Стандарти за топла вода

Изложени са стандартите за захранване с топла вода, захранване със студена вода, стандарти за температурата на подадената вода, както и санитарните норми за захранване с топла вода. Допустимите диапазони на температурата на водата и водата на човек на ден са дадени.

Във всички предприятия, във всички обществени сгради и в жилищни помещения потреблението на топла вода се извършва в съответствие с определени стандарти. Обсъждането на стандартите за захранване с топла вода не може да помогне, освен да се докоснат до въпроса за самата водоснабдителна система. Има няколко основни типа консумация на топла и студена вода. Това е потреблението на общини и домакинства, както и потреблението на продукция, то има много различни посоки на потребление. (Виж също: SNiP водоснабдяване)

Потребителите на студено водоснабдяване трябва да получават чиста и питейна вода. Изискванията за снабдяване с топла вода при анализ на водата се различават от изискванията за захранване със студена вода, тъй като те са насочени единствено към спазването на температурния режим, а не към качеството на водата.

Водоснабдяване
Водоснабдяване



Норми за топла вода


  1. Топлинната мрежа на централното топлоснабдяване, която има воден кран, е задължена да доставя вода на потребителя при температура 60 градуса, а не по-малко;

  2. Когато водата се загрява в централна система за захранване с гореща вода, използваща бойлер, нейната температура не трябва да бъде по-ниска от петдесет градуса;
  3. (Виж също: Как да изберем котел по площ)
  4. Системите за локална топла вода за топла вода, изходът трябва да има температура над 60 градуса;

  5. Когато подаването на вода в държавните училища, детски домове, детски градини, както и някои здравни заведения и институции за социално подпомагане, има ограничения и температурата на водата не трябва да надвишава 37 градуса;

  6. Температурният режим за подаване на топла вода не трябва да надвишава 75 градуса.


Система за топла вода
Система за топла вода



Санитарни норми за консумация на топла вода


Стандартите за захранване с топла вода са ясно описани в санитарните норми за захранване с топла вода и възлизат на 85-100 литра на човек на човек. За гореща вода са определени ясни изисквания за топлата вода (за битови и промишлени нужди). Санитарните норми за захранване с топла вода предвиждат правила за изтичане на вода в канализационната система. При проектирането на подобна система, подробна информация по тази тема може да бъде намерена в топлата вода на GOST. (Виж също: Прекъсване на водоснабдяването)

Забележки:


  1. Изготвя се нормативно потребление на комунални услуги и отговаря на изискванията за качество на тези услуги, които са предвидени в законодателния нормативен акт.

  2. За да се определи нормата при консумация на комунални услуги, се отчита броят на етажите, влошаването на вътрешното инженерно оборудване и видовете системи за топлоснабдяване.

  3. Кухненската услуга, която е предназначена за предоставяне на имот в жилищна сграда, се отчита при определянето на стандарт за потребление на комунални услуги.
  4. (Виж също: Нагревател за отоплителни тръби )
  5. Равнището на потребление на комунални услуги се отнася и за общежитията.


Санитарни норми и правила
Санитарни норми и правила



Важно! За да изчислите стандарта за захранване с топла вода, трябва да знаете колко гореща вода се консумира от един човек на час с най-голяма консумация на вода. Жилищните сгради консумират - 7,9-10 и 10,9 л / човек-ч.
Хостел, в който са инсталирани общи душове - 6,3 литра / човек-час, ако има допълнителни услуги за хранене и пране - 6,5 литра / човек-час.
Хотелите харчат - 8.2 - 16 и 12 л / човек-ч.
Степента на потребление на вода на човек, с обичайната баня или душ, е 105 и 120 литра на ден. В високите сгради с 12 или повече етажа нормата е 115 и 130 литра на ден. (Виж също: Изберете бойлер за гореща вода)
В общежитията, където са инсталирани обикновени душове, както и заведения за хранене и перални - 80 литра на ден. Хотели, мотели, курорти инсталиране на общи бани, както и наличието на дъжд на дебит на водата е 70 литра на ден, а когато е инсталирана във всички стаи бани - 200 литра на ден (на всички nomerah- душове по 140 литра на ден).

