Ремонтирайте себе си как да поставите плочките в банята

Интериорът в банята

Вероятно много хора имат основни умения да работят с конструктивен инструмент и при необходимост да заменят копчето или дръжката на вратата, за тях няма да е трудно. Но преди да поставите плочката в банята, трябва да се запознаете със спецификата на този случай. По принцип тук няма нищо сложно, най-важното е вниманието и търпението.

За да се постигне желаният резултат, работата по полагане на плочките със собствените си ръце, е необходимо да се извърши в определена последователност.

Ключът към успеха е правилната подготовка

Всеки процес на изграждане изисква внимателна подготовка, а работата с плочки не е изключение. Какво първо трябва да направите?

  • Измерете района и закупете необходимото количество материал.
  • Подгответе основата за опаковане.

Когато полагате плочки в банята, много често трябва да работите не само с равна повърхност. В някои случаи е необходимо да се заобиколят комуникациите или да се правят ъглови връзки (външни и вътрешни). Тук се нуждаете от специален подход и наличието на допълнителни аксесоари, по-специално от вътрешни и външни пластмасови профили.

Ние изчисляваме плочките

За да изчислите правилно броя на плочките, трябва да се придържате към някои правила.

  • За да започнете с, лента мярка, измерване на дължина и височина, цялата повърхност на стените и пода, които ще бъдат облицовани.
  • След това добавете всички суми и ще получите необходимия размер в квадратни метри.
  • Извадете от резултантната зона на входа и от местата, където няма да се полагат плочки.

С резултата можете да отидете в магазина, където самият продавач ще изчисли броя на плочките според вашите измервания и предпочитания. Струва си да се припомни, че плочките за подове и стени са различни неща. Следователно изчислението се прави отделно за всяка опция.

Като правило, плочките не се разпространяват под банята, защото когато инсталирате екрана, той просто няма да бъде видим. Ето защо, при изчисляване, извадете от тази сума и тази област.

Пропускаме процеса на подбор и придобиване и преминете към следващия етап.

Подготвяме базата

Светъл декор

Успешно съответстващи цветове

Да работят прави с ръцете си, вие не го пропусна, преди полагане на повърхността трябва да бъдат внимателно подготвени: разбиване на стени и подове стар материал (мазилка или плочки), премахване на остатъците от лепило, цимент големи депресии ухапало изравняване тези повърхности, почистват и се хвърлят всички отпадъци. За да увеличите сцеплението, обработете цялата повърхност с грунд за оформяне. И е по-добре да го направите няколко пъти. Това ще подобри адхезията на лепилото за плочки към основата.

Ако пода в банята има големи наклони в една посока, то преди да започнете работа, тя трябва да бъде изравнена с циментова замазка. При малка разлика дефектът се компенсира с лепило за плочки.

Всичко е готово, можете да продължите с инсталацията.

Технология за натрупване

Като спазвате общите препоръки, можете да оформите сами плочките, в банята не по-лошо от опитен майстор.

Плочки на стената

Процесът на полагане

  • Монтаж. Първо, трябва да поставите един ред плочки на стената, за да разберете необходимата сума.
  • Използвайте олово и ниво. Определете вертикалните и хоризонталните линии, като маркирате линиите с молив. От правилно изложения първи ред, целият резултат от работата ще зависи.
  • За да постигнете гладкост на празнините, използвайте разделители - пластмасови кръстове.
  • След поставяне и изравняване на плочките, лепилото, което ще бъде изцедено, незабавно го разтрийте. Ако тя изсъхне, ще бъде по-трудно.
  • Мнозина, които са решили да боядисват стени със собствените си ръце, се чудят - от коя стена да започнем? Експертите препоръчват това да се прави от далечен ъгъл в посока на изхода.
  • За да изравните плочките една спрямо друга, използвайте гумени киняк.

Малко за лепилото

Полагане върху лепило

Полагане на пода

Днес можете да купите различни видове лепила за работа с плочки. Ето защо няма да има проблеми с избора. Купете необходимото количество, също ще помогнете на продавача. Като препоръка можете да добавите, че когато полагате, разредете лепилото в количеството, необходимо за залепване, около 5-6 плочки. Така че ще бъде по-удобно за вас да го похарчите. Защото, ако готвите повече, вие постоянно изливате вода и смесвате лепилото до желаната консистенция, което може да намали техническите му характеристики.



За тези, които са решили да направят собствени плочки за баня с плочки, можете да препоръчате вместо лепило да използвате специална мастика. Не е необходимо да се разрежда и прилепването към повърхността не е по-лошо от специалните смеси.

Процесът на полагане - първо работете с пода

Първо трябва да оформите подовите плочки, но само след като започнете да работите със стените. Също така всички експерти и тези, които са решили да направят собствените си ръце, за да поставят плочките, трябва да се придържате към това правило. Полагането на пода плавно ще улесни хоризонтала при полагане на стените.

