Как да поставите килима със собствените си ръце

Всеки иска да създаде своя собствена къща красива и удобна, понякога инвестирайки в нея, цялата си душа. Те казват, че е лесно да се определи самата природа на човек, просто трябва да посетите дома му. Ето защо абсолютно всеки от нас, който желае това или не, прекарва много време в интериора си.

Всички видове строителни материали позволяват днес да се внедрят решения и да се възприеме нов подход към развитието на уюта в жилището. Сред тях не последното място се заема от подови настилки.

Свойства на килима

Свойства на килима

И необичайно търсене сред потребителите заслужава килим. Това доказва успешното използване на килима не само в жилищни помещения, но и в офиси, спортни клубове и други помещения с огромен трафик.

Положителните качества на горните настилки са очевидни

Голяма издръжливост, надеждност, комфорт в експлоатация - всичко това го отличава икономически от конкурентите. Големият избор от цветове на този материал е просто шокиращ.

Ето защо, когато купувате материал за подови настилки, повечето предпочитат килим. Обикновено се поставя от специалисти. Въпреки това обикновен човек може лесно да управлява този прост проблем. И възниква въпросът: как да поставите килима на ръцете си. Нека разберем какво да обърнем специално внимание.

Много е важно да запомните, че килимът, в сравнение с килима, който просто се простира до пода, трябва да бъде фиксиран. Той е натиснат с плинтове. За да направите това, трябва да използвате лепило или заместители. Преди това, преди да си купите килим, препоръчваме внимателно да измерите стаите, където ще лежат директно. Мнозина обаче препоръчват да се направи схема на стаята, грабвайки прозореца, както и вратите, и заедно с него да отиде за стоките. Това ще даде възможност да се избегнат грешни изчисления при изчисляването на размера на подовата настилка.

Инсталиране на килими с ръце с инструкции стъпка по стъпка

Инсталиране на килими с ръце с инструкции стъпка по стъпка

Преди това, преди полагането на килими, се изисква почистване на пода от остатъци и други замърсители. След като свършите тази работа, трябва да приложите двустранна самозалепваща лента, за да я оправите, върху която ще има килим.

Останалите ненужни части трябва да се скриват директно под дъската. Когато слагате материала близо до стените, трябва да преминете от единия ъгъл към другия.

Безплатен метод за подреждане

Този метод е подходящ за малки стаи, по-специално за спални.

Планирането на килима е с размери от около 5-10 см. Повърхността му се изравнява и се простира от центъра към краищата на стаята с ролка. Освен това краищата на подовата настилка са фиксирани с первази.

Представеният метод прави възможно с лекота и много бързо да овладеете полагането на килима със собствените си ръце. Освен това, това покритие може да се променя толкова лесно.

От съображения за сигурност, предоставена от полагане килим, както и за да се избегне деформация, не се препоръчва да го почистите с по-чиста препарат и в никакъв случай не се движат тежки, прекалено много мебели.

Закрепване към скоч лента



Редът на опаковане с използване на строителни двустранни шотландски. Същото не означава никакви специални познания или икономически разходи. Слепете лепилото първо около периметъра на помещението, а след това под формата на решетка около пода.

Разстоянието между ивиците е някъде от 25 до 45 см. Ограждаме ръбовете около 5-10 см. Освен това отстраняваме защитния филм и отстраним килима.

Накрая изрежете излишъка от контура на стаята.

Поставяме килим с лепило

Полагането на лепилото се извършва на няколко етапа:

  • Подготовка на повърхността. Пълно и напълно премахване на прах от равнината, всяка мръсотия и обезмасляване на повърхността на пода. В случай, че преди е имало и килим, след това отстранете частиците от старото лепило. Ако на повърхността на пода има стара боя, препоръчва се да се почисти.
  • Разстилахме килима върху зоната на стаята и спестихме 10-15 см от ръба.
  • Смажете площта със специално лепило. Нанесете лепилото на пода с помощта на назъбена мистрия. Лепилото трябва да бъде нанесено не като мазен слой, което прави кръгови движения
  • Прекъснете запаметените пропуски, така че краищата да са точно срещу стената.

Определянето на килима с лепило е най-трудно, но по-силно.

В същото време лепилото трябва да се прилага не само в ъглите, което ще позволи да се изключи огъването на подовата настилка. Един минус посочения метод за закрепване е най-трудоемката замяна на старото покритие с нова.

Поставяме килима директно във вратите

Особено внимание трябва да се обърне на монтирането на килима във входните отвори, както и на нишите. Тези сайтове се считат за особено трудоемки, така че те ще изискват огромно работно време.

За да се постигне по-добър ефект, се препоръчва размерът на покритието да бъде значително по-голям с 10-25 см от желаното, което ще направи възможно по-гладкото му поставяне без проблеми.

За поставяне в отворите обикновено се използват метални ленти. Това допринася за силното му фиксиране и не позволява завъртане и деформация.

Складиране по стълбите

Складиране по стълбите

Стълбището е друга неспокойна зона. Ако действате тук, не се опитвайте веднага да направите идеално гладко и идеално равномерно покритие. Диагоналните разфасовки в самия килим значително ще опростят полагането и дори това.

Методи за настилка на стълбите:

  • Първоначално изрязахме подовата настилка с правилния размер, но със сигурност я направихме малко с марж. Във форма на лента, поставена в цялото стълбище, или индивидуални проби за всяка стъпка.
  • При версията с непрекъснат колан директно към цялата стълба, трябва само да я фиксирате с тесни ивици, като използвате самобръчкови винтове, да я лепете или да го фиксирате със скоби. Те ще бъдат почти невидими, ако закрепването е поставено в началото на стъпката. Придвижете се отдолу нагоре и внимателно издърпайте килима преди да го поставите.
  • За да извадите килима за определена стъпка на стълбата, се препоръчва да използвате хартиени шаблони. За да направите шаблон, прикрепете хартията към стъпалото, равномерно я огънете по страните на самолета и я изрежете по нейните завои.

След като сте завършили основната работа по полагането на килима със собствените си ръце, трябва да премахнете ненужните остатъци. По принцип процесът на елиминирането им започва от центъра до ъглите. Краищата за най-голяма надеждност могат да бъдат увити с прозрачна лента. След това продължете с фиксирането на килима към подовата повърхност, като нанесете двустранна самозалепваща лента и след това я натиснете с цокли.

Надяваме се тази статия да ви помогне да отговорите на въпроса: как да поставите килима на ръцете си. Всеки от описаните методи е доста прост и не изисква от вас да имате специални умения в работата. Направете дома си по-удобно със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избираме килими на подаИзбираме килими на пода
Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?
Как да изберем килим важен детайл от интериора на вашия домКак да изберем килим важен детайл от интериора на вашия дом
Изберете етажИзберете етаж
Какво е по-добре да лежите на подаКакво е по-добре да лежите на пода
Некомплициран химическо чистене на килими със собствени ръцеНекомплициран химическо чистене на килими със собствени ръце
Как да поставим килимКак да поставим килим
Правилно полагане на килима по свободен и лепилен пътПравилно полагане на килима по свободен и лепилен път
Как да почистите килима суха и мокраКак да почистите килима суха и мокра
Как да изберем правилния килим?Как да изберем правилния килим?
» » Как да поставите килима със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com