Видове подови настилки

Съвременният пазар на строителни и довършителни материали предлага огромна гама от подови настилки с голямо разнообразие от свойства и характеристики. Предлагани за продажба са скромни бюджетни опции, както и скъпи луксозни покрития.

Видове подови настилки

Видове подови настилки

След като се запознаете с информацията, предоставена по-долу, ще получите пълно разбиране на основните сортове на подови покрития и ще можете да направите най-правилния избор.

линолеум

линолеум

линолеум

Съвременният линолеум се състои от шест слоя

Съвременният линолеум се състои от шест слоя

Един от най-често срещаните видове подови настилки. Материалите от битова, полуобзаведена и търговска употреба са на разположение за продажба. Класификацията се извършва в съответствие с показателите за якост на линолеума. Най-оптималната опция за дома е по-скоро търговска, отколкото битова линолеум - тя е малко по-скъпа, но обслужва много по-дълго.

Каква е разликата между търговския линолеум и полуобучението

Каква е разликата между търговския линолеум и полуобучението

предимства

  1. Устойчивост на влага.
  2. Некомплицирани и прости грижи.
  3. Няма шум при ходене.
  4. Не се излага на гниене.
  5. Дълъг експлоатационен живот.
Таблица на класа и етикетиране на битови линолеум

Таблица на класа и етикетиране на битови линолеум

недостатъци

  1. Търсенето на земята. Грубият под трябва да е на нивото - само в този случай е възможно да се разчита на дълъг живот на покритието.
  2. Сравнително ниска екологична съвместимост. В тази връзка, линолеум, като изкуствен материал, забележимо губи на естествени разновидности на декорация.
  3. Ниска устойчивост на механично напрежение. Тежестта на човек и малки интериорни предмети с линолеум се поддържа, но под натиск на тежки мебели и големи машини материалът се избутва.
  4. Слабо съпротивление на температурните промени. Действителни за евтини и лошо качество линолеум. Това покритие бързо се деформира и напука.
Таблица на характеристиките на линолеум Tarkett (Tarkett)

Таблица на характеристиките на линолеум Tarkett (Tarkett)

Покрития от поливинилхлорид

Покрития от поливинилхлорид

Покрития от поливинилхлорид

Покритията от поливинилхлорид имат срок на експлоатация до 30 години

Покритията от поливинилхлорид имат срок на експлоатация до 30 години

Те се произвеждат под формата на плочки и панели с лепилна основа и заключваща фуга. Плочките също се продават, монтирани с помощта на лепилни смеси от трети страни. Модерните винилови подове изглеждат по-естетически приятни и се характеризират с подчертано подобрени характеристики на изпълнение в сравнение със старите си съмишленици от съветското производство.

предимства

  1. Устойчивост на различни товари.
  2. Лесна инсталация.
  3. Устойчивост на влага.
  4. Добро звукоизолирано изпълнение.
  5. Приятна външна текстура.
  6. Широк избор от цветове и текстури.
  7. Дълъг експлоатационен живот.
PVC плочки

PVC плочки. Технически спецификации

недостатъци

  1. Търсенето на земята. Грубият под трябва да е плосък, в противен случай всички дефекти ще се появят във винила с времето. Съдържанието на влага в субстрата не трябва да надвишава 5.
  2. Изисквания за съхранение и стилизиране. Преди да използвате винил, трябва да дадете време, за да се адаптирате към околната среда. Освен това температурните интервали, препоръчани от производителя по време на процеса на довършване и след завършването му, трябва да бъдат поддържани.
  3. Слаба устойчивост на излагане на ултравиолетови лъчи. Реал за евтин винил. Директната слънчева светлина води до избледняване на цветовете и появата на жълти петна по повърхността на покритието.
  4. Неприродата на състава. Винилът е изкуствен материал. При изгарянето тя отделя токсични вещества за хората. В същото време евтиното и нискокачественото покритие ги отличава дори в "състояние на почивка". Когато купувате, винаги поискайте от продавача да произвежда сертификати за качество.

Корк покрива

Корк под

Корк под

Как да поставите корк под

Как да поставите корк под

Естествено покритие с висока топло- и шумоизолация. Основата на финала е кората на коркова дървесина. Произвежда се във формата на ролки и плочи. Перфектно подходящ за довършителни работи в помещения, които се нуждаят от екологичност, спокойствие и комфорт.

