Нюансите на полагане на подовите плочки

Нюансите на полагане на подовите плочки

Керамичните плочки са традиционен екологичен материал. Тя е издръжлива, трайна и практична, но само при условие, че нейното полагане е извършено правилно. Такава работа започва с подготовката на основата. Ако това са бетонни плочи, тогава е невъзможно да се поставят керамика без замазка. При изграждането на частна къща, замазката може да бъде направена само след свиване на сградата и може да издържи поне един месец.

По принцип можете да използвате самонивелиращи се подове за подготовка на основата. Обикновено те се изсипват навсякъде по периметъра от далечната стена до вратата, с правилно отстраняване на въздушните мехурчета с иглена ролка. В някои случаи това подравняване не се изисква и нова керамична плочка може да бъде поставена директно върху старото покритие (при условие че е добре задържано и не се отлепва). В този случай, преди да приложите лепилния състав, върху повърхността на старата керамична плочка трябва внимателно да минавате през шкурката, за да увеличите адхезията към разтвора.

Мога ли да плочки на дървени подове? Теоретично е възможно, но преди това дървесината трябва да бъде третирана със специални съединения, които ще я предпазят от появата на гъби, мухъл и гниене. Така че процесът ще бъде доста труден.



След подготовка на всяка основа, е необходимо да се постави слой от хидроизолационна и армираща мрежа, която е пълна със специален разтвор. Когато се втвърдява, можете да започнете да полагате плочките. Това може да се направи по няколко начина - и шев в шев, и от различни ъгли, и в бягство. Всичко зависи от какъв тип плочки ще сте в стек - със същия размер и форма или различни. Във всеки случай стайлът започва от далечния ъгъл и се придвижва към вратата. За полагането се използват лепило и фуги от вида, препоръчан от производителя на керемиди.

Такива адхезивни състави са от няколко вида. Основните са предназначени за малки плочки, подсилени се използват за големи формати плочки, а универсалните са подходящи за всякакви материали.

Преди да приготвите лепилото, прочетете внимателно инструкциите. Обикновено се посочва не само пропорцията и методът на приготвяне, но и времето за втвърдяване на сместа (обикновено е подходящо за 30-45 минути, след което започва нейното втвърдяване).

Ами ttksistema.ru посещавате сайта ще намерите стилни продукти от експандиран полистирол, за да украсят фасадите на всяка сграда, без допълнителни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочки върху плочки професионални съветиКак да поставите плочки върху плочки професионални съвети
Как се полагат плочкитеКак се полагат плочките
Научаваме науката за правилното поставяне на плочките на подаНаучаваме науката за правилното поставяне на плочките на пода
Монтиране на плочки на пода със собствените си ръцеМонтиране на плочки на пода със собствените си ръце
Подробни инструкции за полагане на плочки на подаПодробни инструкции за полагане на плочки на пода
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
» » Нюансите на полагане на подовите плочки
© 2021 BggeHat.com