици от гимназията

Оформлението и оформлението на детската стая за старши ученик

Вместо играчки, се появяват съвременни джаджи и устройства:

  • компютър;
  • мобилен телефон;
  • конзола за игри;
  • TV;
  • играч със стерео система.

Комплект мебели остава същият, освен че има тоалетка с огледало и шкаф за съхранение на бижута и други дрънкулки. Детските рисунки на стените се заменят с плакати на популярни музиканти и актьори.

Младите момичета прекарват повече време в комуникацията помежду си, така че стаята трябва да има ъгъл за комуникация. Той се нуждае от мебели, защото домакинята и нейните приятели не са вече бебета, които да седят на пода. Зоната за гости може да бъде оборудвана с мек ъгъл, за който ще бъде направено отделно насочено осветление.

Разположението на стаята за две момичета

В семействата, където са родени близнаци или има сестри-погодки, не винаги е възможно да ги разпределите в отделна стая. Ето защо, родителите трябва да създадат детски дизайн за две момичета, така че всеки от тях да се чувства нормален.

Условно, животът на две сестри може да бъде разделен на два етапа. Първият - от раждането до 10-12 години, вторият - от 12 години и след това.

На границата на тези периоди настъпват психологически промени, когато всяко от момичетата иска да има собствен ъгъл. Като се има предвид, че помещението, предназначено за двете сестри, е с ограничен размер, за обзавеждането си най-често се избира двуетажно легло.

оформление за две момичета

Оригинално оформление на детска стая за две момичета

Тя не се провежда, тя ви позволява да създадете лично пространство за всяко дете. Ако размерите на стаята позволяват, родителите поставят две легла или две канапета.

Къде е по-трудно да се поставят в малка стая две маси и столове за писане. Успешно решение на този проблем ще бъде комбинираното обзавеждане с нагъваеми или подвижни плотове. По-добре е предварително да очаквате този момент, когато всяко от момичетата ще иска да има собствен ъгъл, който не е нужно да споделяте със сестра си. В детската стая за две момичета, можете да поставите леглата на двама до приятел, като споделите нощно шкафче.

стая декорация две момичета

Декор и декорация на стая за две тийнейджърки

А бюрото с дълга маса трябва да се постави близо до противоположната стена. Зад него и двете момичета ще могат да учат, без да се намесват помежду си. Повече изолация може да се постигне чрез разделяне на зоните с помощта на стелажи и декоративни прегради. На тях можете да поставите играчки, сувенири, полезни трикове. Основното е, че преградите не лишават стаята от светлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на детската спалняОформлението на детската спалня
Детската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето детеДетската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето дете
Разположението на детската стая за момчетоРазположението на детската стая за момчето
Stretch таван в детските функцииStretch таван в детските функции
Интериор на разсадникИнтериор на разсадник
Полезни съвети за избор на завесиПолезни съвети за избор на завеси
Детски столовеДетски столове
Как да изберем тапет в детската стаяКак да изберем тапет в детската стая
Удобни детски легла в детските стаиУдобни детски легла в детските стаи
8 Съвети за подобряване на децата8 Съвети за подобряване на децата
» » Оформлението на детска стая за момиче
© 2021 BggeHat.com