Фондация и подготовка за изкопни работи

Една от най-трудните и скъпи етапи на строителството са земните работи. Това е ходът на този етап, неговият обем, продължителността, които имат най-голям ефект върху крайния резултат от строителството и неговата стойност. Ето защо правилно провежданата подготовка на изкопните работи е от основно значение.

Трябва да се отбележи, че този процес се регулира от съответното законодателство, както и от действащите строителни разпоредби. С изграждането на къщи с голяма площ и височина (на два етажа) ще трябва да получи разрешение от съответните местни власти и да информира инспекция Архитектурно контрол. Само след спазване на всички формалности можете да продължите директно към работата.

На този етап от голямо значение е методът на разкопките. Това зависи не само от решението на предприемача, но и от редица други фактори. В повечето случаи за тази цел се използва тежко оборудване и не винаги е възможно да се стигне до обекта. Освен това, понякога има възможност да пристигнете от територия, собственост на други собственици - тогава въпросът ще трябва да бъде предварително съгласуван с тях.



Е, ако се интересувате от продажба на инструменти и оборудване за строителство и ремонт - посетете golitsino.ru. Само там можете да си купите професионален инструмент с бърза доставка.

Ако тези ограничения не са налице, входната врата към временната ограда може да се направи навсякъде. Препоръчително е също така да се организира временно асфалтиран път, който да улесни пристигането на тежко строително оборудване.

Но какво да се прави, когато се възможност да се провери оборудване не е изобщо (например на малки парцели, засадени с дървета и се намира в близост до други сгради)? В този случай е необходимо да се изкопае основната яма за копаене на ръка.

На сайта също има редица нюанси. Например, как да се справят с дървета, които растат в областта на изграждане? Те ще трябва да се отсече и корените, за да се премахнат. Въпреки това, може да има и изпитват ограничения, например, когато става дума за дървета на възраст над пет години. Обикновено такова разрешение да работят въпроси за подобряване на управлението. Има специална технология за отстраняване на тези дървета, в която ями, останали от техните корени, е необходимо да се запълни до нивото на едър пясък легла основа. Ако пренебрегнем тази технология е част от къщата ще се позове на земята с неравномерно уплътняване, това ще доведе до нееднакво свиване на къщата, а това, от своя страна, може да доведе до пукнатини в стените.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Колко струва да се построи къща от разрешение за строеж на електричествоКолко струва да се построи къща от разрешение за строеж на електричество
Характеристики и технология на основата на основата на яматаХарактеристики и технология на основата на основата на ямата
Правила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багерПравила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багер
Правилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къщаПравилно копаене на фундаментна основа за основа на основната къща
Разстояние между къщата и оградатаРазстояние между къщата и оградата
Колко струва да се свържете с къщатаКолко струва да се свържете с къщата
Фондация UshpФондация Ushp
Фондация TisseФондация Tisse
Как да отворите строителна фирмаКак да отворите строителна фирма
» » Фондация и подготовка за изкопни работи
© 2021 BggeHat.com