Дали това е ноу-хау, което свикна с тоалетната?

На мястото на стандартните и конвенционалните подови тоалетни са дошли красив и оригинален дизайн, а именно - инсталации. Тези системи са естетически приятни и удобни, освен това става възможно рационалното използване на пространството в малките тоалетни. Изборът на инсталация трябва да се осъществява много отговорно, тъй като производствените разходи са доста големи. След като прочетете нашата статия, ще научите за основните предимства и недостатъци на дизайна, сортовете и най-популярните производители.

Монтиране на окачени тоалетни чинии - какви предимства дава?

Инсталацията за тоалетна е новаторска конструктивна система, към която са монтирани допълнителни елементи за комуникация, както и основно оборудване. Особеността на инсталацията е, че цялата инсталация се извършва в скрит режим, тоест, обемистият апарат заедно с комуникациите ще бъдат скрити от очите ви под фалшивия панел. Отвън остава самата окачена тоалетна, както и бутонът, който отговаря за източването на водата. Основната цел на инсталацията е инсталирането на интегрирани тоалетни чинии.

Цялото оборудване и комуникации се крият зад фалшивия панел

Цялото оборудване и комуникации се крият зад фалшивия панел

Използвайки тази структура, жителите могат да очакват следните предимства:

  • минималното ниво на шума от водата - този ефект се постига благодарение на скрития резервоар за източване и цялата система за комуникация на канализацията като цяло;
  • малък размер, компактност - този фактор е от голямо значение за собствениците на малки бани;
  • лесно почистване на тоалетната поради липса на тоалетни крака, закрепване към пода, както и труднодостъпни места;
  • красив външен вид, придаващ особен интерес на дизайна;
  • възможност за регулиране на обема на дренираната вода, благодарение на използването на модерни дрениращи бутони, които са включени в комплекта;
  • пълно изключване на възможността за нанасяне на вреда на пода, тъй като тоалетната чиния не се прилага;
  • инсталиране на система от топла подове в тоалетната, без да е необходимо да се изпълняват сложни байпас проекти на места, където тоалетната може да бъде монтирана на пода.

Недостатъците на инсталацията за окачване на тоалетни чинии не са толкова много. На първо място, това е цената на оборудването - ще трябва да заложите два до три пъти повече пари, за да инсталирате такава система. Сложността на инсталацията също е няколко пъти по-висока, тъй като е необходимо да се извърши инсталирането на допълнително оборудване, както и да се скрие с помощта на фалшиви панели със задължително довършително покритие. В някои източници може да се установи, че висящите тоалетни чинии не могат да издържат на тежки товари. Въпреки това, тази грешка, качествено монтирана инсталация, може да издържа до 380 кг без проблеми.

От кои елементи е инсталацията

Пакетът от стандартния комплект при закупуването на инсталацията включва елементи като:

  1. 1. окачена тоалетна чиния;
  2. 2. контролен бутон за източване;
  3. 3. Самата инсталация.
Инсталацията е метална рамка, към която са прикрепени основните механизми

Инсталацията е метална рамка, към която са прикрепени основните механизми

Тази система е конструкция от метал, който е прикрепен към основните механизми, включително грубо, монтажни скоби, съединители хидравлични тръбопроводи и казанче. Модерните резервоари са оборудвани с висококачествени клапани, за да се избегне зачервяване на излишната вода. Благодарение на тази операция такива структури осигуряват в дългосрочен план добра икономия на пари.

Не е необходимо инсталацията да включва окачена тоалетна. Подовите конструкции също работят добре с тях. Причината се крие в универсалността на съвременните рамки, чиито рамки позволяват да се инсталира всяка видове и модели на тоалетни.

Как да определите дизайна, който е подходящ за вас

Най-популярният вариант за днес е монтажът на рамката от метал. Отличителна черта на този дизайн е наличието на регулируеми крака, поради което инсталирането на окачена тоалетна може да бъде инсталирано на необходимата височина.

Закрепването на металната рамка става в четири точки на стената и на пода. Максималното натоварване по очевидни причини пада върху краката, разположени на пода. Разпределете различни видове подобни инсталации, включително модели за стени и подове. Характерно за тях е фиксацията изключително на една повърхност - стената или пода, съответно. Комбинираните системи обаче са много по-често срещани и търсени, поради високото ниво на надеждност и здравина на крайния продукт.

Друга инсталационна схема включва използването на блокова инсталация. Характеристиката му е цялостното сглобяване на системи за отпадни води и водоснабдяване във фабриката. Естествено, това има най-положителен ефект върху скоростта на инсталиране на цялото оборудване като цяло. За да поправите инсталацията, която между другото е инсталирана само на стената, ще ви е необходима анкерен болт. Типът блок е много популярен, защото в същността си тази система е напълно готов моноблок. Въпреки това, цената е много висока, така че не всеки може да си позволи да закупи такова устройство.

Монтирането на блок тип е готов моноблок, който е монтиран на стената

Монтирането на блок тип е готов моноблок, който е монтиран на стената



Ако възнамерявате да инсталирате окачена тоалетна в ъгъла, тогава най-добрият Ви избор е ъгълът.

