Полагане на плочки със собствени ръце

Поставянето на плочките със собствените си ръце е много трудоемка задача, изискваща концентрация, внимание и точност на товарозахващащото приспособление на всеки етап от процеса. Ето защо трябва да се подготвите внимателно за него: изберете подходящи материали, инструменти и плочки.

Процесът на полагане на плочките е разделен на етапи

  • Етап на подготовка за работа. На този етап трябва да изберете керамична плочка, да купите всички материали и инструменти, необходими за нейното полагане.
  • Етап на подготовка на повърхността. Сега трябва да почистите и изравнят повърхността на пода и стените, да премахнете ъглите, да се грижите за здравината на основата.
  • Етап маркиране. Това включва измерване на помещението, маркиране на линиите, подреждане на подходящите допълнителни нива и много други.
  • Етап на подготовка на материалите. Тук се изисква да се придвижват лепливи и смачкващи маси до желаната консистенция, да се нарязват и нарязват плочките, за да се поставят на трудни места и да се определят местата за свързване на водните и енергийните мрежи с плочки.
  • Етап на директно полагане на плочки. От товарачите трябва да имате известни познания и да спазвате всички параметри на равномерност и равномерност.
  • Последният етап. В процеса се извършва фугиране, както и почистване на плочки от остатъците от мистрия.

Подготвителен етап

Подготвителната работа се състои в визуално представяне на бъдещия подово покритие от плочки: е необходимо да се представят цвят, размер, текстура. След като трябва да отидете в специализиран магазин и да купите всичко, от което се нуждаете.

Необходими инструменти:

  • кофа за разбъркване на лепило,Инструменти за полагане на плочки
  • назъбена мистрия,
  • рулетка,
  • молив,
  • ниво на сградата,
  • линия,
  • kafelerez,
  • българското,
  • малка гумена шпатула за фугиране.

Сега трябва да изберете една плочка.

Съгласно съпротивлението на удара плочката се класифицира в 4 категории:

  • Тежък режим. Той е предназначен за стаи с чести механични ефекти.
  • Durable. Използва се за стаи с нормална експозиция.
  • Средна якост. Тази плочка е предназначена за стаи с ниско ниво на механични влияния.
  • Ниско сила. Използва се само за покриване на райони с най-ниско ниво на въздействие.

Ако изборът на плочки за тези критерии изглежда трудно, трябва да потърсите помощ от консултант по продажбите.

За избраната плочка трябва да закупите подходящия тип лепило.

Процес на подготовка на повърхността

От неравностите на стените и подовете в апартаментите могат да кажат много. Но за да се постави плочката качествено, повърхността трябва да е напълно плоска. Мнозина не обръщат внимание на това и скоро ще потънат плочките.

Такива разлики могат да бъдат компенсирани чрез добавяне или намаляване на дебелината на лепилото, но разликата в дебелината на лепилото изсъхва неравномерно, което води до напукване и оцветяване на адхезивния слой. Поради това е по-добре да стени стените и пода предварително.

Подът трябва да бъде сложен до желаното ниво, а стените са измазани, така че между пода и стената да има ъгъл от 90 градуса.

Ако плочката е поставена в банята, то в самото начало е по-добре да направите хидроизолация, така че нищо да не попадне в микроструктурите. Той също така предпазва пода от унищожение.

След това подготвената повърхност трябва да се обработва с грунд или разтвор на PVA лепило (15-20). Това ще подобри адхезията на повърхността с лепилото за плочки. И само след всичко това можете да продължите към маркирането.

маркиране

Маркировката започва с определяне на желаната посока и място на плочките в зидарията.

Плочите могат да се поставят на пода по следните начини:

  • полагане "шев в шев" - полагане на плочки с спазването на съвпадението на вертикални и хоризонтални шевове, ставите;
  • поставяне "в превръзката" - поставяне на плочките, като се вземе предвид изместването на всеки следващ ред - 
  • диагонална зидария - полагане на плочки се извършва диагонално, като се вземе под внимание своя ред по отношение на стените на помещението с 45 градуса.

След като сме избрали подходящ начин за полагане, започваме да рисуваме. Този етап започва от пода.

Поради факта, че стилът започва от далечния ъгъл на стаята, маркирането започва от него. С помощта на равномерни, дълги ламели проверявайте равномерността на пода.

Начертайте права линия, успоредна на стената, и друга, перпендикулярна на нея. Пресечната точка на тези линии образува ъгъл от 90 градуса. В него и стека първата плочка.

Ако поставянето на плочките се извършва диагонално, тогава маркировката трябва да съответства на този метод.



Правата линия, която излиза от един далечен ъгъл с наклон 45 °, е линията, по която е поставена керемидата, следвана от рязане и запълване на такива площи близо до стени, където цялата плочка не се вписва. Това е, първо, да постави цяла плочка, а след това парчета по стените, в ъглите и така нататък.

Ако плочките са поставени на стена, тогава трябва да говорите за маркиране на стената. Нивото на тази стена е прикрепено към шината, релса или профила на сградата за GVL. Това е основата за първия ред от плочки. Такава релса е инсталирана на разстояние, имащо същата дължина като плочката плюс от пода, оставена е разликата върху ставите. Ако пода вече е положен, то може да бъде същата греда.

За да направите допълнителна проверка, задайте вертикално ниво, като използвате едно оребло - един влакнесто въже с товар в единия край. Определяме вертикалната линия в горния ъгъл и свободната нишка с товара ни показва вертикалното идеално ниво.

