Програми за дизайн на ландшафтен дизайн

Програми за дизайн на ландшафтен дизайн

Собствениците на селски къщи многократно са се сблъскали с въпроса за реконструкцията и планиране на градински парцели. Но преди да отидете в детската градина и да купите скъпи разсад, трябва да решите какъв вид растение искате да дадете на вашия сайт, а също и колко добре ще бъде Къщата се намира отстрани на света и всички сгради земя парцел план. За да може да се изработи всеки детайл предварително и да се види резултата, беше създадена програма за ландшафтен дизайн.

проект за ландшафтен дизайн

Планиране и проектиране на ландшафтния дизайн, създаден в специалната програма

Използването на такава програма прави възможно районът около къщата да изглежда уникален, без да се прибягва до услугите на специалисти.

Плюсове от създаването на предварителни проекти

Рядко някой мисли за това дизайн на двора на частна къща до момента, когато къщата е построена и почти всички сгради са издигнати. Въпреки това, този момент показва, че изграждането е неудобно заемат цялото централната зона, а останалите земята би било желателно да се поставят овощни дървета с храсти, легла за билки и зеленчуци, но също така и да се намери място за красив дизайн пътеки, перголи, цветарници и др.

Вариант 3d дизайн на ландшафтен дизайн

В мрежата можете да намерите голям брой вече развити разработки за обекти с различна форма. Като четете инструкциите, които им се дават и ги изпълнявате, можете да постигнете добри резултати. Полученият ландшафтен дизайн обаче няма да бъде уникален. Някъде другаде ще има имоти с подобни видове. Поради това потребителите търсят програми, които могат да бъдат използвани за самостоятелно проектиране и оформление на ландшафтния дизайн на парцела.

В края на краищата е много по-интересно да изпълнявате всички работи по подобрение в пълно съответствие с техните собствени фантазии и вкусове. Освен това, програмата може да види как пейзажът на Вашия сайт ще изглежда по различно време на годината. Как ще се промени положението му в течение на няколко години, в зависимост от растежа на трайните дървета. И, съответно, изберете най-благоприятните места за тяхното засаждане.

Предварителни действия преди работа с програми

дизайн на сайта на програмата

Пример за интерфейсната програма за ландшафтен дизайн

Използвайки програмните опции, потребителят може да създаде реален план и да види триизмерно изображение на получения резултат. Но преди да се започне изграждането на схеми, е необходимо да се извърши подготвителна работа за събирането на допълнителна информация.

  1. Необходимо е внимателно да се проучи облекчението, да се отбележат всички негови характеристики. Те включват изтичащ поток, стръмен склон или дерета.
  2. Голяма роля играе формата на обекта. Идеалният вариант на геометрична форма с пропорционални страни е много рядък. Следователно е необходимо да се отбележат всички нюанси на ландшафта. Точни данни за размера на страните на сайта и неговите форми, които можете да видите на чертежа на ОТИ.
  3. От киселинността на почвата и нивото на появата на подземните води ще зависи от избора на растения, както и от разпределението на местата за засаждане на дървета и храсти в градината.
  4. Необходимо е да се знае местоположението на обекта по отношение на страните на светлината и основните ветрове. От тези данни също зависи от мястото за засаждане и техния избор.

    планиране на сайта

    Планът за подреждане и градинарство на обекта

След като завършите подготвителната работа, можете да започнете да планирате. За да направите това, трябва да изберете програма, в която ще ви бъде удобно да работите. Всички най-добре използвани програми за планиране на ландшафта могат условно да бъдат разделени на две групи:

  • Изискване за пълноценна инсталация на компютър;
  • Софтуер, който работи онлайн.

Работа в програмата "Нашата градина"

Лесна употреба

Всеки свободен софтуер за ландшафтен дизайн позволява на потребителя да създаде собствен проект за подобряване и оформление на крайградския район със собствените си ръце или гостоприемна територия.

Има програми, насочени към опитни потребители, професионални дизайнери. Те са трудни за овладяване, а за да работят в тях се нуждаете от специално обучение.

И има програми, създадени за домашна употреба, които всички хора, които се интересуват от ландшафтен дизайн, могат да използват. Сред тях най-известната и популярна е руската програма "Нашата градина Ruby 10".
нашата градина е рубин 10
Проектиран специално за работа в ландшафта, тази програма Russified е толкова удобна и лесна за употреба, че дори и начинаещ може да се чувства удобно с нея без проблеми. Има много положителни страни.

