Програми за създаване на ландшафтен дизайн

Програми за създаване на ландшафтен дизайн

Всеки икономически собственик иска да види, че поземлената му собственост е добре поддържана, красива, приятна за окото. Той има идеи домашно подобрение със собствени ръце, да ги реализираш във всяко свободно време. Някои хора се обръщат към интернет, търсят дълго време през страниците си в търсене на най - подходящия вариант на ландшафтния дизайн и изложение на градински парцел. Невъзможно е да разгледате всички опции, но тук ще ви бъдат предложени най-лесните безплатни редактори за начинаещи, както и доста сложни програмни материали за дизайнерски професионалисти.

ландшафтна дизайн програма

Пример за интерфейс на програмата за създаване на ландшафтен дизайн

Обикновено, преди старта на проекта, домакинска земя или поземлен имот вече съдържа необходимите елементи: дървета, храсти, хълмове. Когато са скучни в естествената си форма, те не отговарят на собственика, могат лесно да се променят, като им се придаде подреден вид. Ако това все още е гола земя, а собственикът иска да има луксозна градина, тогава трябва да висиш да купиш необходимите компоненти и да започнеш разработването на ландшафтен проект от чиста страница.

Най-простите програми

С тяхното развитие е необходимо да се започне неопитен пейзаж дизайнер да разработи дизайн със собствените си ръце. Тези редактори по правило са русифицирани, съдържат видео материали, съдържащи уроци етажна регистрация на земя.
ландшафтна дизайн програма
Потребителите са поканени да изтеглят програми за планиране на обекта за начинаещи, овладяване, което не изисква специални умения. Въпреки това, сравнявайки програмите в сложност, наборът от функции, представени онлайн, не е толкова лесен.

По-добре е да ги оцените, като се вземат предвид собствените им финансови възможности и времето, отделено за развитие. Покупката на пиратска версия може да бъде без разглеждане на резултатите от 3D версията, освен това не винаги гарантира безпроблемна употреба.

Ако собственикът на имението има голямо желание да създаде прекрасна градина със собствените си ръце, тогава той трябва да разгледа и изтегли материалите "Пейзаж изкуство" за проектиране на проекти, предложени на неопитни дизайнери. Или купете набор от компактдискове, съдържащи програмите от тази серия, които се продават свободно на пазара на руски език.

дизайн на ландшафта Google SketchUp

Интерфейс на Google SketchUp за дизайн на ландшафта на сайта

Те ще помогнат на дизайнера в началото на разработването на следните елементи:

  • ливади, цветни лехи;
  • водни резервоари, фонтани;
  • павирани пътеки;
  • чертеж на стълби;
  • декор от камък в градината.

Ландшафтът предлага два начина за проектиране: дизайн от нулата, от чиста страница или използване на истинска снимка. Прилагането на последния вариант е удобно, когато сайтът вече има къща, други сгради и има градина с дървета и цветни лехи. Тази технология осигурява предварително зареждане на снимката на обекта с готовите сгради, а след това въвеждането на желаните елементи и структури на ландшафта.

Компютърните опции позволяват да се пише в разработения дизайн:

Пример за ландшафтен дизайн, създаден в програмата Planner

  • писта;
  • беседка;
  • фонтани, малки езера;
  • порти;
  • огради;
  • цветни лехи;
  • светлини.

Всички тези дизайнерски обекти съдържат вградени библиотеки или могат да бъдат създадени от дизайнера на проекта за вила. След завършването му има възможност да се експериментира с настройката на осветлението ден и нощ. Препоръчва се да се разработят две или няколко дизайнерски версии на сайта, да се разглеждат в двуизмерно изображение и 3D, за да се сравнява най-успешният вариант при сравняване. Преглеждането може да покаже как градината ще изглежда днес, а също и след няколко години. Работната версия на дизайна на голото място започва с устройството на терена. Корекцията на съществуващите височини, слайдове, склонове е много проста.
терена в програмата
За целта трябва да се очертае проектният обект, който трябва да се промени, за да се приложат съответните трансформации: повишаване, намаляване, увеличаване, намаляване.

Професионални пакети

Те не кандидатстват безплатно и, като правило:

Между тях обаче има програми, които лесно се овладяват. Преди да ги използвате, ще е излишно да прочетете ръководството за обучение. Техният език обикновено е английски или руски, или и двете.

Нашата Градина 10_4 Кристал

Този софтуер на руски език създава специалисти по пейзаж, наречени енциклопедия. Състои се от набор от програми, които имат прост интерфейс и лесно управление. Предварителното обучение не се изисква, с желание се използва от ландшафтните дизайнери да изпълняват поръчките на своите клиенти и да демонстрират завършени проекти в 3D.

нашата програма за градината

Пример за развитието на ландшафтния дизайн в програмата "Нашата градина"



Предоставя следните възможности за разработване на дизайн със собствени ръце:

  • промяна на терена на обекта;
  • място за тревни площи, огради, пътеки, растения, езера;
  • вижте как ще се грижат за обекта и градината след няколко години;
  • вижте крайния резултат в 3D формат.

