Как да поставите керемида на стената на майстор клас кухня

За помещения с висока влажност или нуждаещи се от бързо и лесно почистване, такъв материал като керемида ще бъде просто незаменим. Бани и кухни без това просто не може да направи. За разлика от други довършителни материали, плочките - в процеса на полагането им, материалът е много причудлив. И не е чудно, че малко хора се осмеляват да го направят със собствените си ръце. Но най-решаващо, сега ви казваме как да поставите плочката на стената.

Как да поставите плочка върху стената на кухнята

За стената изглеждаше красива, че е необходимо да се вземат предвид много фактори, като в същото време: за поддържане на вертикалната плоскост на стената, плочки правилно се ориентира спрямо хоризонталното ниво, наблюдава равномерността на ставите и единна ширина, много нюанси. Те са тези, които принуждават мнозина да изоставят опаковката си със собствените си ръце.

Но не всичко е толкова ужасно, колкото изглежда на пръв поглед - ако други могат да направят това, то ще бъде възможно за вас. Основното е да се следва технологията на полагане на плочките по стените, която е изработена през годините, ясно и непоколебимо.

Подготовка на стената

За да се гарантира, че плочките са ви служили дълго време, поне десет години, е много важно да подготвите правилно стените. Всички ненужни - гипс, боя - трябва да ги премахнете напълно. Само голите стени трябва да останат. Това е много важно!

Стените, направени от пепел, керемиди и особено от гипс, трябва да бъдат тапицирани с метална мрежа от гипс, чието закрепване се извършва върху дюбели. С такива стени, без решетка не може да направи, плочки ще падне буква буквално в една година.

Много важно е грундът. Стените са покрити със специално съединение, което прониква дълбоко в стената, като по този начин осигурява повърхността и премахва ненужния прах. Такъв грунд се продава изобилно във всички складови помещения.

Технология на полагане на плочки

Колко правилно ще бъде поставен първият ред, крайният резултат от работата ви зависи изцяло. Полагане не започва от най-долу, първият ред е пропуснат. Това се прави за удобство на работата - в по-голямата си част подовете в кухнята не винаги са равномерни и е трудно да се изложи линията на маяците, вързана към неравномерна основа. И като стартираме един ред по-високо, става възможно тази база изкуствено да се създаде.

За това се нуждаем от метални CD профили за гипсокартон. Въз основа на размера на плочките, изчислете местоположението на втория ред от плочки. Това е необходимо, така че в близост до тавана да не се получи изрязана плочка (грешки в рамките на 2-3 см са допустими, в този случай ние трябва да режем много, но външността от това на практика не страда).

След като получихме необходимия знак, натискаме профилите, като ясно наблюдаваме хоризонталното ниво. Ако стаята е напълно облицована, профилите трябва да бъдат циклирани.

полагане на плочки

Сега вече можете да преминете направо към полагането на плочки (ако решите да го кажем по друг и на пода, ние ви препоръчваме да видите нашата статия как да се плочки на пода). За да настроите правилно дебелината на лепилото, стената трябва да се провери за плоскост. Може би ще трябва да започне с по-дебел слой, след това намаляване, или обратно - към горната част на тънките слоеве може да се увеличи, ако отклонението от вертикалата цялата височина на стената повече от 3 см. Такива стени трябва да бъдат изравнени. Циментова мазилка или устойчива на влага гипскартон, залепени на стената, подходящи за тази цел.

След като сте определили дебелината на лепилото за плочките, разпространете първата плочка и я сложете. По-добре е да започнете от някакъв ъгъл. Ние проверяваме буквално всичко - вертикалното ниво на положената равнина, хоризонталното разположение на самата плочка, посоката на нейното полагане. Без ниво, с минимална дължина на метър, не можете да направите.

полагане на плочки

Втората плочка е отговорна за нивото на хоризонталната равнина на стената. Поставяйки нивото на две плочки наведнъж, контролираме спазването на равнината - не трябва да има пропуски между нивото и двете плочки.



По този начин, като проверите всяка от плочките, очертайте целия първи ред от периметъра в цялата стая. Защо целият периметър? Всички ъглите, докато лепилото е свеж, те някак си да се оправям, когато се втвърдява - Неправилно положение на плочките трябва да извади, а може би дори не един. Ето защо плочките трябва да се полагат по-добре с пръстени. Поехме един ред и още не го завършихме, не тръгваме към втория ред.

полагане на плочки

полагане на плочки

Всички следващи серии съвпадат точно като първата. Всяка плочка се проверява. За да се поддържа еднаквостта на шева, между плочките се поставят пластмасови плочки. Необходимо е да се опитаме възможно най-близо до намаляване на ъглите на четири плочки близо до един кръст, така че да няма деникули - те много развалят външния вид.

Как да поставите плочка на стената

Долният ред, т.нар. Подрязване, се побира, когато останалата част от плочката вече е поставена. Ако стаята е планирана за полагане на плочките на пода, то тази облицовка е по-добре да завърши след полагане на пода.

Как да поставите плочка на стената

Насипване на плочките

Черно шевове, за да не развалят цялостната картина на стените, прах и влага не може да стигне до тях, фугите трябва да презапишете специфичен цвят варов разтвор (виж статията как да презапишете шевовете върху плочката). Предпочитайте по-добра мистрия с противогъбична защита. Цветът му може да бъде избран на базата на сянката на плочките.

Процесът е много прост. Първо, премахваме кръстоците от шевовете или обратно, натопим ги дълбоко в шева. Разреден с вода до хомогенна консистенция на много дебела заквасена сметана с гумена шпатула, запушена в шевовете. Вътрешните ъгли се търкат с пръст. Наведнъж всички плочки не трябва да се търкат. Две три тримесечни квадратни метра плочки трябва да бъдат поставени в божествен вид.

Как да поставите плочка на стената

Когато кибритът замръзне напълно, лопатите ще бъдат изправени, о, колко трудно е. Като използвате пръста си върху шева, отстранете излишната фугираща смес. Особено внимание се обръща на пресечните точки на шевовете. Ще видите кога шевът ще стане красив и чист. Премахването на останалата фугираща смес върху плочките се отстранява с чиста и суха кърпа.

Как да поставите плочка на стената

Надяваме се, че сте намерили отговора на вашия въпрос как да подрежете стената.


Майсторският клас се проведе от Сергей Голиков,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Зидария със собствени ръце в банята или в кухнята!Зидария със собствени ръце в банята или в кухнята!
Полагане на плочките сами - инструкции стъпка по стъпка!Полагане на плочките сами - инструкции стъпка по стъпка!
Как правилно да плочките в банята със собствените си ръцеКак правилно да плочките в банята със собствените си ръце
Полагане на керамични плочки със собствените си ръцеПолагане на керамични плочки със собствените си ръце
Как да поставите правилно плочките в банята със собствените си ръцеКак да поставите правилно плочките в банята със собствените си ръце
Подплата ремонт плочки за тоалетнаПодплата ремонт плочки за тоалетна
Как да премахнете плочките?Как да премахнете плочките?
Как да поставите сами плочките в банятаКак да поставите сами плочките в банята
Как правилно да поставите PVC плочки на пода и какво да търситеКак правилно да поставите PVC плочки на пода и какво да търсите
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
» » Как да поставите керемида на стената на майстор клас кухня
© 2021 BggeHat.com