Спестяване на електроенергия по законни начини

Електрически измервателен уредДнес има много начини как да се пести електричество в частна къща или апартамент. Сумите са в разписки често пораждат действие и, когато хората започват да забележите тези малки нюанси, свързани с отпадъка, ти си пристрастен към процеса на намаляване на необосновано консумацията на този ресурс.

Дори и днес има възможност да закупите няколко притурки и устройства, които помагат да направите това. Тогава въпросът как да се пести електроенергия у дома, няма да има и умни собственици просто ще видят резултата.

Значението на спестяването

Сега в къщата почти всяко семейство има маса домакински уреди. За да се направят изводи, защо е важно да се спести електричество не е трудно, защото има причини за това:

  1. Ако погледнете консумацията в национален мащаб, можете да видите как тя расте всяка година. Тъй като ресурсите на природата се използват за генериране на електричество, не е трудно да се заключи, че те може да приключат в някой ден.
  2. Производството на електроенергия води до замърсяване на атмосферата и чрез нейното запазване намаляваме емисиите на отпадъчни материали във въздуха.
  3. Каква екологична ситуация около нас ще бъде в най-добро състояние, ще се почувстват по-здравите хора.
  4. И за да завършите списъка на ползите могат да бъдат допълнителни пари за бюджета на определено семейство, което се опитва да спести.

Осъзнавайки защо трябва да използвате внимателно благословенията на цивилизацията, ще действате интелигентно.

Начини на икономичност

Правни начини за спестяване на пари

Човечеството вече е разработило методи и знае как да пести енергия с ръцете си. Много от тях са просто елементарни, ето техният списък:

  1. Необходимо е да се заменят нажежаемите лампи с енергоспестяващо осветление. Луминесцентни инструменти за дълго време, позволено да спестят електричество, но наскоро се появи LED крушки. С тяхна помощ ресурсите се използват в много спестяващ режим. Друго предимство на тези устройства е тяхната механична якост, издръжливост и недостатък - с висока цена, но в крайна сметка се понижава.
  2. Изключете осветлението, ако няма нужда от нея. Това е много прост начин, познат от детството. За да развиете навик, трябва да опитате, но след това автоматично ще изгасите светлината.
  3. Стаята "Dress" в светли цветове. Такъв таван и стени ще отразяват повече светлина (до 80). Тъмните тапети, напротив, се абсорбират, така че крушката в този случай трябва да бъде по-ярка, което съответно ще направи брояча по-бързо да се обърне. Трябва да използвате естествена светлина, когато е възможно.
  4. Избършете праха върху крушката. Чрез почистване на осветителното тяло можете да запазите. Често това не е сериозно, но прахът прави крушката 20 затъмнена и вместо да я замените с нова, можете просто да я избършете. Същото важи и за абажури, плафони и полилеи.
  5. Желателно е при необходимост да се инсталира осветление със сензор за движение или таймер. След това светлината ще се включи само за определен период от време.
  6. В къщата, когато те проверяват брояча на самоходния пистолет, те изключват целия товар и гледат: дали индикаторът си струва или се движи. В такъв случай - уведомете доставчика на електроенергия.

Топлоизолация на къщата

Топлоизолация на къщатаДруг начин за спестяване на електроенергия е да посъветвате специалисти - да затоплят домовете си. За да го изолират, трябва да запечата прозорците на всички ненужни дупки, или още по-добре, да ги замени с пластмаса, фибростъкло, стъкло, че е желателно да има добра енергийна ефективност.

Това е много важно, защото чрез тях отнема до 50 от цялата отпадъчна топлина. Допълнителна преграда за загубата му е да постави прозорците на завесите с плътен материал. Врати, лоджия и подове в къщата също са изолирани.

Фасадата е изработена от топлоизолационни материали (пенопласт или минерална вата). Увеличаването на способността на стените да задържат топлината и премахването на явлението "студени мостове" ще помогне с по-малко разходи за отопление на къщата или апартамента през зимата. А също така и за пестене на електричество през лятото, тъй като изолацията ще се охлади, това ще позволи по-рядка климатизация.

Устройства за икономичност

Повечето семейства вече са решили какво да спестят електричество и сега активно търсят всички подходящи варианти за това. Метод, при който се намалява използването на този ресурс с помощта на чудо устройство бързо набира популярност.

Това е такъв честотен преобразувател, който преобразува реактивната енергия и я излъчва като активен. Това увеличава енергийната ефективност, защото само втората е полезна и върши работата. Реактивът се губи. Преобразувателят може да компенсира тези загуби, тъй като не може да се използва от домакински уреди.

За по-голяма икономичност е инсталиран и димер. Той е регулатор на светлината, с помощта на който е възможно да се промени силата. С него се променя яркостта на лампите.

Таблица на спестяванията

Използване на домакински уреди

Помислете как да пестите енергия с домакински уреди. За да направите това, трябва да купите домакински уреди с марка А ++, което показва неговата висока енергийна ефективност. Необходимо е просто да промените съветските устройства на модерни и веднага ще видите разликата в плащането.