  • Изтеглете програмата "Нашата градина" може да бъде незабавно от интернет;
  • Удобен интерфейс със съвети, много настройки;
  • Голяма библиотека от предмети, растения, текстилни пълнежи, различни елементи;
  • Реалистичен поглед върху материалите, налични в библиотеката. Има реалистичен режим на сенки за всяко време на деня, благодарение на който е възможно да се направят корекции на насажденията, като се вземе предвид любовта на растенията за светлина или сянка.

Автоматично създаване на триизмерни изображения

Благодарение на голямото количество полезна информация, простотата на работа, програмата "Our Garden" позволява на непрофесионалистите да изпълняват висококачествен дизайн на сайта.

проектът ни за парцел

Пример за ландшафтен дизайн, създаден в програми Нашата градина

  1. Всички растения имат пълно описание, те са подходящи за руския климат, лесно се установяват в сложни почви.
  2. Автоматично преобразува модела от 2D чертожен режим в триизмерен изглед. Можете да видите не само завършения проект, но и фрагментите, които са в етап на разработка.
  3. В програмата "Нашата градина" е възможно да видите визуално как растението ще изглежда през определен интервал от време. Това е необходимо, за да се разбере правилността на засаждането му, като се вземе предвид степента на растеж в бъдеще. Тази информация може да не е известна на начинаещите градинари.
  4. Има разходка из градината, за да се визуализира извършената работа.

    визуализация на сайт



    Пример за визуализация на ландшафта на обект в програмата Нашата градина

  5. Има калкулатор за изчисляване на прогнозата. Възможно е да актуализирате данните, като ги изтеглите от интернет.
  6. Възможността да се внасят в програмата "Нашата градина" чертежи от CAD-програми, както и текстури. Ако е необходимо, можете да добавите нови растения с снимки за фон.
  7. Изтегляне на получените проекти в други програми.
  8. Отпечатване на изображения на получения дизайн на лятната резиденция и проект за засаждане на растения в градината и зеленчуковата градина.
  9. Необходимо е голямо количество литература за изучаване на програмата.

Изпълнение на проекти в X-Designer Scheduler

Ясен интерфейс

X-Designer се отнася до развитието на руските програмисти. Тази програма за създаване на ландшафтен дизайн е много удобна за работа и може да бъде използвана както от професионалисти, така и от аматьори. Не се изисква потребителят да има много знания за изпълнението на чертежите и дизайнерските модели. Цялата конструкция се осъществява чрез групиране на библиотечните елементи и промяна на техните комбинации. Просто трябва да знаете работата на графичния редактор.

  • Програмата X-Designer е издадена в Русия и е Russified;
  • Има голяма библиотека от елементи, декоративни материали и растения. Има огромен брой декоративни елементи, различни сгради;
  • Може би подравняването на земята или, обратно, образуването на ями за езера и басейни. Това става чрез въвеждане на необходимите параметри в програмата. Хората, които са работили в графичен редактор, лесно ще подредят тази опция -
  • Променяйки интервала от време, можете да видите дизайна на сайта по всяко време на деня, както и в различни сезони. Тази функция е удобна при композиране на композиции, които могат да се разглеждат като триизмерно, реалистично 3D изображение.

Положителни и отрицателни страни

След като решихме да работим с тази програма, трябва да се има предвид, че тя е способна само да визуализира получения обект. От красивата му картина не можете да правите планове, диаграми, рисунки. Освен това няма възможност за внасяне на нови обекти в програмата, произведенията се правят само със съществуващите материали на библиотеката. Все пак, ако имате нужда само визуално представяне на парцел по проект пейзаж за доверието в правилното избора на проекта, X-Designer - удобна компютърна програма, която също е на разположение безплатно.

  • Има голям брой образователни литератури за медиите, както и информация за интернет-

    X-Designer renderer

    Така изглежда прозорецът за изобразяване в X-Designer

  • Прост и интуитивен интерфейс, опции с изскачащи съвети;
  • В програмата X-Designer, образуването на сценични обекти става постепенно, слоево по слой. Ако крайният резултат не ви харесва, няма нужда да започвате отново. Трябва да намерите желания обект в редактора и да го редактирате;
  • Изгледът на сайта, получен в X-Designer, може да се експортира на компютър и да се запише чрез JPG или PNG формати. Възможно е да се създават екранни снимки в BMP файлове с последващо отпечатване.

