Животът на рамката зависи от това, от какво зависи и от това как да се разшири?

Препятствието при вземането на решение за построяването на камерна къща е съмнението за нейната дълготрайност поради крехкия дизайн на пръв поглед. В действителност такива сгради имат дълъг живот, който може да се увеличи, ако знаете някои от нюансите на строителството.

Frame house - колко ще продължи?

Срокът на експлоатация на рамковата къща в Русия се определя, както и в целия свят, от спазването на технологията и качеството на материала. В техническата документация на home komplekta, GOST на Руската федерация показва 75 години. Но практиката доказва, че сградите, построени върху рамковата технология, запазват способността си да работят в продължение на 100 години или повече. Климатичните условия не играят съществена роля, разликите са само в технологията на изолация. Така че в северната част на Русия и на юг рамковите къщи са еднакво трайни.

Къщите с рамки са подходящи за почти всеки климат, включително и за климата на Русия

Къщите с рамки са подходящи за почти всеки климат, включително и за климата на Русия

Сглобяеми къщи са разпределени в целия свят, независимо от нивото на развитие и климата. Те имат общи характеристики, свързани с материала и технологията на монтажа, и се състоят от тясно свързани елементи. В завода се произвеждат конструктивни елементи в съответствие с размерите, определени от проекта. Събранието се извършва на строителната площадка. В зависимост от характеристиките на страната тези къщи имат свои специфики. Наскоро в Русия е популярна строителна технология, идват от Финландия, Швеция, Норвегия. Сградите, построени с приложението си в Русия, често се наричат ​​финландски къщи.

В повечето части на Западна Европа, Северна Америка, нискоетажни сгради са построени главно по технология на телени мрежи - 7 от 10.

Достоверността на къщите, построени с помощта на технология на телени мрежи, е преминала теста на времето. Подобни дървени къщи със сламена изолация с глина в Европа струват 200 години или повече. Известни норвежки къщи с нагревател на сухи дървени стърготини, които стоят повече от два века. В района на Кемерово (Прокопиевск) скелетно-панелните къщи служат повече от половин век. Най-важното условие за издръжливост е правилният дизайн и съответствие с технологията. Подобно на всяка друга сграда, труповете изискват периодични ремонти, по-специално подмяна на изолацията за 40-50 години.

Финландската къща - най-важните структурни елементи

Рамките за къщи по тип производство могат да бъдат разделени на рамков панел и рамкова рамка. Първите са често срещани на север, най-често едноетажни, с покрив от стени. За конструкцията на рамката къщите се произвеждат в различни варианти - от отделни елементи (рамки, панели, прозорци, врати) до напълно сглобени стенни панели с припокриващ се покрив. Производственото производство със строго спазване на всички размери ви позволява да инсталирате кутията на място за една седмица.

Финландските къщи обикновено са едноетажни, имат покрив от стени

Финландските къщи обикновено са едноетажни, имат покрив от стени

Ако имате нужда от техника за изграждане на къща от кадри, тогава къщата на рамката може да бъде построена без нея. Всеки проект се използва, дори и ваш, можете да се изградите. Първо, основата е направена, долната рамка на рамковата къща е прикрепена към нея, върху която е монтирана рамката, тя е укрепена, покривът е монтиран. Само след това се пристъпи към кожата на рамката и топлоизолацията. Останалата част от работата не се различава от конструкцията на къща от кадри. Възможно е да се издигне такава сграда за шест месеца.

Елементите за окачване осигуряват структурна здравина на конструкциите, надеждност и издръжливост. Без долната лента, която закрепва рамката към основата, е невъзможно да се построи къща. В допълнение към укрепването и свързването на функциите, тя играе решаваща роля при преразпределянето на товара върху стените на къщата върху основата. Важно е да изберете подходящия материал за долната лента. За предпочитане, иглолистната дървесина, която е силна, е по-малко податлива на деформация и напукване. Високото съдържание на катран предпазва материала от влага.

Горната рамка на рамката къща комбинира вътрешната и външната стени в една, здрава структура. Също така прехвърля натоварването на припокривания, разположени над стените, покривите и равномерно разпределя. За горната лента използвайте материал, подобен на използвания в долната част, със същите размери, така че напречното сечение на двете ленти съвпада. При това условие, допълнителната инсталация и изолация ще бъдат опростени. Закрепването на горната лента се извършва на стълбовете, които са монтирани строго вертикално, без най-малкото отклонение.

Изграждане на къща - кой сезон е по-добър?

Ако говорим за къщи, изработени от тухли, бетон, различни блокове, тогава строителството се извършва само през топлия сезон, но рамката къща може да бъде построена през зимата. Това е друго важно предимство на технологията wireframe. Ако решението за построяване на жилища е взето през есента, няма нужда да изчакате пролетта, тъй като е възможно да се издигне рамкова къща през зимата, а през пролетта да живее в нея. Зимата е още по-подходяща за строителство, тъй като валежите по това време са 2 пъти по-малко, отколкото през лятото. Естественият въпрос за изливането на основата. Ето два начина за решаване: да направите фондация през лятото или да използвате модерни добавки, които дават възможност за запълване на студа.