Освен това, производителите са готови да угодят на клиентите със следните типове инсталатори:

  • Стандартният модел е конвенционална инсталация, която не изисква допълнителни инсталационни изисквания.
  • Тип остров - подходящ за монтаж на местата, където има ограничения за височината. Този съкратен строителство с размери до 90 см. Ако мястото, където имате намерение да инсталирате тоалетната, пуснете тръба или, например, вече е нагревател за кърпи, а след това на тази опция ще бъде много полезно.
  • Двустранната инсталация е нововъведена рамкова система, благодарение на която е възможно да се монтира оборудване от двете страни на стената. Например една окачена тоалетна се намира на една стена, а от друга страна, вече в банята, можете да монтирате мивка.
  • Рамка с възможност за разполагане на няколко вида оборудване в една инсталация, например биде и мивка.

Бутонът за източване - за пестене на вода

В момента има три основни типа дренажно устройство:

  1. 1. без контакт;
  2. 2. оборудвани с система "flush-stop";
  3. 3. Двумерен режим.

Най-популярни са бутоните с двоен режим, с които потребителят може да избере режима на източване на водата - пълен или икономичен, в зависимост от нуждата. Промени в системата "промиване гише" също са много популярни и в търсенето, какво е постигнато за сметка на комфорта, когато ги използват - по всяко време можете да натиснете бутона, за да спре притока на вода.

Безупречните бутони са станали достъпни на пазара за водопроводни системи едва наскоро. Оборудването разполага с чувствителен сензор, който може да реагира на ръката на човек, докаран до него. В зависимост от информацията, която се чете, оттичането на водата в тоалетната започва или спира. Инсталирането на такива бутони е много по-трудно, освен това ще ви трябват акумулаторни батерии или захранване за някои модели. Предимствата на бутони безконтактни са очевидни - те са по-лесно и по-удобно да се използва, освен това осигурява максимално ниво на хигиена, тъй като не е необходимо в постоянна връзка повърхност на устройството, за да включите мивката.

Производители - които произвеждат висококачествени продукти?

Качествените продукти на вътрешния пазар се доставят от такива компании: германският производител Grohe и Швейцария Geberit. При закупуване на инсталации на тези компании, производствените разходи могат да достигнат 20 000 рубли и дори повече. Цената обаче е оправдана, тъй като плащате за надеждността на стоките. В случай на повреда, винаги можете да използвате безплатния гаранционен сервиз. Намирането на нови части също няма да бъде трудно, защото резервни части за тези марки се намират в почти всеки санитарен магазин.

Един от най-известните производители е Grohe, Германия

Един от най-известните производители е Grohe, Германия

Сред продуктите от по-ниска ценова категория може да се отделят продуктите на една американска компания Идеален стандарт и германския производител Viega. Така че, инсталирането на окачена тоалетна в пълен комплект ще струва приблизително 12-14000 рубли. Качеството на тези продукти, разбира се, е малко по-ниско от споменатите по-горе марки, но това не означава, че тоалетната за окачване ще се провали за една година. При правилна и правилна работа, оборудването ще ви издържи много дълго време.

Монтаж на инсталацията - 5 етапа на монтаж

Монтирането на тоалетни чинии обикновено се извършва от специално наети майстори. Въпреки това, разходите за услуги, по правило, са доста високи, което принуждава занаятчиите да се занимават със сглобяването на цялата структура сами. По принцип задачата не е най-трудната и ако имате умения да работите с инструменти, можете да инсталирате висяща тоалетна купа със собствените си ръце, както и да донесете необходимите комуникации към инсталацията.

Списъкът с необходимата техника включва различни инструменти, включително нивото на сграда, лента мярка, отвеса, чук, клещи, комплект гаечен ключ, отвертка или електрическа бормашина, ъглошлайф и удар. Алгоритъмът за инсталиране предвижда следните дейности:

  • избор на местоположението на тоалетната;
  • маркиране на основните компоненти на оборудването;
  • монтаж на инсталацията и свързване към тоалетната;
  • свързване на комуникации с канализационни и водоснабдителни системи;
  • проверявайте и тествайте системата, за да няма течове, както и нормалното водно налягане при източване.

Ако след инсталирането на металната рамка, свързването на комуникациите и проверката на системата нямаше никакви проблеми, тогава стигнахме до последния етап - инсталирането на фалшивия панел. За тези цели можете да използвате разнообразни материали, но най-подходящите листове от гипскартон. Разрязахме дупките за панела с бутоните за управление на дренажа и също извършихме довършването на повърхността на GCR. В резултат на това цялата инсталация е под надеждна защита на фалшивия панел, напълно скрита от очите на собствениците.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подменим старата тоалетна чиния в домаКак да подменим старата тоалетна чиния в дома
Как да изберем тоалетната, за да не съжалявате по-късно?Как да изберем тоалетната, за да не съжалявате по-късно?
Тоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате самиТоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате сами
Височината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиранеВисочината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиране
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
Какъв вид водопроводна инсталация да купя първо в банята?Какъв вид водопроводна инсталация да купя първо в банята?
Тоалетни торфиТоалетни торфи
Избираме функционални продукти от компанията ColomboИзбираме функционални продукти от компанията Colombo
Как да изберем правилните водопроводни инсталации?Как да изберем правилните водопроводни инсталации?
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
» » Дали това е ноу-хау, което свикна с тоалетната?
© 2021 BggeHat.com