Технология на полагане на плочки

Подът, покрит с плочки, не е много скъп декор. Технологията на полагане на плочки на пода и на стената обаче е малко по-различна. В този материал ще говорим с вас за нюансите на полагане на плочките на пода.

Необходими инструменти

За поставяне на плочки на пода ще ви трябва:

  • долен пласт
  • Смеси, изравняващи пода
  • Подови плочки
  • Лепило за подова настилка
  • За фугиране на фуги
  • За шевовете, дистанционните кръстове са полезни
  • За рязане и полагане на плочки - подходящите инструменти

Технология на монтаж на плочки

Монтажът на плочки на пода се състои от няколко етапа:

  • Процес на подготовка на повърхността
  • Маркиране на пода
  • Рязане на плочки
  • Монтаж на плочки
  • Замонолитване

Сега нека разгледаме по-подробно всеки етап.

Процес на подготовка на повърхността

Плочките трябва да бъдат поставени на еднаква и гладка повърхност. равномерност Грубият "под">черен под проверете с ниво. Ако има значителни отклонения от хоризонталата,Изравняване на "подовата на ръка - сухи смеси за изравняване на пода"> самоизравняващи се сухи смеси и формулировки за да се образува идеално равна повърхност.

Моля, обърнете внимание! Плочките се полагат върху този състав само след 4 седмици. Същият период от време е необходим за подобни работи само на конкретна основа.

Инструкцията "Как да направите бетонен под">Бетонни подове ремонт с шпакловка, след това дайте време за полимеризация. Машината за шлайфане на всички туби трябва да се смила до нивото на повърхността. Подът, върху който ще бъдат монтирани плочките, трябва да е сух и чист. След това няколко слоя грунд се нанасят с валяк или четка за боядисване. Тази повърхност изсъхва в 3 или повече часа.

Процесът на маркиране на пода

Технология на полагане на плочкиНай-простата ситуация е, когато се използва едноцветна керемида и целият брой плочки се полага по протежение на ширината и по дължината. Още по-лесно, ако част от пода в тази стая е покрита с някои мебели. В този случай няма никаква стойност в появата на тази плочка.

Когато маркирате пода под плочката, проверете правоъгълността на стаята и правилността на стените й. За тази цел, плътно притиснат във всеки ъгъл на стаята на плочките и с помощта на нарязана креда, свържете ъглите на плочките.

На низ строго вързан, изхвърлете линията на тебешир. Така че, когато променяте разстоянието между стената и линията, можете да откриете неравностите. Квадратът на дърводелеца се проверява за правоъгълността на ъглите. По този начин се оформя идеален правоъгълник, който се вписва в периметъра на стаята. Този правоъгълник ни показва монтирания под в бъдеще.

Моля, обърнете внимание! Всички нередности, възникнали на този етап, трябва да бъдат премахнати, доколкото е възможно. В противен случай на такива места е необходимо да се поставят остатъците.

Плочките могат да бъдат положени и с диагонален метод. В този случай маркирането започва от центъра на стаята. Центърът е точката на пресичане на надлъжната ос, напречната ос и диагоналите. С тази технология обикновено се прави "фриз", състоящ се от триъгълни плочки. Тяхната позиция определя позицията на редовете по диагонала.

Процесът на рязане на плочки. Призецка плочки с помощта на български

В процеса на маркиране на пода за монтаж на плочки, става ясно, дали да се отреже плочката, и ако е така, в какви количества и по какъв начин. Следователно, преди полагане на плочките, няколко плочки се нарязват на парчета, които са необходими по размер и форма. Прост начин Рязане на "плочки с плочки и стъклокерами">рязане на плочки е използването на ролка Рязане на "плочки с плочки и стъклокерами">stekloreza.

За рязане подобна линия се изчертава върху плочките, плътно притискане на плочките към всяка повърхност и като се вземе предвид ъгълът от 90 градуса, по протежение на тази линия самите те носят стъклен нож. След това, удряйки една и съща линия с дланта, керемидата се разделя. Резултатът ще бъде по-ефективен, ако плочката е предварително напоена във вода за 40-60 минути.

Технология на полагане на плочкиСтъкленият нож помага при рязане на една или повече плочки. Ако обемите са големи, тогава се използват електрически или ръчни фрези. Електрическата машина за рязане на плочки е устройство с диамантен циркуляр. Този инструмент много бързо съкращава огромно количество плочки, най-вече без брак, но за криволинейно нарязване този инструмент не работи. Ръчното рязане на плочки е по-евтино от предишното подобно средство. Този уред разделя плочката според предварително определена права линия.



Ако няма резачка за плочки, можете да използвате ъглошлайф или друг инструмент, предназначен за подравняване на подовете. Но след българина, линията на изрязване също трябва да бъде заземена.

Ако плочката трябва да се постави близо до тръбата, кутиите, а след това плочката трябва да бъде нарязана в неправилна форма.

За тази цел се използват специални ножове с карбидна скоба. От плочките с помощта на този инструмент захапете малко парче. По този начин се образува кухина на необходимата форма, а ръбовете се размиват или с плочки или карбурандум. Сега можете да продължите да полагате плочките.

