Как да поставите плинт

Поставянето на перваза е дългоочакваният краен етап от почти всяка ремонтна работа. Това наистина е вярно: тапетът е поставен, ламинатът (линолеумът, паркетът) е поставен и почти всичко е направено. Остава само едно нещо - да довършим докосването. Ето защо трябва да отделите малко време, за да научите някои нюанси за това как да поставите цокли, които може да срещнете при извършване на инсталационната работа.

Първо трябва да решите какъв е цокълът. Плотът представлява шина, която покрива връзката между подовата настилка и стената.

На съвременния пазар са представени най-популярните подови первази:

  • Плинт от масивна дървесина. Те са изцяло изработени от ценно дърво. Най-често срещаните са первази от венге или дъб.
  • Фурнирен плинт. Основата е представена от боров или смърчов масив, покрит с фурнир, при производството на които се използват ценни дървета.
  • Дървени гъвкави первази. Те са направени от дърво, което предварително е подложено на специална обработка, в резултат на което е възможно огъването на дъното по дъга. Съхранението им трябва да се извършва изключително в запечатани опаковки, тъй като непосредствено след отварянето им във въздуха се извършва тяхното окончателно втвърдяване.
  • Пластмасови первази. При производството им се използва разпенен поливинилхлорид (PVC), който е покрит отвън със защитен слой, представляван от по-твърда пластмаса.
  • Плинт от MDF. Това са ламинирани первази, които имат основно дървесни влакна със средна плътност (MDF) (Medium Density Fiberboard, съкратено като MDF).

Чрез подреждането на подовата настилка обикновено се прави избор между тези видове цокъл, независимо дали става дума за плочки, корк или друг вид под. Сега е необходимо да се разбере как правилно да поставите цокъла от всеки вид.

Монтаж на дървен плинт

Поставянето на перваза от дърво започва с избора на подходящ материал. Съвет за подборИма няколко вида первази.Ние няма да дадем цвят и форма на боята, защото изборът на такива характеристики е пряко повлиян от вашите собствени идеи за дизайна и интериора на стаята.

Трябва да се обърне внимание на влагата на самата дървесина.

Ако цокълът е направена от необработен дървен материал, той ще се поддаде на лошо смилане, и в резултат на това да не е подходящ за полагане в стаята - Внимавайте да не се грижи за и дървесни влакна за него като за залепване и ще се подават.

Фурнир за паркет

За да направите това, трябва внимателно да погледнете первазите от партидата, които сте решили да изберете за стил. По-добре е да се откаже от покупката, ако те са видими люспи влакна.

За да прикрепите дървена перваза от масива, най-добрият вариант е да използвате паркет като скоба.

Шапката му в диаметър е около 1-1.5 мм, поради което е трудно да забележите косата от височина.

Ако е необходимо, тогава тази шапка може да се удави дълбоко в масата на цокъла с тънка тренировка, а резултантният отвор zashpatlevat под цвета на дървото.

Перфорираните плоскости са покрити с паркетни щифтове с пневматичен пистолет.

Котвена плоча

Това е най-актуалният начин за закрепване, ако има неравномерни стени в стаята и няма възможност просто да се залепи плинт до тях.



Що се отнася до фурнирната перваза, тя не е приложима за фуркета за паркет, тъй като е нежелателно да се повреди покритието на фурнир на тази перваза по време на монтажа.

Затова при монтажа на тази перваза се препоръчва използването на анкерна плоча.

Последователност на фиксиране на основата с анкерни плочи:

  • Анкериращата плоча е невидим, но много важен помощник.Предварително маркиране на периметъра на помещението, където ще бъде монтиран фурнирован цокъл.
  • На планираните места за монтаж на анкерни плочи пробийте дупки с перфоратор.
  • След това в тези дупки е необходимо да ударите пластмасови дюбели, така че те да са "изравнени" със стената.
  • Анкери с винтове са закрепени към стената.
  • Анкерните зъби са ориентирани точно перпендикулярно на влакната на основата.
  • След това ние поправяме перваза на тези зъби.

Важно е да запомните! Този метод на закрепване е доста трудоемък и е по-добре да се приложи в случай на невъзможност за монтиране върху лепилото на фурнирния плинт.

Монтаж на пластикови первази

Инсталирането на пластмасови первази няма да ви накара да работите много.В допълнение към въпросите за полагане на первази от дърво, често има въпроси за това как правилно да се постави плинт, изработен от пластмаса?

Естествено, можете да вземете лепило ("течни нокти") или винтове (с помощта на пластмасови дюбели) и с тяхна помощ да се закрепят към стените на стълбищата за подова настилка.

Клип (kleymer), използван за скрита инсталация на пластмасови первази

Но често дизайнът на пластмасовите первази прави възможно извършването на "скрита инсталация" без да се повреди повърхността на перваза.

За да направите това, имате нужда от подходящ плинт, който има жлеб на гърба, както и клипове (kleimers) за монтаж.

Последователност на монтаж върху скоби от пластмасов цокъл:

  • За начало е необходимо пръчката да се притисне здраво към стената в мястото на закрепване, разположено перпендикулярно на пода. Местата за фиксиране на винтове с дюбели са маркирани с молив.
  • Разстоянието между скобите трябва да бъде най-малко 30 см. На местата, където ще бъдат инсталирани свързващите елементи (линейни и ъглови съединители), монтирайте един клип от всяка страна на съединителя.
  • Сондаж или перфоратор (ако стените са гипсокартон, а след това отвертка се използва) на отбелязаните места ние пробиване на стена.

Важно е да запомните! Стената е пробита до дълбочина, която ще бъде достатъчна, за да завинтне напълно самурите, а не повече. Затова на бормашината трябва да се монтира запушалка от изолационната лента или от хартията.

  • Пробийте дупки, поставяме в тях пластмасови дюбели и след това закрепете клипа с отвертка. Изключителната скорост се прави най-добре с помощта на отвертка, така че да има сигурност, че няма да има повреди на скобата и на резбата.

Скрита инсталация на первази

На клиповете подложката започва да се инсталира от ъгъла. С малко усилие, върху всички клипове на клипа щракнете жлебовете на цокъла с пръстите си. В този случай е нежелателно да се използва чук, тъй като рискът от увреждане на основата е много висок.

Клип за перваза от MDF. Този тип первази се фиксира по същия начин. Единствената разлика е формата на скобите. Клипчета, предназначени за закрепване на плинт на MDF, в състава му имат кука-оформена изпъкнала платина, на която е износен цокълът.

Сега сме сигурни, че след като прочетете този материал, няма да имате никакви проблеми с това как да поставите цокъл от пластмаса или дърво. Което означава - извършването на последния етап от вашия ремонт (полагане на первази) няма да бъде трудно за вас!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Демонтаж на плинтДемонтаж на плинт
Закрепване на плинтЗакрепване на плинт
Как правилно да инсталирате перваз дъскаКак правилно да инсталирате перваз дъска
Разнообразие от избор на външни цокли в интериораРазнообразие от избор на външни цокли в интериора
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Бял плинт в интериораБял плинт в интериора
Как да изберем перваза за всички случаи?Как да изберем перваза за всички случаи?
Елегантен елемент от модерния широкоекранен подЕлегантен елемент от модерния широкоекранен под
Полагане на гъвкав плинт за подаПолагане на гъвкав плинт за пода
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
» » Как да поставите плинт
© 2021 BggeHat.com