Полагане на подови плочки

Значителна популярност сред потребителите се ползва от този вид подови настилки като плочки. Благодарение на своята издръжливост и надеждност, подовите плочки могат да бъдат използвани за завършване на всяка стая. Независимо от това, работата по полагане на плочките трябва да се извършва с голяма сериозност. Нямайки опит в този случай, основното нещо е да се сдобиете с много търпение.

Предварителна работа по подготовката на фондацията

Преди да започнете да слагате плочките си със собствените си ръце, трябва внимателно да подготвите повърхността, върху която ще бъде направена настилката. Основата ще трябва да се доближи до идеалното състояние. Трябва да се изсипят ями, спадове и пукнатини, а изпъкналите и могилите трябва да бъдат премахнати. Цялата повърхност трябва да бъде на същото ниво и без отклонения.

Стабилната и здрава основа е ключът към успеха при полагане на плочки и един от най-важните критерии при монтажа на покритие. Излишно е да казвам, че най-добрата база за плочки - Всички "за това как да направите бетонова подова настилка и монтирайте себе си">бетонна замазка. Полагане на подови плочки върху бетонния под значително ще удължи живота на пода.

Ако поставите керемидата върху дървен под, трябва да я демонтирате и да я смените с бетон. Не се препоръчва монтирането на покритие върху дървена основа, тъй като дървото е много чувствително към всякакви промени в нивото на влажност. Благодарение на пренамазването или изсушаването на материала, лепилото се деформира и вследствие на това - плочките са счупени и напукани.

Полагане на плочки

С технологията за полагане на плочки за подови настилки можете да се запознаете внимателно с изучаването на цялата необходима информация и да започнете да прилагате придобитите знания на практика на места, които не изискват голяма точност, например в страната или в гаража. Процесът на полагане на плочките се състои от няколко етапа:

  • Подготовка на повърхността
  • Разположение на зоната на покритие за определяне на местонахождението на първата подова плочка
  • Почистване на повърхността и самата плочка от прах и мръсотия
  • Подготовка на лепило за плочки и неговото равномерно нанасяне върху вътрешната страна на плочкатаПолагане на плочки на пода
  • Разпределение на лепилото върху основата с назъбена мистрия
  • Инсталирайте плочките на предварително определено място. В същото време, използвайки дървен или каучуков чук, е необходимо да приведете плочката до необходимото ниво на равновесие. По този начин плочките се полагат върху цялата повърхност.
  • Когато се натрупват между отделните плочки, се вмъкват пластмасови кръстове, които играят ролята на клинови клинове. Кръстове могат да бъдат закупени във всеки строителен магазин. Те се инсталират само ако имате нужда от ясен и равен шев.
  • При монтирането на тежка плочка за подова настилка (например порцеланови плочки) лепилото се разстила над повърхността на пода
  • В сложни места, като гнезда, изпъкнали тръби или врати, плочката трябва да бъде предварително маркирана и след това да бъде нарязана.

Безшевна техника за полагане на плочки

Сред различните техники за полагане на плочки, безпроблемният метод на монтаж заслужава специално внимание. Полагане на плочките без единичен шев е трудна задача, изискваща специални умения и голямо търпение. Ако нямате опит в подовата плочка, тогава тази технология е по-добре да не използвате.

Основният проблем с това е самата плоча - тя не е традиционна плочка, а материал, който няма аспект по краищата. Това дава възможност да се подреждат плочките възможно най-плътно във връзка помежду си, което прикрива вътрешния тел. Размерът на този тип плочки е нестандартен: или 20x60 см, или 30x90 см. Сложността на работата е, че не е лесно да се наблюдават specularity на повърхността.

Имайте предвид, че когато сте изправени пред повърхностите в банята, разликата в съединението с размери няколко милиметра не само ще разруши външния вид на цялото покритие, но може да доведе до нараняване. Ето защо, преди да предприемете този вид работа, да оцените адекватно своите възможности.

Плочки от мрамор

След това разгледайте процеса на полагане на мраморни плочки. Мраморната плочка се отнася до скъп ценови сегмент, но в същото време Плочки от мраморизглежда много престижно. Мраморните плочки като подови настилки ще бъдат дизайнерската култура на вашия интериор. Трябва да се отбележи, че този тип плочки е много издръжлив и издръжлив материал, който, разбира се, е огромното му предимство. Технологията за инсталиране на мраморни плочки е почти същата като поставянето на обикновени плочки. Въпреки това, при наличието на дори малки пукнатини, мраморът става крехък, което усложнява процеса на рязане. Но като цяло мраморните плочки са чудесен и доста популярен материал за подови настилки.