За домакинските уреди все още трябва да следвате инструкциите, за да се грижите правилно. Наборът от мерки, описани по-долу, ще ви помогне да спестите икономия на енергия.



Домакински уредиПрактиката показва, че в режим на изчакване "домашни помощници" също го използват и това е безполезно. Следователно, във време, когато те не се използват от собствениците, е необходимо да се премахнат гнездата от мрежата.

Ако в къщата има газ, то е по-добре да не използвате електрическата кана, тъй като ще е по-евтино да загрявате водата. Същото важи и за електрически печки и фурна. Благодарение на газа е възможно икономично да се консумира електроенергия.

Отоплителни уреди

Определено, защо спестява електричество, всеки купувач иска да купи по-ефективен нагревател. Да разгледаме основните възможности:

  1. Един от най-добрите решения е термопомпата. Неговата цена е голяма, но това устройство си заслужава.
  2. С по-скромен бюджет, изберете висококачествени маслени радиатори, които съответстват на размера на стаята. Те го затоплят и ще запазят топлината дълго време, дори когато са изключени. Съотношението цена и качество е най-успешно.
  3. Вентилаторите не са добър избор, защото бързо отопляват помещението, след което се охлаждат със същата скорост. Оказва се, че те трябва да функционират през цялото време и те "ядат" много - 2 кВт на час. Тяхната cheapness не оправдава неефективност.
  4. Нагревателите с инфрачервени лъчи също не са най-добрият вариант. Стаята охлажда с бързи темпове, а отоплението й не е еднородно. Както при предишното устройство, има нужда да го държите в режим "включен" през цялото време.

нагревателиИзползвайте го, когато използвате нагревателя с топлоотражател. Устройството по своята същност има голям капацитет и консумира много електричество. За да го използвате по-разумно, в близост до батерията е поставен екран, отразяващ топлината.

Това просто действие ще ви помогне да запазите повече топлина в помещението, отколкото да затоплите външните стени и улицата. По този начин ще имате запазен ресурс.

Хладилно оборудване

За да спестите електричество в къщата, препоръчително е да изберете модел хладилник с клас на енергоспестяване A +++. За тази техника това е основният метод за използване на интелигентни ресурси. Но не и единствената.

Останалите са:

  • при своевременно отстраняване на ледената кора;
  • в местоположението на далекоизточни източници на топлина;
  • в присъствието на въздушна междина между стената и топлообменника;
  • в качествения контрол на уплътнението на вратата;
  • в забраната за поставяне в хладилника на топли ястия.

Правилната грижа за това устройство ще позволи на собствениците да спестят значително електроенергия и ще удължи живота й.

хладилници

Електрически бойлер

Знаейки защо трябва да спестите, бойлерът се използва в съответствие с тези прости съвети:

  1. При нормална работа уредът не се изключва от контакта, тъй като е по-лесно да се поддържа зададената температура, отколкото да се загрява водата от студено състояние.
  2. Ако водата е необходима 1-2 пъти на ден, тя се изключва, тъй като в този случай устройството ще се затопли повече, отколкото да поддържа температурата.
  3. Съвременните устройства имат контролери, с които можете да спестите прилична сума пари.
  4. При моделите по-опростени има икономически режим и е желателно да се използва.
  5. Можете да спестите от котела, използвайки електрически уред под течаща вода, ако не позволявате отпадъци. Затварянето след кранчето с топла вода ще спести достатъчно.

котли

Електрическа кана, термопоставка и желязо

Научете как допълнително да пестите електроенергия в ежедневието с помощта на малки домакински уреди:

  1. Запалете количеството вода в електрическата кана, която е необходима в даден момент.
  2. Ако искате да отоплявате повече вода, можете да използвате топлоотвод. Той функционира като чайник и термос заедно. Това ви позволява да държите течността горещо за дълго време. Устройството дава възможност за регулиране на температурата на нагряване.
  3. Желязните неща се обработват в големи партиди, а преди работа е леко навлажнена. Подготвеното бельо ще бъде изгладено по-бързо.

Необходимо е също така да се контролира външния вид на скалата в тези устройства. Отлагането на соли на вътрешните повърхности увеличава съпротивлението в ТЕМ, което от своя страна увеличава потреблението на ресурси.

В този видеоклип се показват много методи за запазване:

Като използвате тези съвети, ще имате възможност да намалите потреблението на енергия наполовина и съответно да спестите част от семейния бюджет. Ако спестим заедно, това ще бъде от полза както за всеки човек, така и за обществото като цяло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трифазен електромерТрифазен електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Тарифи за електроенергия за предприятиятаТарифи за електроенергия за предприятията
Начини за спестяване на газНачини за спестяване на газ
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Тритарифен метърТритарифен метър
Четене на електромериЧетене на електромери
Ние сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газНие сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газ
В колко часа започва таксата за електричество през нощта?В колко часа започва таксата за електричество през нощта?
Как да изпратите данните за електромера в интернетКак да изпратите данните за електромера в интернет
» » Спестяване на електроенергия по законни начини
© 2021 BggeHat.com