Подплата ремонт плочки за тоалетна

Интериорът на тоалетната

Ремонтите в къщата или апартамента не са толкова внимателни, колкото спалнята или дневната трябва да се дават и довършват тоалетната. Тъй като добре подбран материал и качествена работа ще направи интериора на тази стая особено успешен и стилен. Освен това днес плочките за тоалетни и санитарни изделия се представят в такъв огромен асортимент, че всеки потребител ще избира продуктите според техния вкус.

Избор на плочки

Качествените плочки за тоалетната трябва да имат следните характеристики:

  • Самолет - от този параметър, преди всичко, качеството и процесът на полагане на материала зависят. Плочката на плочките се проверява по този начин: две плочки са плътно прилепени една към друга. Ако има голяма разлика между тях, тогава е по-добре да не купувате такъв материал. Максималната допустима разлика е не повече от 1,5 мм.
  • Диагонал. За да проверите този параметър, трябва да вземете няколко плочки, след което с помощта на лентова мярка за измерване на диагонала на всеки от тях, допустимата разлика е не повече от 1 мм.
  • Глазура - качеството му се определя от окото, т.е. ако покритието на плочките е с лошо качество, то то ще бъде покрито с мрежа от пукнатини. Препоръчително е да се насочи плочката към светлината, за да се проверят ясно дефектите.
  • Цветът на плочките. Сянката на довършителния материал директно зависи от площта на стаята. Полагане на плочки в малка тоалетна използва само леки нюанси на плочки. Не поставяйте картината или мозайката в малка стая, на стена и на пода, използвайте солидно количество декори и граници. В допълнение, сянката на плочките, използвани в тоалетната, трябва да бъде в хармония с мебелите и външния вид на водопроводните тела.

Характеристики на полагане на плочки

Като се има предвид, че банята в апартамента е едно от най-посещаваните места, то трябва да изглежда на всички 100. Тоалетната с плочки винаги ще изглежда красива, практична и стилна. В този случай, естетиката в много отношения зависи от това как да поставите плочката в тоалетната. За да избегнете грешки в процеса на ремонт със собствените си ръце, трябва да следвате всички стъпки, да полагате усилия и да използвате вашите знания.

Подготовка на помещения

Набор от инструменти

Инструменти за работа

Преди да започнете работа с облицовката, трябва да подготвите подовете и стените за полагане на плочки в тоалетната. Като се има предвид, че тази стая е най-влажна в дома, преди да започнете да инсталирате плочките в тоалетната, трябва да се погрижите за устройството за хидроизолация на пода в тази стая.

След това трябва да премахнете старата боя или вароса от стените. Тя ще помогне в тази шпатула и вода, може би в някои случаи, и малка брадва, която ще бъде удобно да се свалят слоеве от старата боя. Трябва да се помни, че цялата прашна и мръсна работа се извършва на първо място и след това едва след цялостното почистване може да започне да завършва. Не забравяйте, че преди да полагате плочките в тоалетната, всички повърхности трябва да се третират предварително с грунд и да се изсушат.

Полагане на подови плочки

Монтирането на плочки в тоалетната на пода трябва да се извърши преди инсталирането на тоалетната.

Основната тайна на ефективния резултат от тази работа е създаването на идеално гладки шевове. Защо да използвате специални пластмасови кръстове. За да поставите плочката, първо трябва да подготвите лепилото, като разредете сместа с вода според инструкциите. След това го нанесете с гребен с мистрия върху основата с равномерен слой. Не покривайте голяма площ наведнъж, за около 3-4 плочки. За да увеличите адхезията на материала, е необходимо да изтриете задната страна на плочката с влажна кърпа.

Лепилото се прилага не само към основата на пода, но и към всяка плочка, след което се поставя и леко се притиска. Ако ръбът изпъква леко над общия ред, трябва да използвате гумен чук, внимателно да го отлагате.

Плочки на пода

Полагане на плочки

Хоризонталната плочка в тоалетната се проверява на нивото на сградата. В процеса на работа е възможно да ударите лепилото на предната повърхност на плочката, така че трябва да се отстрани веднага със салфетка.



Ако сте нов за облицовката и решите да го направите сами за първи път, първо първо измерете средата на стаята, която ще бъде централната линия. След това започнете да залепете плочката от вратата, като използвате цели плочки и отидете на противоположната стена на стаята. По този начин, подрязаният материал ще се разпръсне равномерно около страните и в резултат ще се скрие зад тоалетната.

