Технология на полагане на павета

каменни плочиМястото, изложено с павета, трябва да отговаря на всички стандарти. Технологията на полагане на павета е разделена на няколко етапа. Ако процесът се счупи, повърхността на покритието ще бъде неравна, което ще доведе до деформация на продуктите. Следователно винаги следвайте всички правила и използвайте съответните материали.

Преди полагането на покритието е необходимо да се изследва почвата. За всеки тип почвени условия, най-подходящият вид материал. Калдъръмите могат да се поставят със собствени ръце, сега ще говорим за това.

Технология на полагане на павета от собствени ръце

технология за полагане на павета от собствените си ръцеОсновното нещо при поставянето на павета е подготвителният етап. Състои се от правилния избор на продукта и инструмента, който е необходим за работа. Когато избирате плочки, трябва да имате предвид не само цвета и формата, но и качествата на материалите. Особено това се отнася за плочки за паркиране или паркиране на автомобили. Трябва да попитате продавача дали керемидата ще издържи на теглото на вашата кола. Обикновено продуктите се изчисляват върху теглото на дадено лице.

За да започнете, трябва да имате следните инструменти:

  • kiinka от каучук или дърво;
  • мистрия;
  • клечки;
  • ниво сграда;
  • мозък;
  • тръбата (диаметърът не е важен);
  • Поли за поливане;
  • метла и рейк;
  • цимент и пясък;
  • трамбовка.

Количеството материал се определя въз основа на оформлението на обекта. Преди да полагате плочките, трябва да направите следи с наклон, това се прави, за да се отцеди водата в кладенеца или в тревата.

Правилната основа на фондацията е залог за качествено полагане на павета. Краищата на местоположението на бъдещия път са подредени с колчета. На тях е необходимо да се направи прорез от пет до седем сантиметра над нивото на земята. Над нишката се издърпва кабел. След това от цялата територия, където ще се намират павета, те премахват всички боклук, изкопават всички растения.

Сайтът трябва да бъде планиран на равна повърхност. Ако работите с мека почва, преди да навлажнете повърхността на земята, навлажнете я с вода. Дълбочината на основата се изчислява, като се вземе предвид фактът, че плочката се променя с времето. Монтирането на пясък и плочки се нуждаят от около двадесет до тридесет сантиметра.



Друга стъпка преди поставянето на павета е създаването на мека възглавница. Като такава възглавница можете да използвате пясък или пръст, които на свой ред изпълняват дренажна функция. Изсипете пясък или пръст на мястото на бъдещите каменни плочи и изравнете всички гребла. След това районът трябва да се напълни с вода, докато локвичките се оформи върху него.

Сайтът ще изсъхне и ще можете да премахнете всички нередности. За да направите това, имате нужда от метална тръба или друг предмет. Тръбите са разположени на разстояние от два до три метра една от друга, което води до равна повърхност.

Ако искате да добавите силова настилка, тогава за това ще ви е необходима основа под формата на развалинки или хоросан. Разтворът се получава в съотношение 3: 1 от пясък и цимент, съответно. Поставете цялата смес на основата и нивото с профила.

И накрая, последният етап е поставянето на павета. За да започнете работа, издърпайте кабела. Захващане се извършва ръчно върху здрава кабела. Първият ред от плочки, изложени, започвайки от бордюра. Тази тайна помага да се избегнат шевове.

За да подобрите качеството на подреждането, използвайте кръстове. Плочките се изравняват, използвайки ниво на сградата и гумена кинянка. След края на полагането работи решение между шевовете на плочките и всичко това се напоява.

Това изглежда като техника за полагане на павета. Сега знаете как можете да направите красива настилка или пътека в двора си със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Паважната плоча на павета е технология на подрежданеПаважната плоча на павета е технология на подреждане
Начини за създаване на сляпа зона около къщатаНачини за създаване на сляпа зона около къщата
Как да поставите паветата правилно със собствените си ръцеКак да поставите паветата правилно със собствените си ръце
Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?
Слепият район около къщата, изработен от тротоарни плочиСлепият район около къщата, изработен от тротоарни плочи
Блажени от тухли със собствените си ръцеБлажени от тухли със собствените си ръце
Видове гранитогресВидове гранитогрес
Плоча към къщатаПлоча към къщата
Как да изберем качествена паветаКак да изберем качествена павета
Бетон с цветни добавкиБетон с цветни добавки
» » Технология на полагане на павета
© 2021 BggeHat.com