Изграждането на къща през зимата намалява риска от замърсяване на дървесината с гъби, гниене и вредители

Изграждането на къща през зимата намалява риска от замърсяване на дървесината с гъби, гниене и вредители

Експертите отбелязват, че технологията на зимното строителство е от полза преди всичко на клиента. До зимата бум на строителството е отпадане, строителни материали стават все по-евтини, услугите на строителни фирми, сметка в размер може да достигне до стотици хиляди рубли. Дърво набавени по време на периода ноември-април изграждането на svezhezagotovlennoy печеливш - това е не само по-евтино, но и по-добро качество: по-силна, по-малко напукване и разделяне, рязане се извършва лесно с максимална точност. Често строителството на рамкова къща през зимата се извършва благодарение на качеството, физически по-леко пресно дърво от зимно рязане.

Слабите значително намаляват риска от замърсяване на дървото с гъби, гниене, вредители, които се активират само с топлина. Зимните сгради са по-малко податливи на свиване, те са по-трайни. В минус температури, като правило, времето е сухо, а мястото на мястото на строителството без мръсотия, техниката не деформира горния почвен слой, строителните материали остават чисти. През лятото, когато започнат силни дъждове, дори антисептично обработените части от дърво стават черни пред очите ни.

Продължителността на живота на една сграда - какво я влияе?

Къщата, построена по технология на телени мрежи, може да служи дълго и надеждно, ако е построена, като се вземат предвид и спазват технологичните правила. Особено ценен е опитът на скандинавските страни, където те са започнали да строят такива сгради преди много векове. Тяхната технология е приета от много руски компании, които в строителството се придържат към следните правила:

  • изливане на много здрава основа на лента с проходни отвори за вентилация на греди;
  • правилно изпълнение на долната лента с анкериране;
  • цялостно импрегниране на дървени конструкции с антисептици и забавители на огъня;
  • устройството на твърд скелет от качествен материал;
  • изолация с модерни материали, вентилация и обмен на въздух за нагревател.

Монолитна основа от висококачествен бетон с технологично правилна подготовка на основата, подходяща вискозна армировка ще осигури стабилността на сградата. В основата над повърхността на земята се взривявания, за да се предотврати появата на плесен върху конструкциите, тяхното гниене.

В една монолитна основа на бетон трябва непременно да бъдат произведени

В една монолитна основа на бетон трябва непременно да бъдат произведени

Долната лента за ленти се обработва с антисептици и се полага върху хидроизолацията на основата. След като се поставят, диагоналите се измерват точно, стените и ъглите на къщата са здраво фиксирани. Защитено фиксиране се осигурява чрез директно закрепване на долната лента към основата. Трябва да се работи с отвори за закрепване. Правилното закрепване е гаранция за равномерно разпределение на натоварването на цялата конструкция към основата. Смяната на свързващата плоскост по време на конструкцията се елиминира, диагоналите се запазват.

Всички ключови дизайни са напълно импрегнирани с антисептици и забавители на горенето (повишават устойчивостта на огън). Дървесината е импрегнирана от всички страни, така че веществата проникват дълбоко във влакната. Строгата структура на рамката с вертикални подпори, хоризонтални напречни ребра и склонове значително влияе върху издръжливостта на къщата. Основното натоварване се поема от вертикални стелажи, така че скелетите практически не се свиват. Важно е да се използва висококачествено дърво.

Скандинавските къщи са в състояние да издържат на всякакви студове, не са случайно построени в полярни станции. Устойчивостта на екстремни студове се осигурява от надеждна топлоизолация, в качеството на която се използва минерална вата. За да се предотврати излагането на влага на топлоизолацията, съвременната скандинавска технология предполага използването на мембрани за паропреградни и дифузионни материали. Мембранната преграда за бариери предотвратява проникването на пара от помещението до изолацията, дифузия - влагата отвън и вентилира пространството между обвивките.

Животът на рамковата структура се влияе от обмяната на въздуха в структурите. За да се осигури естествен обмен на въздух, се създава празно пространство, което се формира от устройството на допълнителна рамка. Между кожата и стената се създава пространство, през което въздухът се издига нагоре, минава през запълването на покрива и излиза през вентилационната междина в хребета. Така излишната влага и кондензатът се отстраняват от нагревателя. Но дори и стриктното спазване на технологията не гарантира дълъг живот на рамковата къща, ако собственикът не следи състоянието му, той няма да прави ремонт навреме.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове рамкови къщиВидове рамкови къщи
Рамки преглежда ревюта на жителите и реалните собственици на операциятаРамки преглежда ревюта на жителите и реалните собственици на операцията
Къде да купя къща?Къде да купя къща?
Предимства на рамкови къщиПредимства на рамкови къщи
Технология на изграждане на рамкови къщиТехнология на изграждане на рамкови къщи
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
Бърза конструкция на леки стоманени тънкостенни конструкцииБърза конструкция на леки стоманени тънкостенни конструкции
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Технологията на изграждане на рамка къща - 3d рамкаТехнологията на изграждане на рамка къща - 3d рамка
Метални къщиМетални къщи
» » Животът на рамката зависи от това, от какво зависи и от това как да се разшири?
© 2021 BggeHat.com