Тарифа за електроенергия в селските райони

Тарифа за електроенергияПреди да сравните ценовата политика за електроенергията между град и село, трябва да отидете на въпроса: каква е тарифата за електроенергията и как се измерва за всички руски граждани, да и за света.

Тарифата за електроенергия е цената на изчислената електроенергия, която се използва в битови и промишлени стопанства на независими селски или градски райони. Тарифите се задават поотделно за всеки регион, но те имат диапазон от разлики, които не бива да се превишават. Поради това някои региони (като централен, западен) имат висока цена на киловат от консумирана електроенергия.

Работата е, че цената на киловат зависи от предмета на Руската федерация, в който се намира потребителят на електроенергийната услуга (по-късно ще разгледаме разликата конкретно между тарифите на провинцията и града). Поради това може да се каже, че потребителят плаща не само за използвания киловат, но и за начина, по който е "добит".

Как да определите колко киловат са във вашия регион

Всяко потребление на електроенергия се измерва в киловати. За да разберете за цената на един киловат в тарифите на вашия регион, можете да отидете по следните начини:

  1. Най-лесният и бърз начин е да отидете на World Wide Web и да намерите най-новите данни за тарифите Как да се определирегиона и техните планирани промени (не само електричество, но и вода, газ и други комунални услуги). За този метод, дори от дома, за да отидете не е необходимо, но ако търсите данни за селските райони - това не може да бъде.
  2. Следващата опция е да се получат данни, когато се плащат сметки за комунални услуги, но тук вече трябва да се разбира, че няма да се изчисли разходите преди заплащане и следователно може да се начисли сметката не само за един месец (както искат общинските работници).
  3. Можете да се свържете с компанията, която ви предоставя тези услуги с лично лечение. Те също са определя тарифи за електроенергия. В рамките на период не по-дълъг от една седмица ще получите писмен отговор на посочения адрес или електронна поща.

Има по-малко активни начини, можете да попитате вида на ближния си или да разберете от градските вестници, но това зависи от вас.

Разликата в тарифата за електроенергия между градските и селските райони

Потребителите на електроенергия в селските райони имат намалена тарифа и заплащат 30 киловата по-малко от жителите на градовете. Това е така, защото правителството има програма, според която тази привилегия има за цел да стимулира растежа на населението в селските райони и да премахне премахването на селските дейности в страната.

Бих искал да спомена, че по-голямата част от селата са без централен газопровод, който принуди жителите на тези региони да преминат към газов цилиндър, но все по-често се използват други методи, подобни на газови уреди, но влияе от електричество. Това не означава, че в селото жителите плащат по-малко за градските разходи.Разлика в тарифата

Но тази полза не може да бъде приписана на следните селски селища, а именно:

  • Ваканционно селище, което няма статут на селска община или не се намира на територията на селски селище;
  • Вилно селище;
  • Градски селища, тъй като вече се счита за по-близо до индустриалните зони с по-развита система от обществени услуги.

Тарифа в селските райони и социални норми

Говорейки за тарифите в селските райони и в града трябва да бъдат предупредени, че тарифите за електроенергия са много по-объркващи и трудни за разбиране за обикновения потребител услуги. Това се дължи на факта, че новите методи за преброяване губи обеми електроенергия и промени в цените (за съжаление увеличението на цените се дължи на икономическата ситуация в страната) влезе - това се нарича социална норма на потребление на електроенергия, което ще доведе до това разбиране като "намалена" скорост и скоростта на "Супер норми ". Това се обяснява със следните понятия:

  • "Намаляване" процент означава, че потребителят може да използва определен лимит на киловат с намаление (тази граница се изчислява от нормата за един човек), и също - ако семейството влезе в "норма", а след това те ще плащат много по-ниски. Но как на практика ще бъде - времето и по-нататъшни промени в тарифите на социалните услуги ще покажат;
  • Ако потребителите на електроенергия за един месец са надхвърлили нормалното си и са достигнали "над нормалното", те ще плащат голяма сума за всеки киловат (до 30 в зависимост от обема на разликата от нормата).

Този ход ще позволи да се нормализират и да започнат да се броят жителите на изгубения им обем киловат. Но с Тарифа в провинциятаот другата страна - защо жителите ще споделят с една система от комунални услуги за две или дори повече нива. Това е спорна тема, така че нека пропуснем тези факти.



Говорейки за нормите, трябва да помним, че социалната норма е прикрепена към официално регистрираните жители в апартамент, къща, парцел. Ето защо, като се позовава на плащането на потреблението на електроенергия не трябва само умножете киловата, използвани от цената на киловат, но също така знаем точно колко от социална норма се случи в жилищната зона, и които вече се движи извън нея.

Това създава известно неравновесие (отклонение) между слоевете на населението, но ви позволява да спечелите спестяване на населението, като създадете такъв слой ползи и социални отстъпки. Спомнете си, че това правило е въведено в няколко руски градове и села от 2014 г., но датата на прехода на цялата Руска федерация към този метод за изчисляване на тарифите за електроенергия все още не е известна.

Кой определя цената на електроенергията

Отговорете на въпроса - кой е установил тези тарифи или за кого цените се увеличават по следния начин. "Виновникът" на всичко това са държавните и местни изпълнителни органи в областта на тарифното регулиране. Тя може да бъде:

  • Федерална тарифна служба на Руската федерация;
  • Държавните органи по тарифи и цени.
  • Регионални енергийни комисии с въпроси относно тарифите и ценовите норми;
  • Различни отдели за цени и тарифи;

Тарифа в провинциятаТова не е краят на списъка, но други органи са по-малко оторизирани и са в състояние да променят, да коригират тарифите в сферата на обществените услуги и да предоставят електроенергия.

Според стандарта тарифите се променят веднъж годишно. И ако по-рано тарифите за електроенергия се промениха само през януари, преди няколко години, властите промениха плана за промяна на цената на тарифите за юли. Това беше направено за намаляване на ръста на инфлацията и наистина помогна - не спазваме рязкото увеличение на тарифите и сме в състояние предварително да изчислим планираното увеличение на киловат.

Правителството се опитва да приспособи ценовото ниво към нивото на нормата, но това се влияе от много незадоволителни фактори в страната. Следователно трябва да се разбере, че тази ситуация е само един временен интервал и цената няма да се увеличи над нивото на жизнения минимум на населението.

Контрол върху потреблението на енергия

Това е съвсем просто - почти всеки електрически уред има индикатор, колко те използват киловатци електроенергия. Следователно, след като проследите колко киловата и колко време те работят, можете да разпространявате най-използваните уреди след няколко седмици на наблюдение.

То трябва да се ръководи и от факта, че изчисляването на комуналните сметки за електричество се основава на два фактора:

  • Колко киловата са използвани от потребителя;
  • Колко струва киловатска цена в района, в който се намира имотът.

От всичко това можем да заключим, че провинцията няма разлика в сравнение с градската област. Този живот в града, който в селото принуждава потребителя да се научи как да спасява, за да не плаща повече от норма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да платите за вода без броячКак да платите за вода без брояч
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Тарифи за електроенергияТарифи за електроенергия
Двутарифни електромериДвутарифни електромери
Оценете за студена водаОценете за студена вода
Тарифи за електроенергия за предприятиятаТарифи за електроенергия за предприятията
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромерИзгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер
Как да вземем показанията от измервателния уредКак да вземем показанията от измервателния уред
Тарифи за водаТарифи за вода
» » Тарифа за електроенергия в селските райони
© 2021 BggeHat.com