Отстраняване на мухъл и гъбички в банята отидете в магазина или намерите на рафта?

Хапчетата и гъбите в банята - не само не са естетически приятни, но и опасни за здравето. Следователно, вредната микрофлора трябва да се отстрани от повърхността на стените, санитарния фаянс и мебелите веднага след откриването. И в тази статия ще разгледаме най-ефективните средства за премахване на опасната органична плака.

Откъде идват мухъл и гъбички и как да се справят с тях?

Спори и мицели от мухъл и гъбички се съдържат във всеки кубичен метър въздух, който запълва жилищни или нежилищни помещения, включително баня. Да се ​​отървем от тях е почти невъзможно и не е необходимо - те не са опасни в състояние на прекъсване. Това е друг въпрос, когато тези спори и мицели се настаняват на подходящи повърхности - мокри (над 90) и добре затоплени (над 20 градуса по Целзий) и започват растежа на колонията от вредни микроорганизми. След това вече е възможно и необходимо да се борим с тях, като елиминираме растежния център, самата колония и условията за нейното съзряване.

Откъде идват мухъл и гъбички и как да се справят с тях?

Мухълът в банята е визуално неприятно и опасно за здравето

За да премахнете мухъл и други микроорганизми днес, използвайте две технологии:

  • Химическо отстраняване - унищожаване на органични колонии от активни вещества.
  • Механично отстраняване - разглобяване на самолета, защитени от гъбичките.

В същото химията пори само външната част на мицела и стърженето не премахва проблема с спори и мицел и сили, за да организира истински ремонт в банята, така че най-ефективният начин да се унищожава микроорганизмите, е комбинацията от тези технологии. В този случай, методът се провежда за борба със следната схема: обработка равнина химикали, органичните се изгарят mikroorganizmov- от повърхността на изхвърлящите части разделени бетон, дърво, гипс, хоросан или други структурни материали, в качеството на груби четка или скрепер.

Освен това сайтът се третира със същия специален състав. И накрая предприемаме редица превантивни мерки, чийто резултат ще бъде намаляването на привлекателността на атмосферата в помещението за плесен. Това означава, че на ниво домакинство всъщност цялата борба с вредните органични вещества в банята намалява до избора на правилните средства за импрегниране. Ето защо, по-нататък в текста ще разгледаме примери за такива лекарства, като се фокусираме не само върху фабричните средства за плесени в баните, но и върху домашно приготвени съединения.

Вземете средства от магазина и как да ги използвате

Най-популярните средства, които позволяват премахването на плесента от повърхността на плочките или от шева между банята и стената, са следните:

  • Класически хлор-съдържащ разтвор бял - най-евтиният и най-ефективният начин да унищожите микроорганизмите в банята. За да направите това, просто изсипете разтвор от вода в пулверизатора и бял, варени в пропорция от 10 до 1, и ги поръсете с плочки и шевове няколко пъти. Искате да получите бърз резултат - поставете дупка в капачката на бутилката с това лекарство, превръщайки я в "спрей" и излейте всички шевове с концентрат. Останките от мухъл в този случай могат да бъдат почистени с желязна четка. Единствената отрицателна опция - прекалено остър мирис.
  • Тетраборат натрий, той също е боракс - евтин състав, който може да бъде закупен в железария. Продават се под формата на суха смес, така че преди прилагането, бораксът се разрежда с вода в пропорция на чаша от два и половина литра. Начин на нанасяне - овлажнявайте шевовете и почистете повърхността с твърда четка. Е, най-благоразумните майстори добавят боракс към основата, която е покрита със стени преди полагането на плочките.
  • Cillit Bang, Veksa, Remover за малини и други лекарства, разработени специално от химичните проблеми борба срещу мухъл. Те са скъпи, но те знаят техния бизнес, изчистване от микроорганизми, дори най-сложните райони и труднодостъпните райони. Допълнителен плюс от такива продукти е поносим мирис и бутилка спрей. Опция минус - висока цена.
Вземете средства от магазина и как да ги използвате

В магазините можете да намерите много инструменти

Както можете да видите, в магазина можете да си купите доста ефективен инструмент, предназначен за всяка чанта. И сега е време да проверим рафтовете на домашния кабинет - може би ще открием и някакво лекарство.

