Дълготрайно подово покритие за търговски килими

Търговският килим е устойчиво и износоустойчиво покритие, което освен това има достъпна цена, не изисква специални грижи и лесно се актуализира. Този материал се закупува от собствениците на супермаркети, ресторанти, бизнес центрове и други институции. Що се отнася до тези институции, най-важното изискване, което се поставя върху подовите настилки, е привлекателността и способността им да издържат на тежки товари, както и липсата на трудности при почистването.

Характеристики на материала

За да не допуснете грешка при избора и намирането на продукта, който ще се побере специално в стаята ви и ще отговаря на определени изисквания, трябва да знаете основните характеристики. Ето основните му предимства:

  • Лесна работа и поддръжка.
  • Апелативният. Търговският килим запазва своя оригинален външен вид, без да губи оригиналния си цвят и естетика.
  • Лекота на поддръжка, могат да бъдат вакуумирани и подложени на мокро почистване.
  • Максимална устойчивост на износване.
  • Безопасност ходене на такова покритие, тя не се влошава дори от ходене по него в обувки с тънки и високи токчета.
  •  Устойчивост на различни биологични ефекти - мухъл, микроорганизми и гъбички.
  • Екологична съвместимост.
  • Ниска цена.

Нивото на качество, което килима ще притежава е търговско и неговата цена се влияе от следното:

  • Високотехнологични материали, използвани за създаване на купчина покритие.
  • Правилно подрязване и презаключване на килими със силни резби.
  • Устойчиво оцветяване с влакна.
  • Разнообразие от тъкани.
  • Плътност на купчината.

Необходимо е всеки от тези параметри да бъде разгледан по-подробно.

Използвани материали

Секс в хотела

Етаж в коридора

Като правило, за създаването на дрямка модерни производители използват изключително изкуствени влакна, които се създават на основата на найлон или полипропилен. Много рядко се използват естествени влакна - вълна, тъй като те абсорбират замърсяванията добре и трудно се разделят с тях. Ето защо модерните килими не съдържат такива влакна. В допълнение, такъв компонент натрупва статично електричество и е благоприятна среда за развитието на мухъл и насекоми.

Но, като се има предвид, че вълната е мек и удобен за околната среда материал, който винаги изглежда привлекателен, производителите на подови килими не могат напълно да го изоставят. Търговските килими, включващи вълна, се използват за декориране на стаите на луксозни хотели, ВИП-зали, самолети и други подобни съоръжения.

Подрязване на ръбовете

Много е важно при купуването да се обръща внимание на подрязването на ръба на килима. Ако е направено невнимателно, при поставянето на платното в покритието може да се появят нечупливи прорези. Това не само ще влоши външния вид на пода, но също така може да доведе до намаляване на експлоатационния срок на продукта. Мръсотията и влагата ще бъдат запушени в пукнатините, което ще има отрицателен ефект върху основата на килима и ще доведе до разрушаването му.

Превъзходно презаключване на качеството е важно, тъй като ако ръбовете са неправилно изместени, материалът ще се отдели и ъглите ще се изплъзват.

Метод на боядисване

Балта Вилтекс

Балта Уилакс

Колко дълго ще запази търговския си каролидин първоначалния си вид, до голяма степен зависи от цвета на купчината. За този тип покритие е необходимо оцветителят да се съхранява възможно най-дълго, независимо от влиянието на външни фактори.

Цветът на повърхността на това подово покритие е неприемлив, тъй като този метод не осигурява достатъчна трайност, в резултат на което получените цветове не се различават по яркостта.

Освен това този тип цвят няма да постигне равномерен цвят. Ето защо висококачественият търговски килим е боядисан дълбоко.

купчина

За по-голяма трайност, търговските килими се правят чрез образуване на необрязана купчина. В повечето случаи, в различни институции с висок трафик подредени покритие брат купчина прежди са навързани по Силна технология, която прави продукта твърд и издръжлив, колкото е възможно. Благодарение на този косъм косми много по-добре издържа дълго натоварвания. Високата плътност на влакната не позволява проникването на мръсотия в материала, той остава на повърхността, което прави почистването много по-лесно.



Освен това, при този вид тъкане купчината от килима осигурява комфорт и безопасност на движението, във връзка с която се използва за завършване на етажите в тези стаи, където много хора минават.

