Два прости начина за инсталиране на паркет дъска

Полагане на паркет съвет е доста сложен процес, и по-често хората не използват услугите на професионалисти. Но тъй като работата им струва много и понякога може значително да повлияе върху семейния бюджет, много от тях се опитват да направят сами стила.

Преди всичко трябва да знаете, че не се препоръчва използването на паркет в помещения с висока влажност и на места, където има възможност за повреда на покритието. В същото време, ако се наблюдава технологията за полагане на паркетна дъска, тя ще ви издържи от години, но в продължение на десетилетия.

Основна работа преди полагане

Много хора не знаят, че след закупуването на паркет, трябва да бъдат извадени от опаковката, след това да останат в стаята, където ще се поберат за около един ден. Тази процедура е необходима, за да се гарантира, че паркетната дъска се използва за климата и не създава проблеми при полагане. Следващата стъпка е подготовката на основата, както и изравняването на стените, тъй като първата редица паркетни дъски трябва да бъде поставена в строго паралелно на самата стена.

Ако паркетната плоскост е поставена със собствени ръце на стария дървен под, трябва да сте сигурни, че е в отлично състояние.

За да направите това, трябва да погледнете през всички закъснения - те не трябва да имат следи от гниене, да не се скърцат и да не се провалят при ходене. В случай на откриване на някои проблеми (като изсъхнали или разпръснати дъски), те трябва да бъдат ремонтирани и след колоездене. Но ако закъсненията са загнили, ще е необходима подмяната на рамката.

Що се отнася до инсталирането на тази дървена облицовка върху бетонен под, тогава, преди всичко, е необходимо да се уверите в равномерността на основата. В противен случай ще е необходима нова циментова замазка. Преди полагането бетонът трябва да се обработва с грунд.

Стандартни начини за полагане на паркет дъска

Метод един - плаващ

Към днешна дата начини за полагане на паркет с дебелина до 20 мм се предлагат в две версии. Първият от тях е плаващ метод. Опитни и специализирани майстори, най-често го използват. За да приложите този метод самостоятелно, ще трябва да поставите полиетиленов филм (около 200 μm) върху подготвения субстрат (преди това трябва да се извадят прахта и прахта). Редове от такъв филм трябва да бъдат поставени с проход от 15 сантиметра на всички стени и със същото припокриване.

Редовете могат да бъдат закрепени заедно с лепяща лента. След това трябва да се постави подложка от корк или пенополиетилен. Що се отнася до ставите, те могат да бъдат залепени с метализирана лента.

Точно преди директното полагане, изчислете колко паркетни дъски са необходими за ширината на помещението. Ако по вашите изчисления последният ред ще трябва да бъде намален с повече от 4-5 см, после последният и първият ред ще трябва да бъдат подравнени с ширината.

От коя страна на стаята започва да се полага?

Само с тази, която е перпендикулярна на стената, в която има прозорец за отваряне. Първата паркетна плоскост трябва да бъде поставена със стебло към стената. Пропуските, които са останали между закъсненията, зависят от дължината на стаята.

Що се отнася до фиксирането на позицията между стената и дъската, за тази цел се вмъкват т.нар. Ако трябва да огънете тръбата, тогава в кутията трябва да се пробие кръгъл отвор вместо тръбата и трябва да е с 3 мм по-голям от диаметъра на тръбата.

Процесът на полагане на паркет без лепило

Технология за натрупване без лепило

Вторият начин е лепкав

Вторият метод предполага, че трябва да имате във вашия арсенал такъв инструмент за полагане на паркет дъска:

  • ниво и спад
  • допълнителна летва
  • нож и електрически триони
  • владетел и метър
  • чук, клинове и лост
  • бормашина или перфоратор

Като цяло методът на залепване се използва по-често в големи помещения. В този случай самият под е необходимо да бъде закрепен с листове от шперплат, устойчив на влага, и между тях да останат празнини от 5 мм.

Монтаж на шперплат

Монтаж на шперплат

След това шперплат е земята и земята.

Шлифоване на шперплат

Шлифоване на шперплат

Що се отнася до самия паркет, то се вписва точно по същия начин, както в плаващия метод. Но разликата между тези методи е, че с лепило на основата на шперплата е необходимо да се нанесе специално лепило за паркета.

Не забравяйте, че индивидуалните изоставания винаги ще имат някакви разлики в техния тон, цвят и текстура. Следователно, когато се извършва полагане, дъските трябва да бъдат разположени по такъв начин, че визуалната хетерогенност да се забелязва колкото е възможно по-малко. Това може да се постигне просто: достатъчно е да се смесят изоставанията, взети от няколко различни пакета.

Правила за използване и грижи за паркет

Едно от предимствата на паркетна дъска е също така нейната непретенциозна грижа. За да поддържате покритието в чиста и красива форма, ще бъде достатъчно само да го избършете с парцал, но добре изгорял и да премахнете замърсяването с прахосмукачка. Необходимо е да се гарантира, че водата не пада върху подовата настилка, а ако това се случи, я извадете възможно най-скоро.

Изхождайки от всичко казано по-горе, заключаваме, че поставянето на паркет в дома и със собствените си ръце е доста реалистична задача. За тази процедура не е необходимо да имате специални умения и специални инструменти. Малко търпение и постоянство - и резултатът ще ви хареса още много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на паркетПолагане на паркет
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Паркет и описаниеПаркет и описание
Полагане на масивна дъска върху бетонни плочиПолагане на масивна дъска върху бетонни плочи
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Паркет настилкаПаркет настилка
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
» » Два прости начина за инсталиране на паркет дъска
© 2021 BggeHat.com