Изграждане на къща през зимата и строителни работи през зимата всички характеристики на процеса

Изграждането на къщата през зимата и строителните работи през зимата са рядкост в Русия. Традиционно такива събития са планирани за топлия сезон. Модерните строителни технологии позволяват изграждането на частни жилищни сгради през цялата година. Необходимо е само компетентно да се подберат материалите, необходими за изграждането на сградата, и да се съблюдава препоръчителната последователност от строителни работи, като се отчитат минус температурите на атмосферния въздух.

Предимства и недостатъци на зимното строителство - може ли да е по-добре да изчакате пролетта?

Ако основните строителни дейности се извършват през зимата, за пролетта остават само обикновени довършителни работи. След като приключат, къщата е напълно функционираща. Това се счита за основното предимство на изграждането на частен дом на студа. Изграждането на къща през зимата и строителните работи през зимата имат и други предимства:

  • Липса на изкривяване на конструкцията на завършената конструкция. Подходящо оборудван през зимата, фондацията не променя своята геометрия под въздействието на движенията на почвата.
  • Минимални разходи за закупуване на строителни материали. През есента те са значително по-евтини, отколкото през пролетта и лятото, когато отделни къщи са построени от повечето частни предприемачи.
  • Намаляване на разходите за плащане на специалисти и наемане на оборудване. През зимата строителните екипажи седят без заповеди. Ето защо те се съгласяват да изпълняват почти всяка работа със значителни отстъпки, въпреки сложността на строителните дейности при отрицателна температура на въздуха.

Дървени къщи и се препоръчва да издигнат през зимата. Влажността, която се намира в дървесината, в този случай бързо замръзва, осигурявайки равномерно и бързо свиване на сградата. В студа се убива гъба, увреждаща дървесина.

Има зимни конструкции и недостатъци. Първо, в хоросан за изливане на основи е необходимо да се добавят специални добавки, които увеличават устойчивостта на замръзване на бетона и улесняват процеса на смесването му. На второ място, необходимо е да се организира осветлението на работната платформа поради кратки дневни часове. На трето място, при тежко студено време, специалното оборудване и електроинструментите се провалят. Поради това строителството може да спре за неопределен период от време.

Какви действия се извършват при температури под нулата и кои не са?

Прецизни, геодезически и подготвителни мерки, които експертите препоръчват да се извършат преди началото на студеното време. През зимата е трудно да се излее или премахне почвата за вертикално планиране на строителството, както и да се оборудват улуци, огради, дренажни системи, пътища, водещи към строителната площадка.

Земните работи през студения сезон се извършват след внимателни икономически и технически изчисления, които ясно определят цената и трудоемкостта при осъществяването на такива дейности. През зимата слабо свързани, несвързани, грубо, грубо, скалисти и сухи пясъчни почви се обработват без проблеми. Ако почвата на строителната площадка принадлежи към друга група, за предпочитане е обработката на земята да се извършва на плюс температури.

Фондацията се излива през зимата със специални технологии. Те изискват конкретното решение да се нагрее по един от следните начини:

  • С помощта на химически добавки. Те не позволяват на бетона да замръзне при минус 15 ° С.
  • Електроди. Тези устройства се потапят в подготвената бетонна смес, преди да се излеят в кофража и да се остави да се нагрее до + 50 °.
  • Специално електрическо оборудване. Къща майстори, които решиха да построят през зимата, техниката почти не се използва поради високата цена на инсталациите за отопление.

Покривните работи се извършват с помощта на устойчиви на замръзване материали, оптимално - битум-полимер. Техният долен слой е изложен на топлина (разтопена). След това покритието се поставя върху щайгата. Когато замръзването е повече от -10 °, инсталирането на битум-полимерни продукти се извършва под специален термичен капак.

За хидропротекцията на покривите се използват специални мазилки, които не губят своите способности за сцепление при липса на топлина. Те не се прилагат при силни (-15-20 °) студове, тъй като те имат склонност към прекомерно удебеляване. В такива случаи експертите съветват защитата на покрива от влага с полимерни мембрани. Техните експлоатационни характеристики остават непроменени при всички температури.

Прозорците и междупластовите фуги са запечатани, без значение кое време на годината къщата е планирана да бъде издигната. С модерни уплътнения и уплътнители се позволява работа при всякакви метеорологични условия. Прозоречните отвори са запечатани с монтиращи се пенообразуващи вещества на базата на полиуретан. Те перфектно се придържат към дървените, каменни, бетонни повърхности.

