Хидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимост



Изисква хидроизолация на тавана в апартамента по две причини най-малко. На първо място това е присъствието на съседи, които живеят на пода - често течове възникват поради некомпенсиран кран или голямо количество вода, излята на пода. Също така покривите в жилищните сгради понякога текат.
хидроизолация на тавана на банята
Тъй като е невъзможно да се повлияе на съседите или покрива, има само един начин да се предотврати възникването на големи проблеми - това правилно се извършва хидроизолация на тавана на банята и други помещения едновременно с ремонта. Високата влажност води до появата на стените и тавана и гъбички по тавана на банята, които са изключително вредни за тялото на хората, живеещи в такъв апартамент. Също така е необходимо да изключите появата на късо съединение в електрическото окабеляване поради влага в него.
Според експертите, ако таванът е водонепропусклив от вътрешната страна на помещението, влагата от мокрия основен под изпарява изключително бавно и в резултат на това започва да се влошава. Професионалистите съветват да се направи хидроизолация на горната повърхност - създаден по този начин, тъй като на снимката изолационният слой няма да падне под собственото си тегло.
Но тук има значителна пречка - никой не живее на горния етаж съседи, независимо от факта, че те не са само подклаждаше намира под апартамента, не е съгласен с факта, че те отстраняват от паркет на пода или плочки. Най-вероятно, по същата причина, ще бъде невъзможно водоустойчивостта на тавана на балкона отгоре.
хидроизолация балкон таван
Така че, въпреки твърдението, че хидроизолацията на тавана отвън е по-правилна, обикновено това е невъзможно. Единственият изход е да се създаде защита от влага отвътре в стаята. Трябва да се отбележи, че хидроизолацията на дървения таван изисква използването на незапалими материали.

Смазочна хидроизолация

На вътрешния пазар повърхностни хидроизолационни материали, представени битум-полимер и битум-каучук смола - те се прилагат към предварително подготвена повърхност с помощта на праймер. Хидроизолация на тавана в апартамента с употребата им позволява да създадете здрава и надеждна бариера срещу проникването на влага в хола.
За да разберете как се прилагат покривните материали, видеото в сайта ще ви помогне. Тази работа се извършва с помощта на четка, която мастика се нанася върху повърхността на няколко слоя, а колкото по-тънки са, толкова по-бързо изсъхват. Основата на смазочните водоустойчиви материали са органични разтворители, така че едно от най-важните условия за ремонт е наличието на добре функционираща вентилация в помещението.
хидроизолация на тавана в банята
Най-добрият вариант се счита за таван хидроизолация баня, в кухнята или на терасата с помощта на двукомпонентна битумна мастика, течна гума, която е различна от неговата структура липса на вредни вещества и почти мигновено изсушаване. Но напоследък мненията на потребителите за него са смесени: някои от тях хвалят продукта, а някои са изключително недоволни от качеството му, но в повечето случаи това зависи от производителя. Как таванът, водоустойчив с помощта на течна гума, може да се види на снимката.

Проникваща хидроизолация

опция Най-добро съотношение, ако таванът е направена хидроизолация тераси, баня, кухня и други съоръжения разглеждат прилагането на повърхността на специален състав, импрегниране външните слоеве на тавана и се формират по време на кристализация на едно цяло с него. Когато този материал трябва да се прилага само на влажна основа: пори и микропукнатини, съществуващи в бетон и пълни с вода, за да помогне транспортира хидроизолация смес е комбинация от Портланд цимент и кварцов пясък и специални химически добавки, които полза запечатващ слой се създава.

хидроизолация на тавана отвътре
Съгласно инструкциите за сместа, проникващата хидроизолация на тавана на балкона от вътрешната страна на CT-трон-1 се извършва в следната последователност:
  • подготовката на повърхността се извършва за работа - на този етап се премахват следи от варовик и мазилка, в резултат на което трябва да остане само голото припокриване;
  • Подготвеният субстрат е добре навлажнен с валяк или спрей;
  • С четка със синтетични влакна се прилага първият слой, докато се движи в същата посока;
  • след като първият слой е хванал, но не изсъхва напълно, вторият подход е направен перпендикулярно на него, но преди да започне работата, отново е необходимо да се овлажни припокриването.
Примерна смес поток в два слоя, ако таван извършва хидроизолация балкони, тераси или други мокро помещение, субстратът е гладка повърхност - 800 грама на квадратен метър и грапава - 1 килограм.

Запечатване с материали, устойчиви на влага

Хидроизолация на тавана в банята, кухнята, на балкона е създаден чрез използването на различни водоустойчиви материали, като асфалт покривен материал, полиетилен, платно със сърцевина от полипропилен или фибростъкло и други (да се чете още: "Таванът на лоджията: какво да правите"). Те са залепени на повърхността на основната плоча, как да го направя е показана на видеоклипа, като се използва синтетичен лепило Има и друг начин да се инсталира -. Сливането, което ще изисква изграждането на сешоар или газова горелка.
хидроизолация на тавана в апартамента с филм
Започва хидроизолацията на тавана в апартамента от повърхностната обработка на припокриващия се проникващ грунд, което подобрява адхезията на хидроизолационния материал. Прочетете още: Налейте в банята на тавана - отървете се от себе си.

Но този метод за контролиране на висока влажност е скъп и изисква много труд, затова се използва често. Подобен надежден метод за защита от влага като залепване с полимерен филм, за съжаление, е доста труден за изпълнение.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята на тавана се премахваХраносмилането в банята на тавана се премахва
Тавани от дърво със собствените си ръцеТавани от дърво със собствените си ръце
Оформете на тавана какво да правите, как да се отърветеОформете на тавана какво да правите, как да се отървете
Хапче в банята как да се отървем веднъж завинагиХапче в банята как да се отървем веднъж завинаги
Ремонт на тавана след наводняване елиминира последствиятаРемонт на тавана след наводняване елиминира последствията
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Как да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешкаКак да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешка
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Как да направите качествено обновяване на банятаКак да направите качествено обновяване на банята
Монтаж на осветителни тела в опънат таванМонтаж на осветителни тела в опънат таван
» » Хидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимост
© 2021 BggeHat.com