Прекъсване на водоснабдяването

Причините, поради които водоснабдяването може да бъде прекъснато в апартамента, се разглеждат. Колко може да продължи, в зависимост от обстоятелствата, и от какво парично обезщетение може да бъде възстановено от това.

Жителите на високи сгради и частни сектори, които са захранвали централното водоснабдяване, не се питат сами: защо са изключили водата? Съществата имат редица причини, поради които водоснабдяването може да бъде прекъснато. (Виж също: Водоснабдителни станции)

  1. Планирано изключване.

  2. Прекратяване на връзката при неплащане.

  3. Ремонтни работи се извършват.

  4. Превантивни ремонти се извършват. И този списък далеч не е завършен.


Прекъсване на водоснабдяването


Фигура 1: Изключете водозахранването


Деактивирането на водоснабдяването води до проблеми както физически, така и психологически. В края на краищата, човек непрекъснато се нуждае от питейна вода и технически. В случай на проблеми, свързани с спирането на водата, администрацията на водоснабдяването трябва да уведоми наемателите за предстоящи мерки за решаване на проблемите. Какви са жителите на къщи, ако имаше внезапно прекъсване на водоснабдяването? се изисква Първото действие, за да подадете сигнал за проблем за управление на поддръжката "REU" или в жилища и комуналните услуги "жилища офис" с искане да се разследват и аварийните служби. С изчезването на системата за вода, е необходимо да се провери дали всички клапани са затворени, е необходимо бързо да се получат след ремонт на налягането на водата в системата.

Прекъсване на водоснабдяването


Фигура 2: Изключете водозахранването



В системата няма топла вода


Такива въпроси идват на преден план, особено през зимата. Изключването на топла вода през зимата има катастрофален ефект. Причините за спирането на топла вода комунални услуги са издадени и няколко:

  1. Планираното спиране на топла вода (обикновено през лятото) вече е популярно сред хората като традиционно лятно забавление, което принуждава хората да вземат студени бани. Мотивирайте временното отнемане на удобния живот на хората чрез провеждане на рутинна проверка на цялата система за захранване с топла вода и проверка на нагревателните тръби за повреди след зимата. Но такива проверки често се забавят от дълго време, в някои случаи от три до четири седмици, а ако обществените услуги не се интересуват от жителите, то през цялото лято.
  2. (Виж също: Как да свържете правилно бойлера)
  3. Модернизация на цялата система: тези видове работа включват пълна замяна на тръбопровода. Това е много рядко, така че е малко вероятно, че ще срещнете такъв проблем повече от веднъж в живота си.

  4. Нарастването на цената на газ или твърдо гориво за отопление. Този отговор също не е рядък. Мотивирайте това изключване чрез преизчисления или недостатъчно количество гориво "Газ-въглища" за отопление на водната система, защото всичко има своя собствена граница.


В системата няма студена вода


Такива проблеми възникват главно поради факта, че тръбите със студена вода са станали неизползваеми до изтичане на срока на валидност, или някой в ​​апартамента е счупил тръба и изисква определен вид ремонт. Изключването на студено водоснабдяване води до отнемане на комфорт в градските апартаменти и паника на жителите. Обществените услуги са длъжни да извършват ремонт, да проверяват цялостното състояние на цялата система и след извършването на тези операции да направят преизчислените засегнати наематели, кога и колко са извършени ремонтите. Допустимото време за отсъствие на студена вода е седем часа в продължение на един месец или четири часа в даден момент, а в случай на сериозни аварии или злополуки по улиците в края на улицата - един ден. (Виж също: Как да инсталирате бойлер)

Важно! Съгласно закона, за всеки час на липса на вода в системата (независимо дали според нормативната уредба или метъра), разходите за плащане трябва да бъдат намалени с 0,15.