Народни методи - оцет, водороден пероксид и масло от чаено дърво

В кухненския шкаф може да намерите оцет - както обикновено 7- или 9 процента, и същност с концентрация до 60. Ето ви алтернатива бял и бурята. Е, методът на приложение тук не се различава от описания по-горе оцет или есенция в чаша, натопи четка там и мине през всички шевове. След това изплакнете остатъците от мухъл с топла вода и сода, като използвате твърдата страна на кухненската гъба. Основното предимство на тази опция е достъпността. Оцет е на всяка любовница.



В домашния шкаф за лекарства можете да намерите 3% водороден прекис - вариант без мирис и последици. хлориран бял можете да отровите както мухъл, така и себе си. Оцетът ще мирише най-малко една седмица. 3% водороден пероксид, който може да се купи дори и в селска аптека, ще убие само вредните микроорганизми. И не наследете остър мирис. Просто го нанесете с четка върху шевовете и след известно време изплакнете с гъба, напоена със същия пероксид. Малката тази опция - оцветяването на пластмасови повърхности. Пероксидът разтваря както плесен, така и боя.

На тоалетката или на рафта в килера може да намерите друго антисептично масло - чаено дърво. В ежедневието не се среща толкова често, колкото оцет или пероксид, но можете да намерите такова масло в запазена домакиня, която се грижи за външния си вид и здраве. А също така се продава в аптеките и магазините за парфюми. Но това не е толкова важно, а фактът, че такова масло може да се използва за приготвяне на много ефективно и приятно миришещо решение за отстраняване на микроорганизми. Просто изсипете чаена лъжичка масло в половин литър вода и следвайте същия принцип: накиснете гъбата със шевове и почистете матрицата с четка.

Народни методи - оцет, водороден пероксид и масло от чаено дърво

След повърхностна обработка с някой от народните средства, е необходимо да го избършете с гъба

Освен това, за да уточните ефекта, ви съветваме да се разхождате след приключване на химическата процедура по шевовете със строителна сешоар. Отопляем до 300 градуса по Целзий въздух е гарантирано да убие остатъците от колонии от микроорганизми, които са се установили в стените. И не разглобяване на плочки или бетонни стени, които няма да ви трябват.

Ефективната превенция - предупреждава, означава въоръжен

Най-добрият начин да се борите с колонията на плесените е да се предотврати появата им. За да направите това, собственикът на банята трябва да изпълни само две условия - да намали температурата и влажността в помещението. И това може да се направи по няколко начина. Първо, увеличете честотата на обмяната на въздуха. Поради това входящият и изходящият въздух ще се увеличат, което ще доведе до намаляване както на влажността, така и на температурата в банята. И за мащабиране на многообразието на въздушния обмен трябва само да увеличите изхода на вентилатора в зоната на изгорелите газове или да разширите размерите на канала за отвеждане на отработените газове.

На второ място, намалете площта на загрятата релса за хавлии. Поради това ваната ще се охлади, а мухълът няма да има удобна температура за бързото развитие на колонията. Въпреки това, тази мярка може да засегне и удобството на потребителя, така че вместо да инсталирате по-малко измерения лира собствениците могат да организират регулатора на страничната лента контролира количеството на охлаждащата течност тече, получаване на възможност за регулиране на температурата в банята по своему.

Трето, елиминирайте всички течове. Източникът на водна пара може да бъде не само душ или пълна вана, но изтичане на фуги по монтажа на водопроводната инсталация или пукнатина в тръбопровода. Премахване на течове, ще спестите от плащане на вода и да получите относително суха баня. Освен това трябва да се откажете от навика да изсушавате прането в банята.

Обърнете внимание на тези съвети, а мухълът няма да ви притеснява много дълго време след завършването на обработката на стените и шевовете с почистващи препарати.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинагиНие се отърваваме от гъбичките по стените и как да убиваме опасната форма веднъж завинаги
Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.Средството за лечение на мухъл по стените в апартамента е как да се отървете веднъж завинаги.
Налейте върху тапета причината за появата и почистващия агентНалейте върху тапета причината за появата и почистващия агент
Типове противогъбични праймери и правила за подборТипове противогъбични праймери и правила за подбор
Налейте в банята на тавана - отървете се от себе сиНалейте в банята на тавана - отървете се от себе си
Храносмилането в банята на тавана се премахваХраносмилането в банята на тавана се премахва
Вентилация в парната баняВентилация в парната баня
Оформете на тавана какво да правите, как да се отърветеОформете на тавана какво да правите, как да се отървете
Хапче в банята как да се отървем веднъж завинагиХапче в банята как да се отървем веднъж завинаги
Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?
» » Отстраняване на мухъл и гъбички в банята отидете в магазина или намерите на рафта?
© 2021 BggeHat.com