Велур е вид покритие, което има нарязан пухкав куп. Основното му предимство е мекотата на материала. Ето защо това не е съвсем практично покритие се използва в хотелските стаи на луксозната категория.

Купчина - близо до

Изглед на купчината

През последните няколко години много предприемачи предпочитат килими с наклонена купчина като "Бербер". Височината на бримките в нея не надвишава 14 мм, което ви позволява да запазите мекотата на материала. Като нишка използва влакна от устойчив на износване полипропилен, смесени с найлон, което значително намалява цената на килима.

Качеството на купчината може да се определи чрез следните параметри:

  • Височината на вилите.
  • Плътността на серията.
  • Стъпалата за плетене - колкото по-голям е този параметър, толкова по-плътна е купчината.
  • Плътност на купчината.
  • Плътността на купчината е тегло.

Полагане на килими

Когато купувате търговски килим, не забравяйте, че правилният му стил е много важен. Качеството на извършената работа зависи от експлоатационния живот на покритието и неговия привлекателен външен вид.

Първият етап е подготовката на основата, трябва внимателно да почистите, подравнете и подготвите пода. Също така си струва да си припомним, че един ден преди полагане е необходимо температурата в стаята да не е по-ниска от +18 градуса. Освен това, 2 дни преди началото на работата трябва да се поставят ролки, така че платът леко да легне и да се изравни. Полагането може да се извърши по няколко начина.

Закрепване около периметъра

Сгъване с фиксация

Свободно полагане с фиксиране около периметъра

Това е най-достъпният метод за полагане на килима. Материалът е поставен по такъв начин, че е на 5 см по стените. Започвайки от центъра, той се изравнява и излишъкът се отрязва. След това покритието се фиксира, като се използва перваза и релса във вратата.

Въпреки простотата на полагане, този метод има някои недостатъци - това е вероятността от мехурчета, покритието намалява износоустойчивостта.

Монтиране на двустранна лепилна лента

Този метод също не изисква сериозна подготовка на пода. Първоначално двустранната адхезивна лента е залепена към повърхността й, която е фиксирана около периметъра на стаята и след това се простира навсякъде в района, с разстояние между тях от 25-30 см.

Полагане на скоч

Фиксиране с двустранна лента

След това се полага подовата настилка, като постепенно се отстранява защитния слой от скуката. В заключение, капакът на излишъка се премахва със специален нож.

Предимството на метода е неговата скорост на полагане, не се изисква да се харчат пари за субстрат. Сред недостатъците - залепващата лента може да се деформира при висока влажност или резки промени в температурата.

Директно залепване

Този метод е донякъде остарял, но много надежден за онези стаи, в които се отбелязва висок трафик. На равна повърхност нанесете лепило с назъбена дозатор. Трудно е да се направи такава работа сама, затова е препоръчително да поканите специалисти. Платът трябва да бъде поставен успоредно един на друг, като се вземе предвид посоката на купчината. Приспособяването се прави по този начин - материалът не е напълно залепен, около 2 см са оставени от ръба, парчетата са насложени една върху друга и допълнителните ръбове са отрязани. Леко повдигане на ръбовете, лепилото се полага върху основата и мястото на съединението се търкаля с нещо тежко. След това полагането на килима може да се почисти, като се използва дори прахосмукачка и на него няма мехурчета.

заключение

Килим плочки

Инсталация на килими

Търговският килим не е загубил значимостта си от няколко десетилетия. Преди това само солидни институции, богати семейства и елитни хотели можеха да си го позволят. Днес, благодарение на голямото разнообразие от килими за подови настилки, които се предлагат в обширен ценови диапазон, всеки може бързо да ремонтира своето пространство бързо и стилно. Всички производители на килими дават препоръки относно полагането на вашия продукт, след като сте го слушали, ще удължите периода на покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?
Избор на търговски линолеумИзбор на търговски линолеум
Какво е добро за търговския линелиум tarkett?Какво е добро за търговския линелиум tarkett?
Какво е по-добре да лежите на подаКакво е по-добре да лежите на пода
Бебешки килими на подовите материали и техните характеристикиБебешки килими на подовите материали и техните характеристики
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Как да изберем правилния килим?Как да изберем правилния килим?
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Плюсове и минуси на килимПлюсове и минуси на килим
» » Дълготрайно подово покритие за търговски килими
© 2021 BggeHat.com