Полагане на плочките на пода на верандата



Подовите плочки могат да се поставят не само в апартамента, но и извън стените му. Един от най-често използваните опции е облицовката на верандата, използвайки плочки. Това е чудесна възможност да дадете на верандата по-естетичен, но в същото време практичен поглед. Естествено, нейната основа трябва да бъде внимателно подготвена. Тя трябва да бъде гладка и стабилна. Процесът на обръщане към верандата практически не се различава от полагането на конвенционална керамика. Някои функции обаче все още съществуват.

  • За покривите на верандата трябва да изберете плочки с висока якост
  • Предната страна на плочката не трябва да е лъскава и плъзгаща, но груба
  • Плочата, която е монтирана на горната стъпка, трябва да бъде монтирана на място, т.е. покрийте го с плочка, която е инсталирана на стената на сцената, за да предотвратите навлизането на влага.

Повече технология за полагане на плочки на верандата на обикновените не се различава нищо.

Полагане на фасадни плочки

Освен вътрешните стени на стаята, пода и верандата, фасадата на сградата може да бъде украсена с плочки. Облицовката на фасадата с плочки е отлично дизайнерско решение. За полагане на плочки на фасадата има много видове плочки:

  • Тухлени плочи - клинкер
  • Керамични плочки - порцеланови плочки
  • Изкуствен камък
  • Плочки от естествен камък

Всички горепосочени типове имат своите особености на полагане. Например, технологията за инсталиране на клинкер е доста подобна на полагането на плочки. Повърхността се приготвя по същия начин, след което се приготвя адхезивният разтвор, който се нанася върху субстрата, който на свой ред се монтира върху клинкера. Пропастта между плочките от клинкер обикновено е около 1 см. По-късно се обработва със специален разтвор на свързващо вещество. Керамичният гранит може да бъде монтиран не само като облицована с плочки зидария, но и като крепеж върху метална рамка. За целта върху цялата фасада на сградата е монтирана специална "метална кутия", върху която са монтирани в предварително маркираните места крепежни елементи, в които е поставен гранит.

Изкуственият камък, който ще даде на сградата естествено естествено обкръжение, също може да бъде залепен към стените на фасадата с помощта на специална лепилна смес. Този вид камък в силата и структурата му почти не се различава от естествения камък, но неговата употреба е много по-подходяща. Когато избирате материала за декорация на фасадата, не забравяйте, че не можете да намерите по-добър начин да се предпазите от външни влияния, отколкото да полагате фасадните плочки.

Пътни плочки

Пътни плочкиИма такова разнообразие от плочки като път или настилка. Този тип плочки могат да имат разнообразна форма и структура, инсталирани на правилно подготвена повърхност на почвата. Това е най-приемливата опция за навлизане в двора.

Полагане на пътни плочки не е особено трудно. Когато най-накрая сте определили структурата, цвета и работната площ, не забравяйте да изготвите бъдещ повърхностен чертеж. После маркирайте областта. Най-добре е да се оформят прави линии с въже, а по нея лежи плочка. След това преминете през сайта и си представете бъдещето на настилката, премахнете всички препятствия. Само след това можете да продължите директно към склада. За да монтирате пътни плочки, можете да използвате няколко типа бази:

  • пясък
  • Бетонно решение
  • Специална суха смес

Моля, обърнете внимание, че тези основания трябва да бъдат поставени на специално подготвена основа. Тя може да бъде:

  • Пясък и чакъл Възглавница
  • Цимент-пясъчна възглавница
  • Чакъл и циментова възглавница

Основата за пътните плочки трябва да бъде поставена на предварително подравнена и подплатена възглавница. По-нататък на повърхността в последователни редици поставяме плочата, наблюдавайки избрания модел и, ако е необходимо, облекчението. Всяка плочка се натиска и натиска, а ако е необходимо - основата се отстранява или зарежда отново. За да се осигури стабилността на покритието, зидарията по периметъра трябва да бъде украсена с бетонна бордюра, която няма да позволи на водата да измие плочките. С всички правила за полагане на пътните плочки ще ви служи много години.

Обобщавайки материала, можем да кажем, че покритието на плочки уверено заема своята ниша в такъв конструктивен сегмент като довършителните работи. И ние трябва само да го овладеем. Надяваме се, че тази статия ще ви помогне лесно да се справите с работата по облицовката на стаята. Въпреки това, за да се гарантира, че облицовката е по-качествена, не забравяйте да използвате препоръките на по-опитни майстори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Облицовка на килимиОблицовка на килими
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
» » Полагане на подови плочки
© 2021 BggeHat.com