Тарифи за електроенергия към 1 юли 2016 г.

Тарифи за електроенергияНарастването на разходите за използване на електричество за населението е предвидено за дълго време, но реалните цифри вместо предвиденото 7.5 станаха неприятна изненада.

Освен това увеличението на цените на природния газ е било 8.5 пъти по-високо от предишната цена за населението, докато за промишлените предприятия тарифният растеж досега изостава от приятното. Но нито частният сектор, нито промишлените предприятия бързат да изплатят дълговете си. Сумата, която висеше във въздуха - със значителни 150 милиарда рубли, от които 60 милиарда рубли са дългове за обществените услуги на населението.

Основното за промените в тарифите

Миналата есен Антимонополния Федерална служба на Русия (FAS), за да се определи максималното ниво на индексация на тарифите за електроенергия за текущата година за регионите, колебае между 1 и 7.5 до нивото на 2015. Но последната дума по този въпрос все още стои зад регионалните комисии по консумация на енергия. И вече, според някои публикувани решения на тези органи, става ясно, че Основното за промените в тарифитетова ще бъде далеч от обявените по-рано 7.5. Изхождайки от тези документи, ясно се вижда, че от 1 юли 2016 г. индексацията на тарифите за електроенергия за населението на почти всички категории ще бъде много по-висока. И така се случи.

Нямаше новина за новото увеличение на цените, но хората вярваха и вярваха, че цените ще се стабилизират чрез стабилизиране или дори намаляване на инфлацията и повишаване на икономическото състояние на страната. Ще бъде интересно да се види решението на Федералната антимонополна служба на Русия за индексирането на тарифите за 1 юли 2017 г. и да се сравнят промените в минималното ниво на издръжка на гражданина. Но трябва да се има предвид, че за тази реформа само групи от населението, които използват общоприетия тип тарифиране за обществените услуги, попадат.

Население групи

Такива групи нямат привилегии и ще имат стандартни цени за комунални услуги в Руската федерация. Следните групи потребители на електроенергия се приравняват на населението:

  1. Най-основните - селище и съвместни икономически сгради (плевня, изба или друга икономическа сграда), жилищни райони в близост до градовете, включително военни единици, възпитателни трудови институции, които използват изчислението на общото изчисление на водата.
  2. Доставчикът на комунални услуги също попада в този списък (това са партньорства, кооперации и други местни органи, които се занимават с въпроси, свързани с комуналните спорове).Население групи
  3. Градинарство, градинарство и дачо-нестопанска група от граждани, с други думи - техен съюз. Те се считат за такива, ако са създадени на доброволни начала и с легитимни цели при справянето с общи проблеми в социалната и икономическата част на провеждането на камионно стопанство, овощни градини или вили.
  4. Асоциации на граждани извън търговската дейност (това могат да бъдат гаражни и гаражни кооперации, паркинги и паркоместа).
  5. Религиозни организации, които сами по себе си са задължени изключително на енориаши. Това означава, че такива организации се държат изключително за сметка на енориашите и нямат държавна и спонсорска подкрепа нито финансово, нито чрез други правни средства.

Електричество в руски апартамент

Вземете например една залагателна ставка с зониране в Москва. Тя ще се увеличи с 15. В зависимост от характеристиките на потреблението на енергия в тази или онази зона на ден, цената на киловатчаса ще бъде:

  • В най-високата зона той ще се повиши до 6.41 рубли, т.е. ще нарасне с 14.87;
  • В средната зона до 5.32 рубли, което е с 14.9 стъпки.
  • В нощното време, изглежда, ще се увеличи до минимум 1,64 рубли. Това обаче вече ще бъде увеличение от 14,7 на стойност.

Ако говорим за такава тарифа, но не включваме разделянето в зоните на деня, тогава ситуацията не е по-добра. Средно ще нарасне с 7, т.е. с 5, 38 рубли на киловатчас. Единствените хора, които все още не са се докоснали до това, са жителите на двата административни области на Москва - Троица и Новомосковск. Тази ситуация със сигурност е свързана със санкции и всякакви ограничения на други държави, но не по-малко важно е голямото количество дълг от граждани на Руската федерация.Електричество в руски апартамент

Положението в различните региони

Такива промени засегнаха и други региони на Русия. Въпреки че те не са толкова забележими, колкото в столицата. В областта на дневни разходи за потребление на електроенергия, например, в Република Адигея и Краснодар жителите територия вече трябва да плати 4,77 рубли за киловатчас, а със същата скорост, без разделение на зони ще се увеличи с едва 3.9. Много по-осезаемо ще бъде увеличаването на тарифите за жителите на територията Хабаровск. Така че, като се има предвид разделянето на две zony- ден и нощ, той ще нарасне до 4,6 и 1, 18 рубли за киловат / час, съответно, което е с около 9, 5 от предишната стойност.

Жителите на района на Нижни Новгород, в които проектът за социални норми за потребление на електроенергия за населението ще бъде леко по-лесен, но само в сравнение с други области. Цената на услугите за потребление на електроенергия ще се увеличи само с 7.5, ако потреблението е в границите на нормата. В същото време, потребителите "над нормалното" увеличение на тарифите ще бъде още по-малко - само 4.

Необходимо е да се очаква още повече

Но все пак си заслужава да се подготвим за по-големия, тъй като точката в този брой все още не е определена.