След като откриете къде ще започне стилът, подгответе няколко плочки. С шпатула с плосък ръб лепене лепило върху повърхността на пода, леко с натиск. Това ще позволи правилно и равномерно разпределение на повърхността, запълване на възможни кухини. След това направете композицията с назъбена мистрия, като направите малки канали със същия размер.

Полагане на плочки със собствените си ръце, без помощта на майстори, трябва да се изчисли правилно количеството на приложеното лепило. Слоят трябва да е плосък без видими разлики.

Хоризонтално регулиране

Първи ред

След като поставите първата плочка, изравнете хоризонтално с ниво и незабавно преминете към полагане на следващата. Не забравяйте за пластмасови кръстове, за изравняване на празнините. По този начин целият етаж е разположен в банята. Внимание - следете правилното инсталиране на нивото на сградата. Ако е необходимо да подрежете плочката, за да завършите подовата настилка, направете това внимателно, като измервате необходимия размер.

Облицовка на стени

Поставете си ръце върху плочките по стените в банята, ще бъде малко по-сложно, отколкото на пода. Защото тук е необходимо да го изрежете по-често, да заобикаляте тръбите на водопроводната система и да свързвате ъглите. Затова започваме да работим с най-чистата стена, на която има по-малко комуникации.

Първо, очертайте една редица плочки, по цялата дължина на стената. Молив маркирайте горната линия и изравнете хоризонталата. Плочките ще бъдат разположени в горната хоризонтална част, което ще позволи да се поддържа точността на нивото. Ако е необходимо, долната част се отрязва. От правилно изложената първа линия ще бъде по-лесно да издържи равномерността на следващите редове.

Шпатула за лепило

Правилно нанасяне на лепилото

Нанасяме лепило върху малка част от стената и прилагаме първата плочка. Натискайки го, с ниво, ние проверяваме гладкостта на полагането и, ако е необходимо, подравняваме. Поставяме втория и, поставяйки пластмасови кръстове, го подрязваме.

Поставете първия ред, изтрийте остатъците от лепилото и подгответе необходимия брой плочки на втория ред. Необходимо е да се обърне към изчисляването отговорно, следващата серия вече ще бъде по-лесно да се постави, така че се опитват да направят всичко точно както трябва от първия ред и равномерността на година за всеки ред vymeryat ниво.

Последният етап - фугиране на фуги

Поставянето на плочките в банята - означава да се работи на 90. Сега имаше крайния етап - фугите фуги. Това ще даде завършен вид на финала, защото тъмните отвори не изглеждат много естетически.

Разтвор за готвене

В строителните магазини, фугиращата смес се продава както суха, така и готова под формата на паста. Ако изберете втория вариант, преди да го използвате, трябва внимателно да го опънете с ръцете си или да го разбъркате със шпатула в кремообразно състояние, така че да стане по-гъвкава. Сухите смеси се разреждат с чиста вода, като методът на приготвяне може да се види на опаковката.

За да осигурите необходимата консистенция на сухата смес, можете да използвате бормашина и специална дюза - смесител. След смесване на фугиращата смес в кремообразно състояние, оставете я в продължение на 10 минути, за да позволите на течността да попие оставащите бучки и отново разбъркайте съдържанието.

Как правилно да почистите шевовете

Извършване на шев

Замонолитване

Тръбните шевове могат да бъдат направени в няколко подхода, защото в някои шевове ще трябва да поставиш повече смес. Пригответе малко количество фуги и ги нанесете върху гумената шпатула. Придържайки ръка, приблизително под ъгъл от 30 градуса, прекарайте шпатула върху интерстилалния шев, опитвайки се да го напълни равномерно. След това премахнете остатъците от сместа от шпатула и отново обработете ставата, за да отстраните излишния материал.

Не се опитвайте незабавно да покриете голяма площ. Попълнете няколко шевове, отстранете излишния материал от плочките. Опитвате се да направите работата по-бързо, с действията си, само ще влошите ситуацията. Замразени замазка, ще бъде по-трудно да се отстранят от повърхността.

заключение

Тук по принцип целият процес. Сега знаете как да поставите плочките в банята сами, без помощта на професионалисти, чиито разходи за работа, почти, както и цената на всички материали за облицовка. Ако разбирате, тук няма нищо сложно. Имате достатъчно търпение, необходимия инструмент и продължете - ще успеете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочка на пода в банятаКак да поставите плочка на пода в банята
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Как да поставите сами плочките в банятаКак да поставите сами плочките в банята
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Пластмасов панел в банятаПластмасов панел в банята
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Баня за баняБаня за баня
Как да поставите плочка на стената в банята?Как да поставите плочка на стената в банята?
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
» » Ремонтирайте себе си как да поставите плочките в банята
© 2021 BggeHat.com