Програмата за създаване на проекти Sierra Land Designer 3D

Висококачествена програма Russified

За да разработите проекти за ландшафтен дизайн, можете да използвате Sierra Land Designer 3D. Той е добре инсталиран на всеки компютър, има ясен и лесен за използване интерфейс, удобен инструментариум. Тя обаче се отнася до програми със средна сложност, за изграждане на проекти, при които се изисква известно ниво на знания.

3D интерфейс на Sierra Land Designer

Появата на интерфейса на програмата Sierra Land Designer 3D

И тъй като няма безплатна версия, е по-добре да разгледате учебните материали преди закупуването и да решите дали можете да работите в него.
Това е програма за качество, в която можете да създадете триизмерен изглед на сайта. Обектите обаче ще останат двуизмерни.

  • Лесно е да го овладеете за потребители, които са работили със сходни програми;
  • Има огромна библиотека с подробни коментари за всички елементи, представени там. Възможно е да се добавят нови материали;
  • Има рускоезична версия, така че няма езикови проблеми на работното място;
  • Представените растения се филтрират според типичните особености и зоните на растеж;
  • Можете да видите как проектът, който създавате, ще изглежда по време на растежа на растенията през следващите години;
  • Благодарение на възможността да се вмъкват снимки на обекти, дизайнът на сайта може да бъде направен възможно най-близо до реалността. снимки на 3D обекти на Sierra Land Designer

Голяма информационна база на растенията

Възможно е да импортирате снимки и други изображения в програмата за последващо създаване на пейзажни композиции с тяхната употреба. Това е възможно благодарение на вградения фоторедактор, както и на редактора на ресурсите, което позволява добавянето на двуизмерни модели и текстури към базата данни.

  1. При добавяне на растения е посочена тяхната възраст.
  2. Съществува референтна информация за болестите по растенията, техните вредители, агротехнически грижи, живот.
  3. Много удобен раздел, който помага за образуването на цветни лехи.
  4. Работата по проекта може да започне както с въвеждането на снимки на къщата и структурите, разположени на обекта, и от нулата.
  5. Осветлението на територията може да се извърши с различни лампи и фенери.
  6. Можете да видите как пейзажът ще изглежда по различно време на деня, включително през нощта, както и вида на обекта с изкуствено осветление с фенери.

    Сиера Ланд дизайнер 3D Пейзаж

    Пример за ландшафтен дизайн, изготвен в програмата Sierra Land Designer 3D

  7. След като завърши работата по проекта, той може да се види в двуизмерни и триизмерни изображения. Не разчитайте на качествени триизмерни изображения. Той присъства в "рудменталната" версия.

Онлайн планиране

Понякога е необходимо да се види какво ще изглежда сайтът след озеленяването, но изтеглянето на програмата в плановете на потребителя не е включено. В тази ситуация можете да използвате онлайн плановици.

Те не са в състояние да изпълняват дори малка част от това, което изпълняват пълнофункционалните програми. Но това е възможност за кратък период от време, за да направите планова схема на обекта.

Така че е лесно да се примитив и в същото време удобно в работата "Онлайн градинар".

онлайн градина планиране

Онлайн интерфейс за планиране на градината

Разбира се, това не създава триизмерно моделиране, но можете бързо да планирате къде да поставите структури и къде да засадите растения. Има малка библиотека, която е достатъчно за разработване на план на обекта.

  • Съществуващият набор от елементи ще позволи да се отбележи в плана мястото на сградите, местата за отдих, местата за озеленяване;
  • Подредете елементи, като ги плъзнете от прозореца на менюто до полето;
  • Планът на обекта с къща и сауна, на която се работи, е мащабиран. Чрез промяна на въведените параметри можете да зададете размери;
  • Полученият план може да бъде запазен или отпечатан.


По същия начин, "Онлайн програма оформление на крайградската зона 6 дка". Разликата е само в по-цветния дизайн, както и в наличното подробно описание на програмата. Проектът е мащабен, рисунката, получена по време на разработването на плана, може да бъде отпечатана и запазена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Програми за създаване на ландшафтен дизайнПрограми за създаване на ландшафтен дизайн
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
3D оформление на апартамент и частна къща3D оформление на апартамент и частна къща
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Оформлението на двора на частна къщаОформлението на двора на частна къща
Архитектурен план на къщатаАрхитектурен план на къщата
Планиране на лятна вила 6 дкаПланиране на лятна вила 6 дка
Планиране на обекта с къща и саунаПланиране на обекта с къща и сауна
» » Програми за дизайн на ландшафтен дизайн
© 2021 BggeHat.com