Stretch таван в детските функции



Украсата на детската стая е обект на специални изисквания, по-специално на тавана. Ето защо все по-често тези произведения се избират като опънати тавани. Това се дължи на отличните технически характеристики на това покритие. Протяжният таван в детската стая също така отваря широка гама от възможности за проектиране. Това означава, че можете да създадете не само практично и надеждно, но и красиво покритие. Освен това инсталирането на такива съоръжения е много по-бързо от инсталирането на гипсокартон или боядисване.

Дизайн характеристики на опънати тавани

Ако искате да инсталирате таван за разтягане в детската стая, първо трябва да разглобите с такъв дизайн. Тази полимерна кърпа, която е фиксирана със специални крепежни елементи около периметъра на помещението и е опъната под въздействието на висока температура.
Снимка опъвам тавани в детската стая
Направени са опънати тавани от различни материали:
  • Поливинилхлорид (PVC). Максималният размер на платното без фуги е 5 м, но е възможно да се присъедини към няколко платна с неприличен шев.
  • Текстил върху полиестерни влакна. Такъв материал позволява да се получи таван без шевове с практически неограничени размери.
Stretch таван в детето е по-добре да се монтира от PVC. Това се дължи на по-голяма гъвкавост по отношение на декорирането на материала. Монтажът на тавана може да бъде направен на почти всеки етап от ремонта на помещенията, но също така е възможно да се инсталира в вече завършена стая. Да поверите този бизнес е по-добре за професионалните работници, но ако сте уверени във вашите способности и стриктно спазвате предписанията на технологиите, тогава тази процедура може да бъде направена самостоятелно.

Предимства и недостатъци на опънати тавани

Както вече споменахме по-горе, опънати тавани могат да бъдат монтирани в почти всяка стая. Факт е, че подготовката за инсталация е минимална. Основният проблем, който трябва да бъде решен, е осветяването.
опъвам таван в детската стая
Опънати тавани са огнеупорни, екологични и хипоалергенни (за подробности:Опънати тавани: екологична съвместимост и безопасност"). Тези качества са много важни за детски стаи. Мрежата не съдържа тежки метали и вредни вещества, поради което окачения таван в детска градина е един от оптималните решения.
В допълнение, тези тавани са естетическа красота. Монтирането на дизайни, проектирани от дизайнера, позволява не само да създаде атмосфера на комфорт в стаята, но и да повлияе позитивно върху формирането на вкуса и стила на вашето дете.
Но не забравяйте, че опънатите тавани също имат някои недостатъци:
  • Такива структури са уязвими към остри предмети. Нарязването или пробиването на повърхността е много проста. За възрастни стаи този аспект може да не е толкова важен, за разлика от детето.
  • Платният таван има висока водопроницаемост, за разлика от PVC.
  • Основният недостатък на такива повърхности е тяхната висока цена. И ако смятате, че окачен таван в детската стая ще бъде инсталиран от професионални работници, цената на такова решение ще бъде доста голяма.
опъвам таван в детска градина
Но не забравяйте, че в детската стая не можете да спасявате малки неща.

Проектиране на опънат таван в детската стая

В процеса на избор на дизайн за детска стая трябва да отговорите на двата най-важни въпроса:
  • Таванът трябва да е гланц или матиран;
  • какъв цвят за детската стая е оптималният.
Отговорът на първия въпрос зависи от характеристиките на стаята: ако таваните са достатъчно ниски, по-добре е да изберете гланцовите PVC тавани. Поради отразяването на лъскавата повърхност, помещението визуално ще се увеличи и това значително ще подобри комфорта на престоя на детето в него.
как да изберете таван за детска стая
Ако таваните са високи, тогава можете да инсталирате матови ножове.
По отношение на цвета. За детските стаи е нежелателно да се използват богати и ярки нюанси. Дълъг престой в среда на киселинно-жълти или яркочервени цветя ще бъде трудно не само за детето, но и за възрастен човек. Затова трябва да изберете спокойни и естествени цветове. Те ще окажат благоприятно влияние върху емоционалното състояние на детето.
Увеличен таван в детската стая, видео пример:

Чертежи върху опънати тавани

Необходимо е да се обърне внимание на факта, че модерният строителен пазар предлага тавани с чертожни чертежи по метода на фотопечат. Изображенията, които по този начин се прилагат върху PVC фолио, не се износват и не избледняват с течение на времето. Поради това такива тавани могат да бъдат препоръчани на всички родители, които искат да дадат на детето стая индивидуалност.
Снимка опъвам тавани в детската стая
При избора на чертеж е необходимо да се вземе предвид факта, че експлоатационният живот на окачения таван е от 15 години. Поради това е по-добре да изберете неутрални изображения, защото например анимационните герои за деца няма да бъдат под вкуса на юношите. Класическото решение за тавана в детската стая е небето или морето. Двете орнаменти са достатъчно гъвкави, не раздразняват външния вид и позволяват създаването на комфортна атмосфера в стаята благодарение на опъвам таван с модел.
Друг добър вариант дизайн таван в детската стая е звездното небе. Такъв дизайн е уникален в много аспекти. Факт е, че зад платното са монтирани лампи. Към светлинния източник са свързани оптични влакна, които се извеждат към повърхността на тавана. През деня такъв таван няма да се различава от обикновените решения, но през нощта повърхността се трансформира. Всяка нишка започва да свири със светлина, превръщайки тавана в истинско нощно небе.
Но, разбира се, основният аспект при избора на таван е одобрението на детето. Мнението на вашия син или дъщеря в това отношение е не по-малко важно от препоръките на специалисти в тази област. За да видите красотата на такива решения, можете да видите снимки на опънати тавани в детската стая на нашия уебсайт.
опънати тавани за деца
Протезите в детската стая ще бъдат най-доброто решение за довършване на повърхността. Благодарение на отличните си свойства, екологосъобразността и безопасността за здравето на детето, такива покрития значително се възползват от други видове покрития. В допълнение, високата водоустойчивост може да предпази детската стая от такива проблеми като наводнения. Поради структурата си, платното няма да позволи на водата да влезе в стаята. И това, вие ще се съгласите, е допълнителен фактор, който подобрява комфорта на престоя на детето в стаята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдатЦветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
Удължен таван с фотопечат - опции за дизайнУдължен таван с фотопечат - опции за дизайн
Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Малко за опънати таваниМалко за опънати тавани
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
» » Stretch таван в детските функции
© 2021 BggeHat.com