Процесът на полагане на плочки. Процесът на прилагане на решение с поплавък

Първо, трябва да се подготви лепило разтвор, който ще бъде поставен плочки. Сухата смес от лепило, например Ceresit CM 19, се излива във вода и се смесва добре. Сместа може да се разбърква ръчно, но най-добре е да го направите с бормашина със специална дюза.

Пригответе лепилото за монтиране на плочките на базата на следните пропорции: на 10 кг лепилна суха смес - 2,5 литра вода. След като тази маса се разбърква, тя се оставя да се надуе в продължение на 5-10 минути, след това отново се разбърква до униформа. Ако плочката се монтира на система за подово отопление, се използват специални лепилни разтвори, например CM-17, Scanmix Super.

Тези решения имат повишена еластичност, повишена адхезия към основата, поради което стресът, дължащ се на температурните колебания, се изравнява. Нанесете лепило на пода с гладката страна на рендето. Освен това, с назъбена мистрия, тя се разпределя равномерно по цялата повърхност.

Размерът на зъбите на мистрия зависи от размера и дълбочината на вътрешния профил и от размера на плочките, които ще се монтират. В този случай правилото е същото: колкото по-големи са нередностите на пода, толкова по-голям е размерът на плочките, толкова по-големи са зъбите на рендера.

Моля, обърнете внимание! Лепило за подови плочки, нанесени на повърхността не повече от 1 m2. Това се дължи на свойствата на това решение, които се съхраняват в продължение на 30 минути.

Процесът на полагане на плочки

Поставете плочката както следва. Започнете да полагате плочките на пода от всеки ъгъл на стаята, основната, така че в нея да има цяла плочка в зората. В противен случай започнете да стекате с цялата първа плочка.

  • Дистанционните кръстове ще правят ставите между плочки с еднаква ширина. Зависи от типа на този кръст от планираната дебелина на шева.
  • След като инсталирате плочките на пода, който е покрит с лепило, той трябва да бъде натиснат с ръка. С големия размер на плочките, които трябва да бъдат монтирани, трябва да бъдат пробити с каучуков специален чук.
  • Докато глутиновото решение все още не се втвърди, излишъкът, който излиза извън тази плочка, се отстранява. След втвърдяване, това решение е много трудно да се отстрани, което дори може да повреди повърхността на плочката.

Моля, обърнете внимание! Ако Топъл "под, със собствените си ръце., Монтаж на системи за подово отопление Етапи на монтаж">подово отопление е включена, тогава върху тази повърхност не могат да се полагат плочки. Не включвайте подовото отопление, докато лепилото не изсъхне.

В последната минута нарязаните плочки се залепват и точната ширина на фугата трябва да се наблюдава между плочките. Един ден след полагане на плочките, можете да отидете на фугиране на преплетените шевове.

Процесът на фугиране

Запълването на шевовете между плочките е много важно. Замазката от калории ще разваля външния вид на това покритие. Първо, е необходимо да се подготви сместа с подходящ нюанс. Сухият компонент на тази смес се излива в чист контейнер и се напълва с вода. След това тази маса трябва да се смеси добре ръчно и след това механично. Ако е необходимо, към тази смес се добавя вода, така че се образува разтвор, подобен на консистенцията на гъста паста. Това решение се оставя за 10-15 минути, след това се разбърква отново, докато не стане равномерно. Гумена шпатула или ренде запълване между плочките шевове, с предварително залепена гумена лента. С помощта на шпатула, след приключване на този процес, излишъкът от мистрия се отстранява и всички шевове се пълнят. Предварително измийте плочката 20-30 минути след напълване на последния шев. Това време е достатъчно, за да изсъхне сместа за надуване.

Измийте плочата с гъба с големи пори в нея, напоена с чиста топла вода. За големи площи се използва ренде за монтиране на плочката, която е покрита с гъба. След един час може да се извърши окончателното почистване на повърхността. С твърда гъба или чист парцал, завършете плочката.

Моля, обърнете внимание! Съставът на почти всички миксиращи смеси е цимент. Това предполага, че за ефективна максимална полимеризация, ставите трябва да се навлажняват периодично. Това овлажняване се извършва за 2-4 седмици след процеса на фугиране. След изсушаване на фугиращата смес, тези шевове установяват окончателния си цвят.

След полагане, тази повърхност може да се използва след 1-1.5 седмици. От тази статия може да се види, че технологията за монтаж на подови плочки е проста. Такъв етаж може да бъде Полагане на "плочки със собствените си ръце">направете от собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Научаваме науката за правилното поставяне на плочките на подаНаучаваме науката за правилното поставяне на плочките на пода
Как да поставите плочката на пода подробни инструкции и съвети на професионални майсториКак да поставите плочката на пода подробни инструкции и съвети на професионални майстори
Монтиране на плочки на пода със собствените си ръцеМонтиране на плочки на пода със собствените си ръце
Подробни инструкции за полагане на плочки на подаПодробни инструкции за полагане на плочки на пода
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Как да поставите плочка на пода на кухнятаКак да поставите плочка на пода на кухнята
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
» » Технология на полагане на плочки
© 2021 BggeHat.com