Как да поставите плочка върху дървена повърхност?

Много често по време на ремонта потребителите са изправени пред такъв проблем като поставянето на керамични плочки върху дървена повърхност (например на пода). Възможно ли е да се справите сами с тази задача или е по-добре да се свържете с специалист?

Теоретично, в тези работи няма нищо трудно. Разбира се, в случай, че имате определени умения и опит в обработката на керамични плочки. Въпреки това, когато се монтира върху дървена основа, трябва да се обърне голямо внимание на своята подготовка, която има редица нюанси. На първо място, трябва да сте сигурни, че базата е достатъчно здрава. Освен това повърхността трябва да е почти равна. Така че, преди да започнете да работите, ще трябва да се заменят повредените зони или тези, които държат прекалено силно (в някои случаи, обаче, може да се закрепи с винтове).

След това можете да продължите директно към инсталацията на гипсови влакна. Този екологичен материал ви позволява да изравнявате основата и освен това да увеличава силата си. Така, след края на инсталацията на тези листове, вече можете да започнете да полагате плочките. Но първо, трябва внимателно да се определи gipsovolokna листа на пода с помощта на винтове, както и техните стави трябва да се преработи, специално предназначени за тази цел лепило. Понякога вместо gipsovolokna използвайте специален вид гипсокартон - устойчив на влага листове (маркиран GKLV). Те се различават от конвенционалните не само от тяхната устойчивост към влага, но и от повишената си сила. Тези листове обикновено се полагат на една, по-рядко на два слоя - в зависимост от грапавостта на грубия под. Да им се осигури допълнителна устойчивост на влага, те са пробити на няколко места отвори, които след това влиза въздуха осигуряване вентилация повърхност.



В последния от предварителните етапи на работа, дават основата покрит със специална водоустойчива грунд за защита на дървесина от влага субстрат, се избегне образуването на мухъл и плесен.

След това подготвителният етап се счита за завършен. Когато грундът изсъхне, можете да започнете да полагате плочките според обичайната схема, като използвате лепилото, препоръчано от производителя. Не забравяйте, че трябва да спазвате технологията на всички етапи от полагане на плочки.

Е, ако се интересувате от проекти за едноетажни къщи, посетете сайта greendom.by. Само там ще намерите най-добрите дизайни за вашия бъдещ дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се предпазим правилно банятаКак да се предпазим правилно банята
Полагане на подови плочкиПолагане на подови плочки
Характеристики на полагане на плочки на дървен подХарактеристики на полагане на плочки на дървен под
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
» » Как да поставите плочка върху дървена повърхност?
© 2021 BggeHat.com