Как да изберем дърво за строителство?

Разбира се, всеки предприемач знае, че едно дърво за изграждане на къща трябва да бъде с високо качество, което означава, че е сушено и не е заразено с вредители. Как да изберем такъв материал?

На първо място, трябва да купите само от доставчика, на когото имате доверие. Съзнателните производители защитават дървото от разпадане. По принцип процесът на прибиране на реколтата и производството изглежда така. Има сеч, тогава дървото се обработва с консервант, който предотвратява развитието на микроорганизми, след което се суши за една година, след това се нарязва. Ако технологията се счупи най-малко на един от тези етапи, тогава бактерията или ларвите на вредителите могат да започнат в дървото.

Трябва да се отбележи, че различните дървесни видове реагират по различен начин на тези процеси и имат различна устойчивост на гниене. Най-издръжливи са бор, кедър, лиственица, пепел и дъб. Смила, бук и ела принадлежат към средно устойчиви породи. Но габър, бреза и клен и не са устойчиви на влага. Затова си струва да се даде предимство на дървото от първите две групи.



Но в този случай тя трябва да бъде инспектирана много внимателно. Ако всички дефекти, можете да пропуснете и да открият след покупката, дървото може да се третира с антисептичен - и не само на засегнатите райони, но всичко, дори и на пръв поглед "здравословни" продукти.

Разбира се, визуално определяне на наличието на такива проблеми е доста трудно. По този начин е възможно да се премахне дървесината с ясно изразени признаци на напояване. Обикновено те се появяват като изкривена, спираловидна форма, както и наличието на сини и малки огнища на плесен. Но това е само в пренебрегвани случаи. Опитният специалист може да забележи дори леко свръхчувствителност поради едва забележимата деформация на материала и наличието на малки пукнатини в крайното лице. При обработката на такава влажна дървесина също ще се почувствате - чиповете от нея ще бъдат лесно отстранени.

Не забравяйте, че има регулаторни изисквания за влажността на дървесината. За материала за изграждане стени, влажност може да бъде 6-20, но за вътрешните части - не повече от 15. Въпреки това отклонение от стандарта в обхвата от 2-3 за свързване малки фрагменти.

Е, ако се интересувате от строителни къщи на разумни цени - посетете сайта panamadom.ru. Само там ще намерите луксозни кабини с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Покривало за подове, тествано от вековеПокривало за подове, тествано от векове
Каква е специфичната тежест на строителните материалиКаква е специфичната тежест на строителните материали
Как да изберем паркет за домашни съвети и полезни съветиКак да изберем паркет за домашни съвети и полезни съвети
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
Как да изберем интериорни вратиКак да изберем интериорни врати
Правилен материал за строителни материали за дървена баняПравилен материал за строителни материали за дървена баня
Интериорни врати Как да изберем?Интериорни врати Как да изберем?
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
» » Как да изберем дърво за строителство?
© 2021 BggeHat.com