Съединенията между панелите са изпълнени с еластична тръбна лента. Такъв уплътнител е направен от пенополиетилен. Това изключва възможността за замръзване на стените на сградата, появата на студени мостове, тъй като тя перфектно предпазва междупанелните разстояния от проникване на замръзнала въздух.

Характеристики на монтаж на дървени и тухлени къщи през зимата

Дървени сгради (от дървен материал, дървени трупи, рамки) е желателно да се построи през зимата. Трябва да се вземат предвид следните точки. Всички дърводелски дейности (рязане на седалки в дървения материал, рязане на фуги, обработка на дърво) се извършват в отоплявана стая, а не на улицата.



Не можете да покриете покрива на дървената къща с битумни шиндли. През зимата покривите на тези сгради са оборудвани с метални и керамични изделия, азбестоциментови шисти.

Строителните работи не се извършват при температура на въздуха под 20 градуса. Не можете да боравите с елементите на къщата в процес на изграждане с бои, лакове и лепила на водна основа. Оцветяването трябва да се извършва със специални съединения, в които се добавят полимерни и пластифициращи компоненти, устойчиви на замръзване добавки.

Надеждността на тухлени къщи, издигнати през зимата, зависи от силата на циментовата смес, използвана за строителните материали за зидария. Необходимо е да се загрее до + 5 °. Самото зидане се извършва възможно най-бързо. Монтираните тухли се почистват от сняг и лед.

Сгради от строителни блокове - възможно ли е да се изгради на студено?

Когато къщите са построени през зимата от блокове от пяна, циментовата каша се загрява до + 5 °. Самият строеж е покрит със специален орех. Това е палатка от дърво и полиетиленово фолио. При тежки студове стените на блоковете с пяна трябва да се затоплят с електроди. Ако температурата на въздуха е в рамките на минус 5 °, тази операция е по избор.

Пяните блокове се характеризират с повишена абсорбция на влага. Когато водата замръзва, въздушните пори в тези продукти се освобождават от напрежение (вътрешна) конструкция. Поради това пенобетонът става устойчив на замръзване. Стените от него са в състояние да издържат до 30-35 цикъла на замразяване и последващо размразяване, без да губят своите резултати.

Жилищните сгради от пенобетонови изделия трябва да бъдат изолирани и изолирани. Топлоизолацията на стените от блоковете е направена от пяна от пластмаса и други материали, които не се абсорбират от влагата от въздуха. Облицовката на такива къщи се осъществява с помощта на шарнирни конструкции. Инсталирането им се извършва при всякакви атмосферни условия. Но облицовката на конструкцията на мокри мазилки е възможно само през пролетта при плюс температури.

Блокове от газобетон - най-неподходящите продукти за зимно строителство. Те са достатъчно крехки. По време на размразяването тези блокове бързо получават вода. При настъпването на студове, той разрушава газьола, който е покрит от мрежа от пукнатини. Единственият изход от тази ситуация е цялостната хидроизолация на цялата сграда.

Фасадите на къщи от газобетон изискват допълнителни довършителни работи. Произвежда се след като блоковете изсъхнат напълно в рамките на 8-12 месеца (от доставчиците те често идват сурови). Важно! Сградите от бетонни изделия се отрязват първо отвътре и само отвън.

През зимата няма проблеми с изграждането на частни къщи от арболита. Този материал се произвежда под формата на блокове, изработени от висококачествен цимент, дърво и специални добавки. Завършените продукти имат висока устойчивост на замръзване, отлични топлинни екранировки и свойства на лагерите.

Желателно е работата по инсталирането на арболитни блокове да се извърши колкото е възможно по-бързо. Тогава те не се намокрят. Продуктите за зидария се произвеждат върху композиции от експандиран перлит. Такива смеси предотвратяват появата на студени мостове по стените на сградата. Довършването на къщи от арболита се извършва в топло време. За облицовката им се използва декоративен бетон или мазилка. Тези материали перфектно се придържат към арболита.

Зимното строителство е реален шанс да влезете в нова, напълно завършена къща още през първите дни на лятото, когато трябва да почивате и да не губите време за извършване на монтажни и строителни работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
Есента и зимата са подходящо време за строителствоЕсента и зимата са подходящо време за строителство
Къща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зиматаКъща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зимата
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
Дървена къща, когато е по-добре да се построиДървена къща, когато е по-добре да се построи
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Защо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зиматаЗащо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зимата
Може да се монтира пластмасова дограма през зиматаМоже да се монтира пластмасова дограма през зимата
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
Работи по монтажа на бетонни конструкции през зиматаРаботи по монтажа на бетонни конструкции през зимата
» » Изграждане на къща през зимата и строителни работи през зимата всички характеристики на процеса
© 2021 BggeHat.com