Потребителят не се нуждае от специални компютърни познания, допълнително обучение. Редакторът ви позволява да решите най-простите задачи, свързани с създаване на пейзаж от вашите собствени вили и разработване на сложни проекти за проектиране на имоти, имения до 500 метра.
нашия графичен интерфейс
В началото на дизайна трябва да използвате план на обекта, изготвен на ръка. Тогава тя е пълна с снимки на съществуващи сгради, беседки, фонтани с покрити пътеки или готови декоративни елементи от базата данни. Много привлекателен външен вид създаден в онлайн градинар с хедж. Окончателният проект може лесно да се коригира, за да се посочат разстоянията до обектите, а крайният резултат може да се разглежда в перспектива, както и в анимация и 3D режим.

Софтуерно съдържание

За професионална работа програмата включва следните редактори:

  • граници;
  • огради;
  • облекчението;
  • стълби;
  • настилка;
  • IAF;
  • структури;
  • растения за земно покритие;
  • 3D изглед;
  • промяна на снимките.

В допълнение, има калкулатор, с който разработи работен вариант на бюджета на всеки план съоръжението да поиска от цената и да се покаже на клиента геометричните параметри на неговото изчисляване, като единица за дължина, площ и др. Създаване на директория на ценовите показатели, както и да ги актуализира ръчно. Обобщаващата таблица на разходите за целия проект се изчислява автоматично. Името на всеки редактор разкрива неговата цел. Заедно те покриват различни дизайни, използвани за ландшафтен дизайн.

ландшафтен дизайн

Различни елементи за дизайн на ландшафтния дизайн

Те ви позволяват да демонстрирате създадените проекти, да покажете как се променят сенките, цветът на листата, тревните площи в определено време на деня, месеца и порите на годината. Дори и снежната покривка може да се показва на всички елементи на дизайна. В арсенала на софтуера информация за повече от 7 хиляди декоративни растения с снимки и подробни описания. Той може да бъде изтеглен на вашия компютър.

Дървета, цветя и храсти, които изпълват очаква градината, при избора на филтрирано в съответствие с параметри като размера на почвата за засаждане, по време на цъфтежа и трансплантация, продължителност на живота, както и много други функции.

Програмата включва енциклопедия, в която се събират всички видове болести и вредители от растения. Тя също така им позволява да бъдат идентифицирани със специфични знаци и предлага начини за предотвратяване на вредата, която причиняват.
проект пейзаж
Има и безплатни маси с агротехнически режими за грижа за флората, както и контрол на плевелите, които непременно ще посетят озелената градина. Този богат арсенал от софтуерни функции не бива да възпрепятства дизайнера на начинаещите, защото те са лесни за разбиране, особено ако потребителят е обсебен от идеи за дизайна на неговия сайт за висшия клас.

Пълен ландшафтен дизайнер 3_0

Тази програма, предназначена за дизайн на пейзажа, не може да бъде наречена проста. Пълната версия на диска се продава в магазина и можете да го изтеглите от интернет само срещу заплащане. Процедурата за работа с нея е приблизително една и съща: зарежда се снимка на конкретен поземлен имот и след това се добавят необходимите компоненти на ландшафта. За планиране от самото начало е по-добре да използвате мрежа, която помага да се локализират елементи от ландшафтния план с висока точност.

Софтуерът предоставя няколко програми, които могат да бъдат изтеглени само като пакет. От тях се изисква да изпълняват следните действия:

  1. Вижте резултатите от разработката на дизайна в 3D.
  2. Създаване и коригиране на архитектурни елементи.
  3. Промяна на проектните компоненти, налични в базата данни.
  4. Анализ на строителните материали и растителността, използвани за съставяне на оценки на разходите.
  5. Прегледайте завършената версия с инструменти за осветяване и сенки.

Съдържа повече от 350 дизайнерски елемента и 2 хиляди вида растения.

Пълен ландшафтен дизайнер

Пример за ландшафтен дизайн, разработен в програмата Пълна ландшафтен дизайнер

Биологичните свойства на всеки растителен компонент са подробно описани в базата данни, която може да бъде попълнена самостоятелно, като се извършват сканирани малки форми на архитектура, дървета, храсти, пътеки и резервоари. За тази цел към комплекта е приложен специален редактор.

Предимства: висококачествен реализъм на изображенията на обекта - богата база от архитектурни и растителни елементи, които можете да възстановите - подробно описание на помощта.

Недостатъци: файловете се запазват и се отварят само във формат Punch - английски.


Проектиране на проекта около собствен проект у дома или даване можете да създавате, без да изтегляте пейзажни редактори. Има програми, които ще ви помогнат да разработите проект на прилежащия пейзаж в условията онлайн - свързване на компютър към интернет без да го изтегляте. И за начинаещи, дизайнерите в световната мрежа са пълни с курсове за обучение, които са пълни с снимки и видеоклипове за разработване на пълноправен проект за територията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Софтуер за домашно планиранеСофтуер за домашно планиране
Основните програми за създаване на проект за мека мебелОсновните програми за създаване на проект за мека мебел
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Свободен софтуер за създаване на чертежиСвободен софтуер за създаване на чертежи
Програми за дизайн на баняПрограми за дизайн на баня
Архитектурен план на къщатаАрхитектурен план на къщата
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
Хоумстед дизайнХоумстед дизайн
» » Програми за създаване на ландшафтен дизайн
© 2021 BggeHat.com