Коркова настилка

Коркова настилка

предимства

  1. Висока топлоизолация.
  2. Добра звукова изолация.
  3. Устойчивост на деформация. На корковия под няма следи дори от тежки мебели и машини.
  4. Високи свойства на абсорбиране на удар
  5. Липса на приплъзване.
  6. Нормална толерантност на различни химически ефекти, с изключение на агресивните алкали.
  7. Въздействие от страна на различни вредители.
Видове покрития от корк

Видове покрития от корк

недостатъци

  1. Висока цена. В резултат на това, като се вземат предвид разходите за различни допълнителни материали и работят директно, цената на корк етаж е сравнима с разходите за закупуване и полагане на добър паркет.
  2. Ниска стабилност "да се счупи". Остри крака мебели, нокти на домашни любимци, токчета и други подобни неща имат отрицателен ефект върху състоянието на "задръствания".
  3. Ниска топлопроводимост. Използването на коркова обвивка в комбинация с подово отопление няма да работи. "Корк" просто не пропуска топлината.
  4. Склонност да набъбва по време на контакт с вода. Тази точка изключва възможността за утаяване на корковия под в баните и другите помещения с висока влажност.

Ламиниран паркет

Ламинат в интериора

Ламинат в интериора

Панел, изработен на основата на фибростъкло и допълнен с няколко слоя дебела хартия. Над хартията се прилага текстура (най-популярният вариант е имитация на паркет), а върху него - защитни материали. Производствената технология гарантира устойчивостта на панелите на абразия, слънчевата светлина, различни видове повреди, деформации и замърсяване.

Класове ламинат

Класове ламинат

Ламинатът е сравнително лесен за инсталиране и се характеризира с дълъг експлоатационен живот. Единственото ограничение е, че панелите не могат да бъдат поставени в бани и други помещения с високо ниво на влажност. Техниката на монтаж изисква предварително поставяне на специален субстрат.

Как да изберем ламинат

Как да изберем ламинат

Класификация на ламинат

Класификация на ламинат

предимства

  1. Устойчивост на външни влияния.
  2. Добра поносимост при повишени температури.
  3. Сравнителна непретенциозност в грижите.
  4. Екологична безопасност. Панелите не съдържат вещества, които могат да навредят на човешкото здраве. Материалът не натрупва бактерии, не предизвиква алергии и е идеален за довършване на пода дори в детската стая.
  5. Лесна инсталация.
  6. Възможност за комбиниране с подово отопление.
  7. Дълъг експлоатационен живот.
  8. Сравнително достъпни разходи.
Ламинат в интериора

Ламинат в интериора

недостатъци

  1. Слаба устойчивост на влага. Материалът не се препоръчва да се използва дори в кухни. Ако решите да подрежете подовата на кухненския плот с този материал, дайте предимство на неговия косъм.
  2. Опасност от образуване на мехури и други блистери, ако технологията за монтиране е нарушена.
  3. Остържете при ходене в случай на полагане на недостатъчно внимателно изравнен грубинг под.
  4. Ниско качество на евтините сортове.

Керамично покритие

Керамично покритие

Керамично покритие

Керамични плочки за под

Керамични плочки за под

Керамичните подови плочки могат да се използват в различни жилищни райони

Керамичните подови плочки могат да се използват в различни жилищни райони

Един от най-популярните материали за довършване на пода. Особено добра плочка е подходяща за подови настилки в помещения с интензивен трафик и висока влажност. За продажба се предлага огромна гама от плочки, които се различават по размер, дизайн, якост и редица допълнителни характеристики.

В частните домакински керамични покрития най-често се използват в бани, както и коридори, бани и кухни. Като цяло можете да изберете плочки, които идеално се вписват във вътрешността на всяка стая, но в спалните, хола и други подобни помещения, керамиката трябва да бъде по-добре комбинирана с подово отопление, в противен случай ще бъде студено.

предимства

  1. Най-широк избор от дизайнерски решения.
  2. Почти неограничено пространство за внедряване на голямо разнообразие от идеи. С помощта на плочки можете да създадете уникални композиции и визуално да промените пропорциите на стаята.
  3. Сила.
  4. Лекота на грижите.

недостатъци

  1. Работна инсталация.
  2. Наличие на шевове. Напълно премахване на тях няма да работи. Широчината на шевовете директно зависи от уменията на стекер.
  3. Chill. Разхождането на такъв материал с голи крака е удоволствие за любовника. За да се чувствате комфортно, керамиката трябва да се комбинира със системата на топъл под, което води до появата на допълнителни разходи.


Каталози на KERAMA MARAZZI. Изтегляне като PDF

2015 Керамичен гранит

2015 Английска колекция

хотели

Керама Мараци

материя за килими

материя за килими

материя за килими

Разнообразие от килими

Разнообразие от килими

Този популярен вид подови настилки се характеризира със сравнително демократична стойност, простота на полагане и практически неограничена гама от дизайнерски решения. Модерните килими не се интересуват от гризачи, насекоми и други вредители, те лесно се грижат и са издръжливи.

