Инструкции за монтаж на первази със собствените си ръце

Подложки за подреждане на помещения в наше време се използват от много хора. И това не е странно, защото те са красиви и ни се предлагат в различни дизайнерски решения. Тези продукти помагат да се завърши цялостната концепция за дизайн. И ако вече сте избрали най-добрата опция за себе си, тогава възниква следващият въпрос: как да поправите пластмасовата дъска или дървеното на пода?

Видове первази

Первази за монтаж - това е последният етап от завършването на стаята. Невъзможно е да се надцени стойността на този продукт, тъй като той е в състояние да изравнява долните линии на тапета и да създава красив преход между подовата настилка и стените. Основните видове са две - дървени и пластмасови. Те имат някои разлики, но основната им функция е да скриват и украсяват ъглите между пода и стените в стаята.

На първо място, разликата между пластмаса и дървесни материали в техния външен вид. Ако вашият под е покрит с паркет, тогава, разбира се, само дървеният плинт хармонично се вписва в съществуващата концепция.

Пластмасовата опция е полезна, ако искате да придадете равномерност на стените: благодарение на способността им да се огъват, такива первази са добри при тази задача. Освен това, пластмасовият продукт има кутия, която може да се използва за провеждане на телефонен кабел.

Преди да инсталирате основата, трябва да изберете метод за фиксиране към стената и да определите технологията за това как ще изрежете ъглите. Можете също така да използвате течни нокти, ако стените са равномерни. Оптималното решение е скритото закрепване на лентите, тъй като рязането на материала няма да ви бъде проблем, а в случай на по-нататъшно ремонт можете лесно да махнете материала и да го поставите обратно.

инструменти

  • сондаж или перфоратор с различен диаметър на свредлото
  • отвертка и отвертка
  • Резачка за метални или ръчни столове
  • рулетка, пробойник, ъгъл на строителството
  • молив, маркер, нокти и чук
  • шлайфане на хартия и щамповане
  • нож
  • прахосмукачка

Монтаж на пластикови первази

Пластмасовото платно е гъвкаво и може да бъде прикрепено към самобръчкови винтове. Това закрепване се използва, ако има канал за скриване на кабела или скрепителните елементи. Има модели, които имат капак за канала, също така скриват крепежни елементи с помощта на капачки, които репликират сянката и текстурата на самия продукт.

Определяне на количеството материал

За да монтирате пластмасови первази за да вървите добре, а резултатът ви е само щастлив, трябва да изчислите правилно количествата на самия материал и връзките, с които можете да осъществявате този процес.

Първо измерете периметъра на стаята си. След това добавете към получения брой от 1.5-2 метра и разделете сумата с 2.5. След това завъртете резултата в по-голяма посока и ще научите необходимото количество материал. Броят на ъглите, които ще намалите, определя броя вътрешни и външни ъгли в стаята.

За да изчислите броя на връзките, помислете за дължината на стената: ако тя е по-малка от 2,5, конекторът няма да се изисква, ако е до 5 метра, имате нужда от един съединител. Също така на задника на подовата дъска ще ви трябва дясната и лявата щепсели на една врата.

Подготвителна работа

Оформлението на стаята трябва да започне с най-дългата си стена. Трябва да сложите ъгъл на бара, да го прикрепите към ъглите на стаята и да погледнете резултата. Мястото на първото приспособление е около 50-60 мм от ъгъла на стаята. Ако стените са перфектно равномерни, направете останалите маркировки на стъпки от 40 см.

Ако има пропуски, по-добре е да се намали терена на планината. При завършване на оформлението основата може да бъде поставена настрана. Използвайки puncher, трябва да пробивате дупки, а след това да отстраните праха. Чисто пробити отвори се използват за затваряне на ключалки за дюбели.

Задаване на сегменти

Пластмасови корнизи, няма да имате проблеми да пронижат шило или иглолистна дървесина, но ще изглеждат по-спретнат, ако се прави тази тренировка преди това определяне на място за монтаж. За да направите това, прикрепете парче към стената и отлепете горната част, след което я пробийте в дупката.

Пробиване на острието и стената под дюбела

Пробиване на острието и стената под дюбела

Вкарайте щепсела в самия отвор и го завийте в винта. Направете така, че самобръчковият винт да е напълно потопен в пластмасовата пластмаса.

Блокираме дюбела и затегнете винта

Блокираме дюбела и затегнете винта

Преди да инсталирате последната секция, първо трябва да инсталирате съединителя и след това да затегнете винта. За да сте сигурни, че можете да опънете плотовете леко по отношение на предишните крепежни елементи по дължината му.

Следващият сегмент трябва да бъде фиксиран в съединителя и след това да продължи движението по същия начин. Когато има по-малко от едно парче на финала, по-добре е да измерите разстоянието с лентова мярка, да направите марка и да отбележите излишък. Така инсталацията на пластмаса ще бъде завършена.

Свързване на плотовете на основата с помощта на свързващи части

Свързване на лентите с помощта на свързващи части

Дървен плинт

Монтажът на дървени первази е малко по-сложен от пластмасовите. Обърнете внимание на състоянието на дървото. Не можете да поставите новосъздадения цокъл: вкарайте го в стаята и го оставете за няколко дни, така че да се използва за нивото му на температура и влажност.

Закрепване на плинт

Инсталацията се извършва в следната последователност:

  • Залепете основата и изрежете два сегмента под ъгъл от 45 градуса, за да получите подходящ размер.
  • Прикрепете продуктите към вътрешния ъгъл. Ако има малка разлика, след това го запечатайте с шпакла.
Инсталирайте первази в ъгъла

Инсталирайте первази в ъгъла

  • Обратните краища на острието също трябва да бъдат нарязани под ъгъл от 45 градуса за докинг със следните сегменти.
Дървен материал от дървен цокъл

Дървен материал от дървен цокъл

  • Когато материалът е фиксиран, трябва да пробиете марка на стената с помощта на тренировка. Следните маркировки трябва да са на разстояние 50 см.
  • След това извадете платното отстрани и направете дупки за пластмасовите дюбели. Тяхната дължина трябва да е с 1 см повече от самите дюбели.
  • С помощта на свредло създавайте канали за скриване на винтовете на самонарязващите се винтове или гвоздеи в тях. За да направите това, ще ви е необходима тренировка, чийто диаметър е малко по-голям от диаметъра на шапките.
  • След това поставете перваза в ъгъла. С помощта на отвертка или отвертка завийте винтовете в подготвените отвори. След това по същия начин инсталирайте следните цокли.
  • След като первазите са инсталирани около периметъра, можете да ги поставите или лакирате. Сега инсталацията е завършена.

Допълнителни препоръки

Ламинираните первази от дърво могат да бъдат прикрепени към стените с помощта на лепило или "течни нокти". Много от тях се интересуват от въпроса как най-добре да закрепват продуктите: към стената или към пода. Всичко зависи от вида на подовата настилка или материала на стените. Ако стената дава възможност за пробиване и издръжливост на ударни натоварвания, тогава е по-добре да го закрепите.

Сега знаете как да изрежете ъглите на перваза и как да оправите самия продукт. При инсталирането не забравяйте, че грешките в този процес могат да доведат до материални щети или приставки, така че да се използват само работните инструменти и аксесоари за работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Как да накарам цокъла?Как да накарам цокъла?
Монтаж на первазиМонтаж на первази
Два прости начина за инсталиране на паркет дъскаДва прости начина за инсталиране на паркет дъска
Престилка за кухня от пластмасаПрестилка за кухня от пластмаса
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
» » Инструкции за монтаж на первази със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com