Ремонт на тавана след наводняване елиминира последствията



За съжаление, съседите от върха често изживяват различни неудобства, независимо дали става дума за постоянно утъпкване или шум, или, още по-лошо, за глобален наводнение, което е изпълнено с отрицателни последици за ремонт на тавана в апартамента. Ако таванът изтича, какво да правим?

Първа реакция

  • Трябва бързо да реагира с първите намеци за изтичане от върха.
  • Необходимо е да покриете всичко с пода, за да не повредите покритието.
  • Ще бъде необходимо да извадите цялата електроника от помещението или по-добре - да изключите стаята от токовото захранване.
  • Мебелите също трябва да бъдат извадени от спешното отделение или покрити с водоустойчив материал.
  • Освен това човек трябва незабавно да се обърне към съседите отгоре, защото често самите хора не знаят, че са изпълнили нещо.
За съжаление има ситуации, при които небрежните хора отгоре не искат да отварят вратата или не признават вината си. В този случай е необходимо да се изпрати водопроводната инсталация на адреса, който ще потвърди, че апартаментът е наводнен и ще изготви акт за инцидента.
устойчиви на влага окачени тавани
Ако причината за изтичането на покрива, трябва да се обърнете към управляващата къща на компанията. Също така ще дойде водопроводчик, който ще оцени вината на страните по време на инцидента. Освен това, трябва да направите снимка или видеоклип на местно бедствие, тъй като такива случаи често излизат без съдебен процес и такива материали ще бъдат твърдо доказателство за причинените вреди.

Какви са течовете?

Така че, след като сте научили, каква е първата стъпка за борба с такова нещастие, ако тече от тавана какво да направим по-нататък?
Ще бъде необходимо да се определи вида на наводнението и причините за него:
  • Така че най-честата опция е горните съседи.
  • Дъждовните дъждове често завършват ненадежден покрив.
таванът пропуска какво да прави
  • Пролетта носи не само топлината и пробуждането на живота, но и размразен сняг, който може да проникне през тънката преграда.
  • През лятото може да настъпи сухо изтичане поради разликата в температурните условия на помещението и външния свят.
  • Често има ситуации, когато изобщо не е ясно откъде идва водата. Подобна неприятност се наричаше трептене. Причината за тази възможност може да бъде развита система от пукнатини в подовете.
  • Защо водата прониква през тавана?

    Разбира се, таванът се влива в апартамента по много причини, но всъщност в много от къщите покривът може да издържи на всеки дъжд, а в някои къщи е тънък като сито.
    От какво зависи:
    • Покривните материали изчерпаха ресурсите си, трябваше да бъдат заменени преди няколко години.
    • Неуспешното почистване на покрива може напълно да унищожи структурата му.
    • Грешна работа на строителите.
    • Постоянното излагане на покрива на влага и слънце води до постепенното унищожаване на покритието.
    • Вятърът е честа причина за повреда на покрива, защото огъва метала в поривите му или дори разкъсва листовете от покрива.
    ремонт на тавана след залива
    За съжаление подобни проблеми не са елиминирани навреме, въпреки че жилищната сграда е длъжна да проверява състоянието на покрива най-малко два пъти годишно, само в най-опасните времена на годината: през пролетта и през есента. Въпреки това, дори тези проверки не винаги спасяват наемателите и те трябва да ремонтират тавана след залива (прочетете: "Как да ремонтираме тавана в апартамент със собствените си ръце").