Облицовка на стени

Облицовката на стените с плочки в тоалетната трябва да започне строго от вратата отстрани, като се изхожда от факта, че ще стоим с лице към входа, докато сте в банята. Започваме да се полагаме от подовата повърхност, тъй като тя вече е равна и ще служи като хоризонтална отправна точка.

Трябва да започне инсталирането на първия ред, като се движи от вратата към страничната стена. Първо, лепилото за плочки се нанася върху стените, като се използва конвенционална шпатула. В този случай е много важно да изчислите правилно областта. Обикновено се препоръчва сместа да се нанася в количество от 4-5 плочки. След това е необходимо да се изравни хоросан по стената с назъбена мистрия, което ще спомогне за по-добро сцепление на плочката към стената. След това продуктът се натиска върху вертикалната повърхност със сила. Където ще бъде трудно да се справите с ръцете си, струва си да използвате гумен чук, с който трябва да поставите плочката в желаната позиция.

Просто в процеса на полагане на плочки в тоалетната трябва да използвате нивото, проверка на неговата хоризонтална и вертикална. Разстоянието между продуктите трябва да е една и съща, можете да го направите с помощта на пластмасови кръстове, поставени в шевовете.

Премахване на кръстосаните разстояния

Облицовъчни работи

Лявата страна остава, намираща се непосредствено пред вас, ако стоите на вратата на банята. Можете да го полирате по няколко начина. Можете да започнете от средата на стената, като постепенно се придвижвате настрани. Също така се прави по различен начин - от свободен ъгъл и се движи към противоположната страна. Следва да се отбележи, че ако на това място има рейзър, тогава ще бъде нещо, което да приключи. Ето защо, изрязаните парчета от плочката могат да бъдат скрити от декоративната облицовка на стъпалото. Освен това, ако цяла плочка излезе от ъгъла, тя ще бъде по-естетична и икономична.

Замонолитване

Последният етап, който трябва да се помни за тези, които са решили да направят всичко сами - това е фугиране на фуги. Епоксидните и епокси-циментовите смеси са идеални за баня и тоалетна, които могат да издържат на висока влажност и температурни промени.

Разреждането се извършва не по-малко от 5 дни след края на инсталацията в тоалетните плочки. Практиката показва, че е желателно да се застрахова и изчакайте няколко дни след този период, тъй като непълна сушене лепило варов разтвор зле се отрази на якостта на плочката на повърхността на стената или пода.

За запълване на шевовете ще ви трябва:

  • Каучукова и метална шпатула.
  • Четка с големи косми.
  • Гъба.
  • Смесител за смесване на фуги.
  • Стари дрехи.
Извършване на шев

Свързвайте фугите

Преди слепването, излишното лепило се отстранява от плочката в тоалетната. По-добре е да го направите един ден след края на полагането, когато сместа вече е иззела, но все още не е получила максимална сила. Използва се тесни метални шпатула или шл.

След това трябва да минете през всички шевове между плочките, поставени в тоалетната, с мокра четка, като премахнете всички боклуци. След това, част от сухия разтвор се разрежда според указанията с вода. На шпатула назначени малко фугиране, напълнете шевовете - първо вертикално, а след това хоризонтално.

След като облицовката в тоалетната е завършена, излишната смес се отстранява с гъба, тази процедура трябва да се направи 2-3 пъти, за да се измие добре. По този начин трябва внимателно да видите, че мистрия в шевовете е леко вдлъбната, така че идеалната геометрия на плочките ще бъде подчертана. След 10 часа стените и пода се измиват и след изсушаване се избърсват с парцали.

заключение

Въпреки факта, че плочките по стените и теракот - това не е толкова проста работа правилно избран за тоалетните плочките, съчетани с високо качество на лепило и булгур облекчат процеса на полагане и ще се постигне положителен резултат. И този процес е съвсем реалистичен да се направи от самия себе си, като се запознаете с основните етапи на произведенията и спазвате правилата за справяне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
При избора на тоалетна чиния за къщаПри избора на тоалетна чиния за къща
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Как да изберем модерна тоалетна?Как да изберем модерна тоалетна?
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Как да изберем био-тоалетна за лятна резиденция?Как да изберем био-тоалетна за лятна резиденция?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
» » Подплата ремонт плочки за тоалетна
© 2021 BggeHat.com