Как да изберем паркет за домашни съвети и полезни съвети

Паркетът е такъв строителен материал, който придобива окончателния вид дори след обработката директно на обекта. Ето защо за правилното инсталиране е необходимо да запомните, че е важно стриктно да спазвате препоръките.

Така че, преди да изберете паркет, трябва да знаете методите за полагане. Например обработката с мастик или лак ще зависи от вида на дървото, както и от климатичните условия, при които ще се използва покритието.

Предимства и недостатъци

Към днешна дата има много различни видове паркет. Те се различават помежду си на първо място чрез различни елементи на довършителни покрития. Например, има паркет, който е предварително полиран и шлифован. Много хора смятат, че е много удобно да се инсталира. В същото време това не е съвсем вярно. Полагането може да бъде придружено от повишен риск от повреда при монтажа.

В резултат на това повърхността на тъканта може да стане оребрена и неравномерна. Всичко това ще доведе до факта, че покритието ще трябва да бъде незабавно завъртяно. Освен това, подът в ставите на лакираните листове няма да бъде лакиран, за да се предпази от влага.

Характеристики на дърво за рязане

Преди да изберете паркет, трябва да знаете характеристиките на рязане на дърво. Например, всеки материал може да бъде направен от дърво, радиално или тангенциално. Що се отнася до тангенциалното рязане, а след това върху рязането изглежда вълнообразно. Радиалното рязане е под формата на прави линии.

Методът на рязане влияе върху нивото на деформация, износоустойчивост и устойчивост на влага. Радиалното рязане е по-устойчиво на влага, деформация и устойчивост на износване.

Изборът зависи от вида на дървото

За да знаете кой паркет да изберете, трябва да решите какъв вид дървесина. Тя ще се отрази не само на цвета и други външни характеристики, но и на трайността и здравината на материала. Всички видове дървесина, използвани за подови настилки, могат да бъдат разделени на тъмно и светло.

Леките породи традиционно включват:

  • бреза
  • бук
  • бор
  • клен
  • лиственица и пепел

По това време, що се отнася до тъмните породи е необходимо да носите:

  • червен и абанос
  • гайка

В допълнение, има междинни породи дървета, като круша, тик, габър, череша, маслинено дърво и т.н. В този случай трябва да знаете, че някои дървесни видове могат да променят сянката в зависимост от ъгъла, по който светлината пада върху тях.

Сортове паркет

За да разберете как да изберете правилния паркет, трябва да знаете всички основни сортове на този материал. Към днешна дата има много съвременни техники за производство, като например лазерно рязане на дърво. Ето защо асортиментът на този настилка днес е наистина огромен.



С помощта на механично или лазерно рязане върху дърво можете да създадете почти всеки модел, който дава много място за фантазия. Освен това, за да създадете по-оригинален под, можете да комбинирате всички видове дърво.

парче

Полагане на паркет парче

Паркет паркет

Може би най-популярната у нас е парче паркет. Произвежда се повече от десет години. Традиционният материал позволява да се направи абсолютно всякаква рисунка на пода. В допълнение, отличителната черта на този тип покритие е голямата дебелина на работния слой, което позволява многократно обработване на пода.

В момента производителите са готови да предложат много видове парче паркет, които имат различни свойства на дърво. Най-често срещаните породи за производство на парче плат са бук, дъб и пепел.

В допълнение, през последните години, все по-популярни са такива екзотични породи като мербау, Kamsha, бамбук или UAB-нагоре.

С фигурни вложки

Етаж с фигурни вложки

Ако искате да направите пода си красив и оригинален, но не знаете кой паркет е по-добре да избирате, тогава има смисъл да изберете своя избор на корицата с фигурите вложки. Той е много привлекателен. За неговото производство в повечето случаи използвайте метода на интериор. Състои се от факта, че цялата дълбочина на основата на острието се нарязва от фигурно вмъкнато от различни дървесни видове. Благодарение на използването на тази технология можете да получите трайни и красиви рисунки.

За да проектирате малка стая, ще ви трябва само няколко паркетни решетки с фигурни вложки. Всичко това определено ще даде на стаята индивидуалност и благодат.

изкуство

Вид изкуствен паркет

Още по-ярък и красив е изкуството паркет. В традиционната си форма, тя се намира в различни исторически и архитектурни паметници, като древни дворове и замъци. Модерният паркет може да бъде от два вида: комплект и щит.

Най-често срещан е материалът за панел. Сглобява се от паркетни дъски, които са шперплат с различни размери. В този случай размерите на щитовете могат да варират от 400 до 400 до 800 на 800 mm. След това се прилагат декоративни елементи от твърда дървесина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Паркет и описаниеПаркет и описание
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
Колоездене паркет собствени ръцеКолоездене паркет собствени ръце
Най-добрата декорация на къщата ви е изкуството паркетНай-добрата декорация на къщата ви е изкуството паркет
ПаркетПаркет
Паркет настилкаПаркет настилка
Подготвителни работи преди полагане на мозаечен паркетПодготвителни работи преди полагане на мозаечен паркет
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
» » Как да изберем паркет за домашни съвети и полезни съвети
© 2021 BggeHat.com