    Как да намерите изтичане

    Най-лесният начин да откриете евентуално изтичане е да инспектирате покрива. Обикновено първо намират изтичане в апартамента, след което го сравняват с мястото на покрива. Ако последният е плосък, проблемът се решава бързо, тъй като е достатъчно да се направи виртуална права линия, но с наклонен покрив ще бъде по-трудно.
    Така че, за да се извърши търсенето на различни видове припокриване:
    • Хоризонталните покриви често са покрити с ролкови материали, които са силно податливи на структурни смущения. Освен това дори запечатаната празнина не гарантира, че наводнението няма да се повтори и няма да има нужда от поправяне на тавана отново след наводняване, тъй като водата може да проникне под ролката.
    • Ако трябва да се справите с наклонен покрив, тогава търсенето трябва да започне с тавана. Определете къде желаното място не е трудно, тъй като течаването ще доведе до плесен или гниене на дървени подпори.
    устойчив на влага окачен таван
  • Повърхността, покрита с листове, често е много неприятна по отношение на намирането на теч, защото оттичането на вода минава далеч от желаното място.
  • Покривът непрекъснато се почиства, тъй като натрупването на отломки или листа не позволява на водата да се изцежда или изпарява естествено, което го кара да търси други начини за бягство, които винаги водят до апартамента на пода.
  • Неправилната дренажна система често е причината за наводнението, така че в този случай трябва да коригирате този дефект, вместо да търсите дупка в кожата.
  • Как да поправите тавана след разтоварване, погледнете видеото:

    Как да премахнете петна на тавана

    След като сте се справили с причината за наводнението, ще трябва да изчакате няколко дни, докато се припокрият. Едва след това е необходимо да се започне рехабилитация на стени и тавани.
    Какво ще зависи от вида на кожата:
    • Високотемпературните окачени тавани не се сплашват от течове и поради това ги поправят, в случай на повторение на проблеми, няма да е трудно.
    • Удължаващата се кърпа е водоустойчив окачен таван, който поддържа водата и я предпазва от разваляне на интериора на апартамента. Възможно е лесно да се източва водата и след това реставрацията ще приключи, таван след наводняване ще получите оригиналния външен вид.
    • С гипсокартон всичко няма да бъде толкова лесно, колкото в първите два случая, тъй като може да се огъне под натиска на водата. Тогава ремонт на тавана след наводнение със сигурност ще трябва да се направи, заменяйки повредения лист с нов. В случай, че късмета не се отдръпне и чинията преживее размириците на елементите, тогава можете да ограничите шлифоването на платното, обработвайки го с белота, след което трябва да се грундира и омазнява. От друга страна, отвътре таванът все още ще бъде мокър, така че има възможност за формиране на мухъл.
    ремонт таван след наводняване функции
  • Ако таванът е бил покрит само с гипс, тогава се намират увредените места. Те трябва да бъдат отстранени. След мястото, дупките са земята и shpaklyuyutsya. Последната фаза на работата е живопис. Ако има твърде много мокри петна, значи си струва да мислите за обновяване на столицата.
  • Наводняването не е голям проблем за собствениците на модулни структури, тъй като ремонта на тавана след залива ще се състои в замяна на повредената плоча с нова.
  • С тавана, покрит с тапет, е необходимо да направите следното: ако щетата е малка, тапетът се залепва след предварително подготвяне на повърхността. В противен случай трябва да купите нови и да ремонтирате тавана.
  • По този начин наводняването на стаята винаги е проблем, но се решава, ако знаете как да действате и да вземате бързи решения. Това ще сведе до минимум щетите и бързо ще се отърве от последиците от наводнението.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Оформете на тавана какво да правите, как да се отърветеОформете на тавана какво да правите, как да се отървете
    Как правилно да източвате водата от опънат таванКак правилно да източвате водата от опънат таван
    Хидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимостХидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимост
    Как да премахнете пукнатини по таванаКак да премахнете пукнатини по тавана
    Stretch таван след наводняване как да се източва водаStretch таван след наводняване как да се източва вода
    Защо стрелката на тавана висеше надолу, за да реши проблемаЗащо стрелката на тавана висеше надолу, за да реши проблема
    Какво да направите, ако тръбата се счупиКакво да направите, ако тръбата се счупи
    Как да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешкаКак да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешка
    Ремонт на опъвам таванРемонт на опъвам таван
    Как да започнете ремонт на апартаментКак да започнете ремонт на апартамент
    » » Ремонт на тавана след наводняване елиминира последствията
    © 2021 BggeHat.com