Спестяване на вода

Спестяване на водаИнсталираните метра в апартамента Ви позволяват да разгледате потреблението на вода, да контролирате потреблението и плащанията.

Основните източници на отпадъци са използването на вода в тоалетната, банята или душ, кухнята. Инсталацията на измервателния уред значително помага да се спестят пари за плащане във връзка с плащането на вода без предимство.

Въпреки това, семействата, които нямат висок доход, трябва да затегнат коланите си по-плътно, за да спестят консумираните литри, особено ако апартаментът е обитаван от много хора.

Домашен живот: готвене, миене на съдове, подове, миене, къпане - всичко това заедно понякога води до сериозни финансови разходи. Следователно, най-разумно е да се намери практическо решение във всеки отделен случай, за да се спести бюджета.

Спестяване на вода в кухнята

Рационалното потребление на вода в обичайните дейности ще спомогне за значително намаляване на потреблението и спестяване на пари. За да направите това, трябва да следвате прости правила, които ще ви помогнат да намалите разходите си с около 4 пъти:

  • Поставете миксерите, които смесват водата много по-бързо, отколкото кранчетата с две кранове, което означава, че консумирате малки обеми.Рационално потребление на вода
  • Ако средствата позволяват, можете да закупите миксер. Това е скъпо, но удобно устройство, което работи на принципа на сензорите за движение и водата се доставя, когато се подават чинии или ръце. Това водопроводно съоръжение се счита за много ефективно, въпреки че може да се изплати за не по-малко от година. Но това е по-добре, отколкото да плащате за всеки допълнителен литър неизползвана вода.
  • За да не се плаши фигурата на измервателните уреди, ежедневието на измиване на съдовете се препоръчва не под течаща вода, а чрез натискане на контейнер. Това се отнася до измиване на плодове, зеленчуци, месо, както и размразяване на месо и риба: използването на басейни ще бъде по-ефективно от текущата вода - отворен кран консумира около 5 допълнителни литра.
  • Опитайте се да миете незабавно, като не позволявате сушенето на остатъци от храна - това води до допълнителен воден поток. Защо плащате за мързеливостта си?
  • Интензивното използване на детергенти изисква повече ресурси, затова се препоръчва да се спестят повече и тяхното количество.
  • С помощта на съдомиялна машина е необходимо тя да се напълни напълно.мияч на чинии

Спасяване в банята

  • Поставете душ.

Това е ефективен начин да спестите повече и да плащате по-малко - около 7 пъти! Ако целта е да спестите колкото е възможно повече водата, то ще помогне на жизнената сила: преди да се включи, изключете водата и я използвайте само когато измивате пяната. Такива дребни дреболия на пръв поглед са ефективни и свидетелските показания ще започнат да се радват. Фигурата е зашеметяваща: консумацията на вода на душ кабината ще бъде 3 пъти по-малка от събраната баня. В крайна сметка за стандартни размери на банята са необходими около 150 литра, а в душ - само 50. Семейният бюджет ще усети промените, особено ако семейството има повече от 2 души, които обичат да се пръскат наоколо.Душ шкаф

Също така, толкова малък нюанс, подобно на поливане с малки дупки, също ще допринесе за запазването на средствата, без да се засяга качеството на личната хигиена.

  • Почистване на зъбите.

Ежедневната процедура ще бъде по-полезна, ако отворите кранчето, както е необходимо, и не го държите настрани, докато не разнесете пастата върху четката и не изсипете зъбите, за да не загубите около 15 литра вода всяка минута. Същото важи и за бръсненето. Този метод може да спести до 1000 литра на месец за 1 човек.



За удобство можете да прекарате един път върху специални ограничителни дюзи, които контролират консумацията на вода. Дюзата има стандартни размери и инсталацията не изисква специални познания. Потреблението ще намалее с ½! Също така се препоръчва за изплакване да не се използва течаща вода, а чаша с вода. Няма да е смешно, когато видите свидетелството за една година - резултатът ще бъде очевиден, но е по-приятно да платите по разписката.Специални ограничителни прикачени файлове

  • Пералня.

Еднократно закупуване на модерна перална машина, която консумира много по-малко ресурси, ще помогне в бъдеще да се намали отчитането на броячите в апартамента. Сменете често малки мивки с една голяма - това ви позволява значително да запазите силата на звука. Понякога можете да използвате вода след измиване като източваща вода в тоалетната.Пералня

  • Топла вода.

В специални случаи тарифа за топла вода в един апартамент може силно да победи по чантата. Изгоден и практичен начин от ситуацията е инсталирането на котел. Цената на електроенергията, в сравнение с тарифите за топла вода, е различна, така че това решение за преразпределяне на разходите ще бъде подходящо.

Спестяваме вода в тоалетната

Тоалетната е лидер в потреблението. След първия месец грамотно използване на водните ресурси, ще бъде възможно да се види разликата. Как да плащате по-малко, без да се ограничавате в удобна работа?

  • Важно е да проверите тоалетната чиния и всички водопроводни инсталации за изтичащи места. Най-често това се случва при ставите на тръбите. Малка течност, еквивалентна на отворена кран, може да лети в доста пени, тъй като така се губи около ½ тон вода на месец.
  • Заменете остарелите кранове с гумени уплътнения за модерни кранове, които имат керамично-метални вложки - сега със сигурност ще плащате по-малко за вода.
  • Не хвърляйте тоалетна чиния с хигиенни предмети - това също ще помогне да спестите пари за комунална услуга.
  • Сменете резервоара за източване с по-икономичен капацитет от 6 литра - спестяванията ще достигнат 1,5 пъти, а за икономичен резервоар със специален бутон от 9 литра ще трябва да платите почти 3 пъти по-малко.Подмяна на резервоара за източване

Вторична вода

Този метод позволява да се намали потреблението, като се използва вода многократно. Тайната е проста: Преди да измиете плодовете и зеленчуците, сменете контейнера и използвайте събраната вода, за да навлажнете замърсените съдове, поливането на стайните плочки.Вторична вода

Незаконни методи на икономика

За някои смели души такива трикове на икономиката не им харесват, затова хората откриха други, рискови методи за спасяване:

  • Устройството на старите броячи позволява да се демонтира, без да се повреди печатът. Вътре, всичко зависи от специален елемент - работно колело, което предава информация за броя обороти.
  • Магнитът се използва и за инжектиране на брояча в ступор. Новите и модерни броячи не позволяват извършването на такива измами, тъй като не могат да бъдат разглобени без да се увреди печатът, а също и поради наличието на специални антимагнитни уплътнения.

Всички трикове и манипулации, извършени с гишетата, се считат за незаконни и могат да доведат до огромни глоби, а този начин на спестяване и плащане е не само напразно, но и скъпо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Спестяване на електроенергия по законни начиниСпестяване на електроенергия по законни начини
Проверете периода на измерване на топло и студена водаПроверете периода на измерване на топло и студена вода
Разход на газ за отопление на къщатаРазход на газ за отопление на къщата
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
ВодомериВодомери
Закон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомериЗакон от 2016 г. за свободното инсталиране на водомери
Начини за спестяване на газНачини за спестяване на газ
Разпоредбите на федералния закон за замяната на водомериРазпоредбите на федералния закон за замяната на водомери
Устройството за спестяване на водаУстройството за спестяване на вода
» » Спестяване на вода
© 2021 BggeHat.com