Как да направите свои ръце магически алпийски хълм?

1
Съставът на цъфтящи растения и декоративни камъни се нарича алпийски хълм. Това е изключителен начин да украсите лятна резиденция или детска площадка в близост до частна къща. Основното условие за създаването на такъв хълм е съответствието му с ландшафтния дизайн на цялата територия. Отглеждането на растения е необходимо с оглед на местния климат, но в същото време и тези, които изглеждат, че растат в планините. Камъните трябва да се поставят стриктно под един ъгъл, защото изглеждат по-естествени.

Какви са начините за създаване на красиви алпийски хълмове?

При декорирането на обекта трябва да обърнете внимание на съотношението между височината на хълма и неговата основа. Има два начина на подреждане:

- рамка, ако има солидна пристрастия.

- Без рамки, когато хълмът се намира на изкуствени или естествени възвишения на релефа.

Няколко вида камъни се използват за създаване на декоративна височина. Идеално подходящ за пясъчник, тъй като е лесно преработен и има желаната форма. Също така в структурата на слайда изглежда добър варовик, на повърхността на който видовете мъхове и лишеи перфектно се хармонизират с други растения.

Ние правим алпийски хълм сами

Първо трябва да изберете най-доброто място за бъдещия състав. Идеален за открити и слънчеви зони. След това ще трябва да изкопаете дупка, пълна с фрагменти от стари тухли, останки или други остатъци от строителни материали. От това директно зависи целостта и намаляването на влажността на хълма. Следващият етап е да заспите със слой от пръст и да го натъпкате. Върху хълма може да се постави влакче, което може да бъде поръчано на https://luxgarden.com.ua/rulonnyj-gazon.

Сега е възможно да подредят камъни: тези, които по-голям е по-добра позиция на дъното и на върха са тези, които са по-малки. Придържайки се към този принцип, дизайнът придобива допълнителна стабилност. Полето отново идва с слой от камъни и пръст, които трябва да бъдат напоени по време на целия процес на създаване.



Засаждане растения, които сортовете да изберат?

Отначало е по-добре да засадите затънали дървета и храсти. Обикновено за тях се премахва горната част на композицията. По-долу цветята и различните билки ще изглеждат хармонично:

- хвойна - вечнозелен храст, който абсолютно не изисква вкуса на почвата и напускането.

- саксифраж - многоцветни цветя, традиционно използвани за украса на хълма.

- colchicum, който цъфти до най-студения.

- боровинки с богат цвят на листата.

- лавандула, пълзящи карамфилови треви и други растения ще бъде най-важното място за всеки рафиниран алпийски слайд.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Озеленяване на идеята за създаване на красив сайтОзеленяване на идеята за създаване на красив сайт
Цветни лехи със собствени ръце различни варианти за дизайн и съвети за избор на растенияЦветни лехи със собствени ръце различни варианти за дизайн и съвети за избор на растения
Дизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехиДизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехи
Планиране на територията на парцел в странатаПланиране на територията на парцел в страната
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Как да направите езерце в страната със собствените си ръце е по-лесно, отколкото изглеждаКак да направите езерце в страната със собствените си ръце е по-лесно, отколкото изглежда
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Екзотична Япония в ландшафтния дизайн на градинатаЕкзотична Япония в ландшафтния дизайн на градината
Септична декорацияСептична декорация
Как да промените интериора с помощта на закрити растенияКак да промените интериора с помощта на закрити растения
» » Как да направите свои ръце магически алпийски хълм?
© 2021 BggeHat.com