Методи за спиране на водоснабдяването


Мерките за спиране на водоснабдяването се използват във връзка с всички наематели, които не плащат сметки за вода във времето. Прекъсването на връзката е много лесно и просто, достатъчно е да имате уред за заваряване с вас. Както отбелязва ключарят на такива предприятия, има повече от достатъчно методи за изключване на апартамент или къща от обща система. Най-често срещаният метод се нарича "Aqua-stop", което е възможно благодарение на най-новите устройства "Zigzag" и "Octopus". Тези устройства работят почти като медицински сонди: в сутерена на сградата се нарязва централна тръба, а в нея се пуска сонда, оборудвана с видеокамера. На екрана на монитора работниците от водния канал могат да определят мястото, където водните входове са разположени в плоскостта на наказателното поле. След като тази видеокамера премине през щепсел, който затваря тръбопровода.

Водоканален работник




Фигура 3: Работник на водоснабдителните системи



Прекъсване на водоснабдяването за първите етажи


С длъжниците, живеещи на приземните етажи, е много по-лесно: просто да отрежете тръбите и да инсталирате щепселите. Най-често такова спиране на водоснабдяването за неплащане се извършва при скорост на светкавицата и без второ предупреждение. Повечето от длъжниците са добре наясно, че комуналните услуги имат мощен ливъридж, главно след първото предупреждение, изпратено да платят дълга. Понякога изключват цели многоетажни къщи поради нулево плащане за студена вода. Ако редовно сте платили сметките си, но в апартамента Ви сте изключили водоснабдяването, можете да благодарите на съседите си от не-платци, тъй като те са ви забранили. (Виж също: Правилно проектирана схема на водоснабдяване и отвеждане на вода - гаранция за издръжливост и надеждност на системата)

Важно! Законът за жилищните и комуналните услуги ясно и ясно посочва, че изключването на къщата от студена и топла вода, както и канализацията, е забранено поради необходимостта от поддържане на всички санитарни и хигиенни стандарти в домовете.

По този начин услугите на водния канал нарушават закона. Но в повечето случаи услугите на водоснабдителните предприятия са частни и в техните харти е ясно посочено, че органите на самоуправление нямат право да се намесват в техните икономически и финансови дейности, към които се отнася прекъсването на водоснабдяването. Тези аргументи са много успешни.

Откаченото водоснабдяване


Фигура 4: Прекъсване на водоснабдяването



Незаконно спиране на водата


Тъй като комуналните услуги твърдят, че незаконното прекъсване на водоснабдяването е невъзможно от тяхна страна. Те могат да пътуват само след като са информирали жителите (апартаменти или апартаменти) писмено с помощта на рецептата. (Виж също: Помпи за водоснабдяване)

Прекъсване на топлата вода


Фигура 5: Изключете горещата вода



Водоканални отговорности


Водоканал е длъжен да осигури на водата вода и в никакъв случай не трябва да действа (умишлено), за да изключи изцяло или частично водата. И изключете водата само в случаите, когато потребителите категорично отказват да си сътрудничат.

Важно! Изключването от водоснабдяване с устройството "Sprut" всъщност е незаконно. Ако сте прекъснати с този метод, вашата задача е да подадете заявление за ограничаване на водоснабдяването по причини, които не разбирате, до специален отдел на OZHKH и да поискате възобновяване на системата.

Що се отнася до градската вода, полезността им ще трябва да бъде доказана. Фактите за неизпълнение от страна на предприятието на задълженията по договора, т.е. (неправилно водоснабдяване или лош натиск в крана), трябва да бъдат установени с представители на ОЗХКХ и същия воден канал. И само след всички тези процедури ще можете да поискате преизчисляване или компенсиране на определен процент от изплатените средства.

Съвет! Ако никой не е реагирал на молбата ви, трябва да се свържете с изпълнителния комитет на града, който упражнява основния контрол над водния канал или незабавно на съда.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
Правилно проектираната схема на водоснабдяване и обезвреждане на вода гарантират издръжливост и…Правилно проектираната схема на водоснабдяване и обезвреждане на вода гарантират издръжливост и…
Правила за водоснабдяване и изхвърляне на водаПравила за водоснабдяване и изхвърляне на вода
Закон за водоснабдяването и канализациятаЗакон за водоснабдяването и канализацията
Изсипете гореща водаИзсипете гореща вода
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Промишлено водоснабдяване на предприятияПромишлено водоснабдяване на предприятия
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Dachnoe водоснабдяванеDachnoe водоснабдяване
» » Прекъсване на водоснабдяването
© 2021 BggeHat.com