Естествен килим

Естествен килим

Предлагат се на пазара килими, изработени на основата на акрил, вълна, полипропилен, найлон, коприна и много други материали.

Килими покритие, производство Турция

Килими покритие, производство Турция

предимства

Сред предимствата на модерния килим трябва да се отбележат следните характеристики:

  • устойчивост на различни неблагоприятни ефекти, включително абразия;
  • широк избор от цветове и дизайнерски решения;
  • ниска гънка;
  • добра изолация на звука при меки и еластични килими.

недостатъци

Ако килимите и недостатъците, а именно:

  • лоша устойчивост на пряка слънчева светлина. Това е особено важно за евтините модели. Килимите губят цвета си и изобщо видния външен вид;
  • лоша толерантност към водата и използване при висока влажност;
  • склонност да се натрупва прах между вили. Предпочитайки подови настилки от килими, бъдете подготвени да работите често с метла и прахосмукачка.

Покрития за паркет

Покрития за паркет

Покрития за паркет

Класически вариант на скъпи и висококачествени настилки. Характеристиките на работа и външния вид на материала зависят пряко от вида дърво, който се използва за производството му. В къщи с дървени подове винаги е топло, удобно и уютно.

паркет

паркет

предимства

  1. Отличен външен вид.
  2. Дълъг експлоатационен живот.
  3. Пълна безопасност на околната среда.
  4. Ниска топлопроводимост.

недостатъци

  1. Склонност към деформации. През лятото дървото се разраства, през зимата, напротив, се изтърква. С оглед на това, при полагане на панелите е необходимо да се оставят технологични разстояния.
  2. Висока цена. Качеството паркет е много по-скъпо от другите сортове покрития. Необходимо е обаче да бъде променено, което напълно компенсира високите разходи.

Полимерни покрития

Попълване на пода

Попълване на пода

Декоративен под 3d. 3D изображение на вашия етаж

Декоративен под 3d. 3D изображение на вашия етаж

В тази категория са много етажи, които са много обичани от много хора. Покритието може да бъде направено от цимент-акрил, епокси, както и от полиуретан и метил метакрилат. Подходящи за употреба в широк кръг от среди. В жилищни сгради и апартаменти по-често, отколкото в други, 3D подове се използват на базата на полиуретан. Композициите идеално се вписват в интериора на баните и кухните. Характеризира се с естетически и изключителен външен вид, висока издържливост и дълъг експлоатационен живот.

Материали за устройството от полимерни подове

Материали за устройството от полимерни подове

предимства

Сред основните предимства на самонивелиращите се подове са следните характеристики:

  • устойчивост на висока влажност;
  • привлекателен дизайн;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • добра толерантност на химическите ефекти;
  • висока адхезия;
  • устойчивост на огън, температурни промени;
  • отлична хигиена;
  • лекота и непреклонност в грижите.
Саморазливни подове 3d снимка

Саморазливни подове 3d снимка

недостатъци

Материалът също има свои собствени слаби места, а именно:

  • висока цена;
  • сравнителна сложност на разглобяването. С течение на времето дори и най-красивият 3D етаж може да притеснява собственика и да премахне покритието ще трябва да полага значителни усилия;
  • прецизност към течащия етаж;
  • трудовата интензивност на споразумението.

Разходи за различни покрития

За много купувачи, които избират подходящата опция за покритието за покритие, решаващият фактор е цената на материала. Разбира се, тази точка също трябва да бъде взета предвид, което ви е поискано да направите с помощта на следната таблица.

Таблица. Средни цени за подови настилки

Подови цени, триене / м2
линолеум100-700
Покрития от поливинилхлоридНа средно 1000
Корково покритиеСредно 1600
Ламиниран паркет170-1250
плочка300-1500
материя за килими70-2000
паркет1000-2600
Самонивелиращи се подовеСредно от 800-1000

Сега сте наясно с основните характеристики, заслуги, слаби качества и средни цени за най-популярните видове подови покрития. Получената информация ще ви помогне да размислите внимателно и да направите най-добрия избор.

При избора на подово покритие е важно да се съпоставят екологичните характеристики, опасенията за здравето и разходите за покритие

При избора на подово покритие е важно да се съпоставят екологичните характеристики, опасенията за здравето и разходите за покритие

Успех!

Видео - Видове подови настилки

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?
Какво е добро за търговския линелиум tarkett?Какво е добро за търговския линелиум tarkett?
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
За видовете линолеум и опаковането муЗа видовете линолеум и опаковането му
» » Видове подови настилки
© 2021 BggeHat.com