Запазване на дървена къща при незавършено строителство

Смята се, че дървени къщи се издигат много бързо. Въпреки това, дори и с използването на най-новите технологии, не винаги е възможно да се завърши изграждането на къщата през един сезон. И тогава тази сграда ще трябва да бъде запазена. Как да го направя правилно, за да може работата лесно да бъде възобновена през следващия сезон?

Трябва да се отбележи, че основният проблем, който може да се срещне в такива случаи, е прекомерната влажност. Тя е, която заплашва дървото. И заедно с него и съпътстващи проблеми - мухъл, гъбички, гниене. Единственият начин да се защити дървото е да се импрегнира със специални антисептични вещества. Тези лекарства имат противогъбично и антибактериално действие.

Всъщност е необходимо да се защити дървесината от тези нещастия дори на етапа на доставката на материалите на строителната площадка. Въпреки това, продължителността на тези антисептици (наричани "транспорт") е само 2-8 месеца, така че може да е полезно да се актуализира защитата. Мнозина смятат, че импрегнирането на дървесината се извършва от производителя на материала. Разбира се, добросъвестните производители правят същото. Но ако имате дори и най-малко съмнение, че дървото е преработено, е по-добре да се захванете и да го направите отново, сам. Освен това такива състави са евтини, бюджетът за строителството няма да бъде значително засегнат. И ако се опитате да спестите пари за такива процедури, а след това след няколко дни, особено в влажен климат, дървен материал или трупи могат да бъдат покрити с гъбата, която е почти невъзможно да се излекува.



Връщайки се към темата за опазване, трябва да се отбележи, че след като строителните работи са били спряни, рамката трябва да бъде покрита със специална защитна почва на водна или органична основа. Кой състав е по-добър? Водната почва дълбоко прониква в структурата на дървото, практически не мирише и бързо изсъхва. Първият силен дъжд обаче може да измие тази защита. Докато почвите на органична основа остават на повърхността на дървото, защото имат висока здравина и добра адхезия. Изсъхват дълго време, но не се страхуват от дъжд или студ.

Що се отнася до такива малки участъци като греди или греди, те също трябва да бъдат третирани със забавители на горенето, тъй като такива елементи са добре изсушени и могат да бъдат опасни за огъня.

Е, ако имате нужда от дизелов компресор или строително средство - посетете сайта p-sila.ru. Само там ще намерите всичко необходимо за изграждане на къщи без проблеми и ненужни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние покриваме къщата с дървени материали и облицовкиНие покриваме къщата с дървени материали и облицовки
Срокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срокСрокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срок
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Средства за защита на дървесината от външно влияниеСредства за защита на дървесината от външно влияние
Къщи от дървоКъщи от дърво
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Технологията на издигане на къща от залепени гредиТехнологията на издигане на къща от залепени греди
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Карфиле на дървена къщаКарфиле на дървена къща
» » Запазване на дървена къща при незавършено строителство
© 2021 BggeHat.com