От средата на лятото на 2016 г. се очаква тарифната система да започне да функционира с така наречените "стъпки за увеличаване на цените" на електроенергията за жителите на страната. Така че, ако законопроектът на Министерството на енергетиката влезе в сила, минималното плащане за услуги ще бъде не по-малко от 150 кВт.Необходимо е да се очаква още повече

Над това ниво консумираната електрическа енергия (от 151 до 600 kW) ще струва още 12. Ако говорим за потребители на електроенергия над 600 kW месечно, те очакват увеличение на цената под формата на коефициент в рамките на 1,52.

Предлага се отделен блок от тарифи за любителите да живеят извън града, в дачата.

През 2016 г. веднъж месечно ще бъде въведена определена сума за използването на електрическите мрежи. Същевременно количеството използвана електроенергия няма да бъде взето предвид. Бъдещият законопроект възлиза на около 20 рубли на месец, като се има предвид по-нататъшното увеличение поради нарастващата инфлация.

Получаване на електричество

Ако говорим за промишлени потребители на електроенергия, тогава увеличаването на тарифите в техния сектор има малко по-различни предпоставки. В допълнение към общоизвестното увеличение на цените на газ и други горива, както и на трудовото възнаграждение, трансформацията на данъчното законодателство, съществуват и важни компоненти на процеса на получаване на електроенергия. В този случай става дума за три компонента:

  1. Фирми, които произвеждат електроенергия;
  2. Предприятията я консумират;
  3. Тези, които посредничат между "продавача" и "купувача", доставят "стоки" от първия до втория.

Някои изчисления на дейностите и доклади за резултатите от такива организации са важен фактор за формирането на тарифните ставки. В крайна сметка, както знаете, нищо не възниква от нищо, както в другите неща и в бюджета, който трябва да бъде запълнен някъде. И неефективното управление на тези предприятия не е достатъчно, отколкото може да помогне в това.Получаване на електричество



Междувременно електроцентралите постепенно износват и изискват незабавно внимание за себе си. И това внимание струва парите.

Правителствените мисли за ситуацията

Тези проблеми привлякоха вниманието на правителството от дълго време и през 2012 г. бе приет законопроект за постепенното увеличаване на тарифите на 1 юли всяка следваща година.

Така че през 2012 г. поради това за годината цената на електроенергията се е увеличила средно на 6,6, което е значително по-малко от очакваните по-рано стойности. За това допринесоха предишните правителствени мерки за осигуряване на увеличението на цените на електроенергията, приети в началото на 2011 г.

Благодарение на предишните правителствени мерки увеличението на тарифите за електроенергия за промишлени потребители стана по-неприятно, но се очакваше промени, отколкото голяма и неприятна изненада.

Например, според информацията, предоставена от НП "Пазарен съвет" в Урал, тарифите са се увеличили само с 1, ако в сравнение със същия период на миналата година, това е само до 1,119, 2 рубли на 1 mW.Мисли на правителството

В същото време в Сибир, средният индекс на еквивалентни цени в периода от началото до края на годината се е увеличил с още 16, 7 и е вече 894.6 рубли на 1 mW.

Що се отнася до цените за потребителите на едро на втората ценова зона, до края на годината беше много по-малко, отколкото се очакваше. Същите цифри през април 2015 г. са например 30 пъти по-високи от предходния 2014 г., а именно 952.2 рубли. за 1 mW. Много специалисти приписват това на намаляването на ефективността на водноелектрическите централи поради понижаването на показателя за водното съдържание през този период.

Обобщавайки, можем да кажем следното

Увеличаването на тарифите винаги е неприятно, което е за населението, което е за собствениците на предприятия. Освен това, когато в резултат на това значително надхвърлят очакванията.

Декларираните цифри са далеч от реалността и това може да се каже, на базата на факти.

Цената на природния газ се е повишила с неприятно 8,5, което особено ще трябва да се има предвид през студените месеци на годината. Промишлените предприятия са получили информация за планираното увеличение на цените като основа за техния поминък, ние бяхме в състояние да се справи с увеличаването на населението, приличен 1. Но това не е достатъчно, като се има предвид размера на потреблението.

Увеличаването на цените на електроенергията засяга както средното население, така и големите предприятия, но за всяка категория има последици.

Говорейки за населението - което се очакваше не повече от обещаното увеличение от 8.5 тарифи за електроенергия, - Централните региони на страната-15 страдат най-много от увеличението на тарифите. В същото време в по-отдалечените райони таванът за увеличаване на тарифите е едва 9,5.

По-голямата част от предприятията бяха принудени да преминат към по-икономична нощна смяна или да намалят количеството консумирана енергия.

Остава само да се мисли спешно за алтернативни източници на електроенергия, защото бъдещето ни подготвя за повече изненади, които не могат да бъдат избегнати

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тарифа за електроенергия в селските райониТарифа за електроенергия в селските райони
Тарифи за електроенергияТарифи за електроенергия
Двутарифни електромериДвутарифни електромери
Оценете за студена водаОценете за студена вода
Тарифи за електроенергия за предприятиятаТарифи за електроенергия за предприятията
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Еднофазен еднотарифен електромерЕднофазен еднотарифен електромер
Закон за инсталирането на водомери в 2016-та годинаЗакон за инсталирането на водомери в 2016-та година
Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромерИзгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер
Разход на газ без метриРазход на газ без метри
» » Тарифи за електроенергия към 1 юли 2016 г.
© 2021 BggeHat.com