Чрез закрепване на оребрена линия или ниво на сграда към ръба на плочката, можете също да проверите допълнително правилното разположение на плочките.

Но преди това трябва да се запознаете с гнездата, изпъкналите тръби и т.н. На такива места плочките обикновено се подават и нарязват. В края на редовете, близо до стените, плочката също е маркирана и подрязана.

Процес на подготовка на материали

Подгответе материала за стил не е трудно. Започнете със смесване на лепилото. За да направите това, вземете специален контейнер, който може да се превърне в басейн или кофа. В него лепилото най-добре се смесва с бормашина при ниска скорост със специална дюза - миксер.

На опаковката за лепило винаги има инструкция и трябва да се проучи преди смесването. Много често лепилото бързо се хваща, затова се препоръчва да се разрежда на малки порции.

Преди монтажа керемидата се държи в помещение, където ще бъде поставена. Някои господари дори се накисват във вода, тъй като се смята, че в тази форма е по-добре да се прилепи към лепилото. Въпреки това, достатъчно е да навлажнете и премахнете праха от плочките, преди да започнете работата.

Във всеки случай при нанасянето на лепилото ще е необходимо да се намокри шпатула. Ето защо е необходимо предварително да се погрижи за специалния капацитет за това.

Сега сте готови да поставите плочките. Можете да започнете.

Монтаж на плочки върху лепило

Процесът Поставяне "себе си плочки - стъпка по стъпка инструкция!">полагане на плочки започва с нанасянето на предварително приготвено лепило.

  • Нанесете лепило върху плочката равномерно. След това, с помощта на назъбена мистрия, се изравнява, така че жлебовете да останат от шийките. Когато полагат плочки, те ще бъдат компенсатори, които насърчават равномерното разпределение на лепилото. Когато лепилото изсъхне, това ще даде надеждна адхезия на плочката към повърхността.
  • След това плочките се полагат на стената, като се потупват малко, без да се повреди повърхността.
  • След като използвате нивото, проверете неговите параметри и гладкостта на инсталацията.
  • Следващата плочка е подредена по същия начин, като предварително сте инсталирали пластмасовите кръстове в ставите на плочките. Това е необходимо, ако правите празнини между плочките. Днес обаче е изключително рядко да се използва инсталация без откъсване.
  • След това в последователен ред инсталирайте останалите цели плочки на реда. Пропастта от стената към крайната цяла плочка все още не е поставена.
  • Монтиране на цялата повърхност на плочките, преминете към останалите области. Измерва се празен обект и се отрязва за него плочка с подходящ размер, като се отчита празнината за разширяване.
  • След това разликата се скрива със специална вложка - пластмасова облицовка. Той съвършено скрива всички пролуки в ъгъла и натиска обичайния натиск.
  • Ако плочката е разположена на пода, тогава лепилото се нанася върху повърхността на това покритие, използвайте назъбена мистрия, за да изравните и да подредите горната част.
  • Дебелината на адхезивния слой зависи от дебелината и вида на плочката. Колкото по-тежки са плочките, толкова по-дебел е слоят лепило. Монтираните плочки се натискат, леко се залепват и с помощта на нивото се проверяват в равнината.

След като първият ред е готов, той отново се преглежда от нивото. Нивото се прилага навсякъде, по протежение и по всички диагонали. Едва след като се уверим в гладкостта на получената зидария, процесът продължава.

Важна точка са пластмасовите кръстове. Те са монтирани от двата края на пролуката. Те не трябва да бъдат забравени.

В последния момент остават различни препятствия, като гнезда, издути тръби, ключове и други подобни. Около тях плочките се полагат само след като плочките се напълнят с всички други плоски повърхности на стената или пода.

Измерват се всички необходими дупки. След резултатите, мярката се прехвърля на гърба (не на лицевата страна!) Страницата на плочката с обикновен молив и влак. Според приложените маркировки керемидата е изрязана с помощта на козметик или българин. При такава работа е необходимо да има ръкавици или ръкавици. След това плочките се поставят по обичайния начин.

Последният етап

плочки на подаПоследната стъпка е пълненето на шевовете с мистрия. Тя се отглежда за консистенцията на пастата и се прилага върху шевовете с малка гумена шпатула.

Прилагането на шлайфащата паста се извършва чрез диагонални движения, като сместа се разпределя внимателно. Нейните останки се отстраняват с влажна гъба. За подовата настилка в стаята използвайте полимерна фугираща смес.

След това капакът се измива.

Ако правиш правилно и внимателно, тогава ще получиш хубав под или стена от плочки, които ще ви харесат дълго време. Ако е необходимо, свържете се с специалист за помощ. Желаем Ви успех при инсталирането на плочките със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на полагане на плочкиТехнология на полагане на плочки
Ремонтирайте себе си как да поставите плочките в банятаРемонтирайте себе си как да поставите плочките в банята
Как да лепираме плочките на пода със собствените си ръце?Как да лепираме плочките на пода със собствените си ръце?
Как да поставите керемида на стената на майстор клас кухняКак да поставите керемида на стената на майстор клас кухня
Как да поставите сами плочките в банятаКак да поставите сами плочките в банята
Полагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръцеПолагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръце
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Технология на полагане на паветаТехнология на полагане на павета
Керемида основаКеремида основа
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
» » Полагане на плочки със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com