Срокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срок

Жилищният живот на дървена къща - как и какво да увеличи продължителността на 1В страната селските райони са много популярни къщи от дърво

. Те не само изглеждат престижни и имат индивидуален красив външен вид, но също така се отличават със своята ненадмината издръжливост. И експлоатационният живот на една дървена апартаментна къща директно зависи от периодичността на превантивни работи и поддръжка на къщата в задоволително състояние.

Като правило, при конструирането на такива къщи се използва специална профилна шина от една част. Такива къщи от бар се характеризират с много високи показатели за топлинни спестявания, тъй като изолацията и фасадната облицовка на къщата се извършва само с висококачествени високотехнологични продукти. Благодарение на това дървените къщи могат да живеят в зимни условия. През лятото, напротив, къщата е готина.

Задължително условие за изграждането на такива къщи е наличието на естествена въздушна вентилация вътре в къщата. Според статистиката къщите, изработени от заоблени трупи, могат да издържат повече от 100 години, дори и в местата, където климата не е много благоприятен за това.

Без съмнение, така че живота на услугата дървена къща е колкото е възможно повече, ще трябва да провежда годишна проверка на всички основни компоненти на къщата, както и да извършва грижи и превантивна работа.

Основните начини за удължаване на живота на дървесината

При изграждането на къща от дървени греди е необходимо да се използват специални антисептици и импрегнации за дървопреработка. Затоплянето на къщата отвън с вашите ръце също предполага тази процедура. Това ще помогне да се спаси къщата не само от огъня, но и от различни вредители.

Какво представляват акрилните съединения?

Докато къщата продължи толкова дълго, дървото се обработва с акрилни съединения. Този състав се обработва отвън. След обработката на къщата няма да има вече неблагоприятни условия: дъжд, сняг, градушка, ултравиолетова радиация.

Ако се произвеждат затопляне на къщата навън със собствените си ръце, а след това непременно дърво трябва да бъдат третирани със специални антибактериални, забавители на горенето и противогъбични съединения.

Жилищният живот на дървена къща - как и какво да увеличи продължителността на 2

Такива импрегнации са предимно безцветни и не представляват заплаха за човешкото здраве или околната среда.

В повечето случаи е необходимо да се извършват ремонтни работи поради изгнило дърво. Същността на всички конструктивни мерки, които ще допринесат за удължаването на експлоатационния живот на дървения материал, се свежда до изпълнението на следните изисквания:

  • да се намали натрупването на дървесина от атмосферни валежи, промишлени и подпочвени води с повече от 20;
  • предотвратяване на резки промени в температурата;
  • Осигурете пара и топлоизолация на обграждащите части на къщата (така че да няма кондензация и замръзване на дървесината);
  • предотвратява стагнацията на въздуха между шевовете (за да се предотврати стагнацията се използва специален уплътнител за шевовете на дървената къща);
  • осигуряват добре вентилирани коридори (това ще изсуши дървото).


Жилищният живот на дървена къща - как и какво да увеличи продължителността на 3

Каква е основата, която трябва да се подготвите за дървена къща?

Обикновено, в строителството на дървени къщи използват butobetonnye, развалини или тухлени ленти основи със смола не по-малко от 40 см. Но не винаги в условията на строителството е възможно да се получи такава основа. Ето защо често се използват колонни стоманобетонови (дървени) конструкции.

Това е най-отговорната част от дървената къща, така че полюсите трябва да бъдат обект на задължително дълбоко антисептично третиране. Желателно е също така да се извърши изолацията и фасадната облицовка на къщата, да се организират тротоари или слепи зони около нея, както и всички дървени елементи, които влизат в контакт с основата да се изолират с хидроизолационни подложки.

Отвътре, сутеренната част на къщата може да бъде покрита с шлака или пясък. Подът на дървена къща трябва за предпочитане да бъде инсталиран незабавно на двойна изолирана основа. Това и допълнителен слой за предотвратяване на топлинни загуби и в същото време погребан под земята, който обикновено се съхраняват картофи, зеле, моркови и други зеленчуци.

Каква боя трябва да използвам за дървена къща?

Общоприето е, че животът на дървена къща ще бъде по-дълъг, ако дървото се обработва с боя. Това мнение е погрешно! Повечето бои убиват не само естествената привлекателност на дървесината, но и нейната екологична безопасност.

Боята няма да защити дървото от разрушителния ефект на вятъра, нито от утаяване, ултравиолетово лъчение, замръзване или размразяване.

Жилищният живот на дървена къща - как и какво да увеличи продължителността 4

Изборът на най-трайните дървесни видове

Различните видове дървета имат различни свойства и способност да търпят неблагоприятни метеорологични условия. В съвременното строителство се използват три вида дървесни видове:

  • широколистни;
  • иглолистни дървета;
  • екзотично.

В нашия регион най-добре е да изберете твърда дървесина, въпреки че екзотичните дървета са признати за по-трайни. Най-подходящото дърво от твърда дървесина е дъб (подходящ и за бреза, пепел, бук), въпреки че се препоръчва да се използва уплътнител за шевовете на дървена къща при построяването на къща, независимо от вида на дървото.

Жилищният живот на дървена къща - как и какво да увеличи продължителността на 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къщи от профилирани греди едноетажни варианти на дървени къщиКъщи от профилирани греди едноетажни варианти на дървени къщи
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Тухлена къщаТухлена къща
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Предимства на рамкови къщиПредимства на рамкови къщи
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Технологията на изграждане на рамка къща - 3d рамкаТехнологията на изграждане на рамка къща - 3d рамка
» » Срокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срок
© 2021 BggeHat.com