Спецификациите за температурата на подаване на топла вода директно зависят от вида на използваната система за захранване с гореща вода.
Местните централизирани системи са свързани с отворени системи за топлоснабдяване, с такава система за водоснабдяване, температурата трябва да е 60 ° C, а системите от затворен тип трябва да доставят вода 55 ° С.

За да се определят нагревателните повърхности на бойлерите в номограмата, коефициентът се намалява до 0.75. Той ви позволява да вземете предвид топлинните загуби в мрежите и също така да контролирате нивото на мащаба, което се отлага върху стените на месинговите тръби, които са повърхността на топлопреминаването.

Изборът трябва да се извърши, като се ръководи от зададения дебит на системата за захранване с гореща вода.




Норми за консумация на вода



Норми на консумация на студена вода


  • Стандартите за захранване с топла и студена вода се определят в съответствие с изискването за качество на обществените услуги, които са предвидени в закона.

  • За да се определи стандартът при консумация на студена вода, се вземат под внимание броя на етажите в къщата, степента на износване на вътрешното инженерно оборудване и вида на използваните системи за топлоснабдяване.

  • Захранването със студена вода е предназначено за поддържане на общата собственост на жилищната сграда.

  • затворена отоплителна система, в допълнение към споменатия воден поток при предоставяне на услуги студена вода, изчисляване размери на плащане гореща вода се записва в същия обем студена вода, което е от съществено значение за получаване на топла вода, номер размер съответства на приложение 2 № настоящото ред.

  • Същият стандарт за потребление на комунални услуги за студено водоснабдяване се изчислява и за хостели.


Норми за консумация на вода за различни водоснабдителни системи
Норми за консумация на вода за различни водоснабдителни системи



Спецификации за температурата на горещата вода


Процесите, които използват гореща вода, изискват различен температурен режим. Дървообработващата промишленост използва вода 35-40 градуса, за да напоява дървесината. Вода с температура 50 ° C е необходима за подаване на циркулационна вода при производството на кондензаторна хартия. За измиване на целулозата е необходима температура от 60 ° C.

При температура 220-240 градуса се произвеждат дъски от дървесни влакна. Текстилната и хранителната промишленост използват вода с температура 60-65 ° С. При галванични процеси се използва вода при 80-90 ° С и предварителното измиване на метала трябва да се извърши при 70-90 ° С.
Съвет! Анализ тези примери се разбира, че спецификацията на потребление на топла вода в санитарните нужди, както и производството и промишлената употреба може да осигури система за горещо водоснабдяване, който ще се нагрява питейна вода до 50-65 ° С в самостоятелен източник на топлина.
Днес има много индустрии, чиято технология изисква използването на техническа вода с различно качество и температура, включително питейна вода при повишена температура. Такива предприятия обикновено създават различни системи за захранване с топла вода за водоснабдяване с различно качество и температура.

Топла вода
Топла вода



Принцип на изчисляване на тръбопроводи за топла вода


Изчисляване на системите за линия с гореща вода се получава чрез регулиране на диаметъра на тръбопроводите на максималното налягане на захранване се използва за доставяне на необходимото количество топла вода за отдалечени и високи равен подредени точки.

Наръчник за изчисляване на тръбопровода
Наръчник за изчисляване на тръбопровода

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изсипете гореща водаИзсипете гореща вода
Полагане на външни водоснабдителни мрежиПолагане на външни водоснабдителни мрежи
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Какво представляват котлите за гореща вода?Какво представляват котлите за гореща вода?
Как да платите за вода без броячКак да платите за вода без брояч
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Промишлено водоснабдяване на предприятияПромишлено водоснабдяване на предприятия
Водоснабдяване на банятаВодоснабдяване на банята
Изчисляване на водоснабдителната системаИзчисляване на водоснабдителната система
Отворена водна системаОтворена водна система
» » Стандарти за топла вода
© 2021 BggeHat.com