Как да поставите плочката в тоалетната

как да поставите плочка в тоалетнатаПлочките са една от най-популярните покрития за тоалетната. Материалът е забележим поради способността му да се съпротивлява на висока влажност. В резултат на това плочката не е влажна и на практика не се поддава на мухъл.

Преди да започнете, трябва да премахнете старата капачка. Обикновено това е плочка, която вече е служила на времето си. Плочките са счупени с перфоратор, оборудван със специална дюза.

Тогава стените се проверяват за гладкост. Най-лесният начин да направите това е да изградите оловна линия. Това е товар, окачен на въдица или на найлон. Върху всяка стена се полага оловото и се оценяват отклоненията от нишката.

На следващия етап повърхността е импрегнирана със специален състав - грунд. Течността укрепва основата, което я прави по-силна. Грундът се нанася с четка или валяк, така че няма останали без покрити повърхности.

Сега можете да смесите лепилото и да завършите подовата настилка. Разтворът се приготвя в подходящ контейнер благодарение на приставката за миксер, прикрепена към сондаж или перфоратор. Сухият прах се смесва с вода, докато се получи еднаква консистенция.



След това завършеното лепило се нанася върху тротоара с тънък слой и се изравнява с шпатула с гребен. След това плочката се инсталира в разпределеното пространство. По същия начин се състоят съседни плочки. Ако е необходимо, плочката се нарязва с размер на фреза. Обикновено гарнитурите се простират по една от стените.

Сушенето на пода е най-малко 24 часа. През това време лепилото се втвърдява и покритието може да се върви леко. След това трябва да пристъпите към облицовката на стените с плочки. Работата започва с първия ред. Много е важно да го настроите много гладко. За контрола се използва ниво на балон. Инструментът се прилага както хоризонтално, така и вертикално. Ако първият ред се покаже качествено, по-нататъшната работа няма да бъде трудна.

За да се гарантира, че разстоянието между плочките е една и съща, специални пластмасови кръстове се поставят в празнините. Обикновено за тоалетни кръстове в размер 1,5 - 2 мм се използват.

След като се оформи целия набор от плочки, можете да продължите към последния етап. Свързването на фуги с декоративна смес не отнема много време и усилия. Сместа се разрежда в малък съд и се втрива в междината с гумена шпатула. Веднага щом лепилото леко изсъхне, измива се с влажна гъба. Така тоалетната придобива красив и добре поддържан външен вид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разбираме как да поставим плочките със собствените си ръцеРазбираме как да поставим плочките със собствените си ръце
Полагане на плочки със собствени ръцеПолагане на плочки със собствени ръце
Полагане на плочки със собствените си ръцеПолагане на плочки със собствените си ръце
Как да лепирам плочките в детайлиКак да лепирам плочките в детайли
Полагане на керамични плочки със собствените си ръцеПолагане на керамични плочки със собствените си ръце
Полагане на плочки на подаПолагане на плочки на пода
Подплата ремонт плочки за тоалетнаПодплата ремонт плочки за тоалетна
Лепилните плочки върху гипсокартон не са толкова трудни, колкото изглеждаЛепилните плочки върху гипсокартон не са толкова трудни, колкото изглежда
Как да премахнете плочките?Как да премахнете плочките?
Как да поставите сами плочките в банятаКак да поставите сами плочките в банята
» » Как да поставите плочката в тоалетната
© 2021 BggeHat.com