Как да поставите плочка на пода на кухнята

От една страна, може да изглежда, че технологията на полагане на подови плочки е идентична с тази на стените с плочки. Но това изглежда само отвън. Всъщност гладката и висококачествена керемида върху пода е много по-трудна. Всичко зависи от факта, че натоварването на пода е много по-голямо, отколкото по стените. Тежки мебели, по невнимание пуснати обекти могат да разбият плочки. Ето защо, когато фурнирате пода с керамични плочки, не се допускат кухини. Именно поради тези причини технологията на подовата настилка има своите особености. (С лице към стените с плочки можете да видите в нашия майсторски клас как да поставите плочката на стената).

Как да поставите плочката на пода?

Освободете се от повечето проблеми и направете процеса на полагане на плочките на пода по-лесно да помогнете за внимателно подготвената база - трябва да направите перфектно плоска замазка. Може дори да е необходимо напълно да се демонтира старата и, като се инсталират водещите маяци, да се напълни нова и нивелирана дъска, без дупки и люлки. На плоска повърхност дебелината на лепилото за плочки се определя от специален гребен, който ви позволява да извършвате полагане без да прибягвате до нивото и без да се притеснявате от факта, че могат да се образуват кухини. Това е най-добрият вариант за полагане на плочки.

Как да поставите плочката на пода

Когато основата е демонтирана, сега отидете до самия процес, като поставите плочката на пода. Трябва да започнете с маркирането. Най-важното е да настроите правилната посока на първия ред. На по-големите площи, с дължина повече от три метра, като водеща линия е по-добре да използвате изтеглена резба, която ще ви даде желаната посока. И няма да е важно как се извършва полагане: по протежение на стената или на диагонала на стаята - как да се фиксира конецът, така че всичко ще изчезне.

Как да поставите плочката на пода

Отваряме повърхността с грунд с дълбоко проникване, изчакайте сушенето на пода и напред. Преди да нанесете слоевете лепило върху пода, подът трябва да се размаже (при изстъргването) с тънък слой лепило, така да се каже, да го налеете. Това се прави, за да се запълнят всички малки отвори и да се подобри адхезията на лепилото със замазката. По същия начин е желателно да се направи с плочката. Това ще отнеме, разбира се, за известно време, но керемидата ще се придържа към ситото по-силно.

Освен това, без да се чака сушенето на лепилото за грундове, ние прилагаме основен слой адхезивен състав към пода с помощта на гребена, веднага с изчислението за две или три плочки. И лепило, подравняващо с конеца на маяците. Дебелината на шева се формира с помощта на кръстове.



Как да поставите плочката на пода

Вторият ред съвпада точно с първия. За да се гарантира, че шевовете са чисти, всяка плочка, която трябва да бъде поставена, трябва да бъде прикрепена към вече поставения гумен чук. Чифт леки удари на чука в ъгъла на поставената плочка ще направи шевът идеално гладък. В условията на големи площи този нюанс е особено важен. На дългата дължина на линията кривината на шевовете е много забележима.

Друг нежелан ефект, който може да хване окото ви, когато този нюанс не се наблюдава, е разширяващите се или стесняващи се шевове. Изгледът им е по-лесен за предупреждение, отколкото да се бият по-късно. Но ако това вече се е случило, няма нищо друго освен да се преместят съвместни разширения на кратък ред, така че те ще бъдат по-малко забележими. При стесняване, нищо друго, като подрязване на плочките, не остава. Тесният шев може да бъде удължен от българин със специален кръг, като го нарязва в вече нанесената и залепена плочка.

Как да поставите плочката на пода

Положените и добре изсушени плочки трябва да бъдат избърсвани. Или по-скоро да не се плочки, но шевове. Цветът на фугиращата смес се избира на базата на сянката на плочката. Продажбата на суха фугираща смес, разредена с вода, и я избута в шевовете. Излишъкът се отстранява с пръст, а самата керемида се избърсва със суха кърпа. След втвърдяването на фугиращия разтвор (два до три часа, може би по-малко в зависимост от температурните условия в стаята) подовете в кухнята могат да се измият напълно с помощта на препарати.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите керемида на стената на майстор клас кухняКак да поставите керемида на стената на майстор клас кухня
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Керамични плочкиКерамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
» » Как да поставите плочка на пода на кухнята
© 2021 BggeHat.com