Разход на газ за отопление на къщата

За днес е възможно да се каже с увереност, че природният газ е най-оптималният вариант за отопление на къщата. Потреблението на газ за отопление на къщата зависи от много фактори, но като цяло - цената на газа е достъпна. Освен това в природния газ има много малко сяра, което означава, че то е ефективно. Също така имайте предвид, че горивото отделя малко съединения, които могат да замърсят околната среда, така че природният газ е екологичен.
консумация на газ за отопление на къщата
Топлинна загуба у дома

Трябва да се отбележи, че при консумацията на газ за отопление на къщата такова гориво не причинява корозия на металните елементи на котела, когато водата се нагрява. Също така тук не е нужно непрекъснато да отделяте сажди и сажди от комина. Отоплителните уреди за газ работят дълго време, а в експлоатация те са прости.

Всички тези предимства позволяват системите, използващи природен газ, да заемат водеща позиция сред всички отоплителни системи.

Изчислява се дебита на газа

консумация на газ за отопление
Таблица на съотношението между площта на къщата и капацитета на газовия котел

Така че, както показва теоретичното изчисление на потреблението на газ за отопление и данните от практическия опит, е необходим котел с мощност поне 1 kW за отопление на помещение от 10 квадратни метра. Следователно, за площ от около 100 квадратни метра - мощността на котела трябва да бъде около 10 kW.
По този начин е възможно да се изчисли количеството топлинна енергия, която е необходима за отопление на сграда на месец. Изчисляването на търсенето на газ за отопление се извършва чрез умножаване на мощността (10 kW) на броя на дните в месеца (30) и на броя на часовете в деня (24). След всички тези изчисления можете да получите приблизителна консумация на газ за отопление - 7200 kW / h.

Но имайте предвид, че обикновено на котела работи само на половин капацитет, така че броят получите на този етап може да бъде разделена на 2. Например, необходим компонент на капацитета на котела е 3600 кВт / ч.

Ако изчислите разхода на газ за дача - тогава всичко зависи от това колко често посещавате вашата къща.

Ако живеете постоянно в къщата, изчисляването на потреблението на газ за отопление се основава на продължителността на отоплителния сезон. Средно това е 7 месеца, така че умножаваме 3600 kWh на 7, след което получаваме 25 200 kW / h. Така, в този пример, ще можете да определите колко газ е необходим за отопление на къща с площ от 100 квадратни метра. Сега, за да преведе консумацията на газ за отопление в пари, трябва да знаете цената на 1 kW / h.

Начини за спестяване на газ

Горепосочените изчисления, които произвеждат калкулатор на консумацията на газ за отопление, се прилагат директно към отоплението на вашата къща. Но в крайна сметка, разходите за газ също включват отопление на водата и готвене. Като цяло, за да спасите законно малко газ, можете да използвате няколко съвета.

Така че, ако използвате много газ, най-добре е да използвате газовия тръбопровод. Това е най-изгодната опция, на цена, различна от другите системи.

Освен това, имайте предвид, че вашето отоплително оборудване - бойлер, арматура, допълнителни уреди - трябва да бъде модерно и висококачествено. Потреблението на газ за отопление до голяма степен зависи от този показател. Например, ако имате модерен бойлер, който е оборудван със сензор за температура, циркулационна помпа, резултатът ще бъде икономия на енергия при пускане в ход на студената система.

спестяване на газ в отопление
Съвременните котли ви позволяват да спестите до 20 газа

Ако котелът газ ще бъдат оборудвани с най-gidrostrelkoy колан с променлива скорост на помпата и е свързан стаен термостат, тогава той ще коригира температурата на водата в режим на системата. Така че котелът ще бъде включен по-рядко и работата му ще бъде по-оптимална. Ако системата осигурява програмист, след което можете да го използвате, за да изберете този режим на работа, когато през нощта или в отсъствието на собствениците на температурата на къща в стаите ще бъдат намалени с няколко градуса, а за известно време преди пристигането или събуждане - автоматично се покачва до правилния индекса ,



На батерията можете да поставяте термични глави и на място между батерията и стената - топлоотразяващ екран, изработен от фолио. Също така, за да осигурите безплатно разсейване на топлината от батериите, не е нужно да ги затваряте и затваряте с пердета и мебели.

скорост на потребление на газ за отопление
Монтирането на отразяващ екран ви позволява да насочвате топлината в помещението и да не загрявате външните стени

Най-добре е да инсталирате газомер. Така че ще плащате за действително използвания от Вас обем газ, който е много по-изгоден от изчисленото от някого за прекомерно потребление на газ за отопление и за други цели.

По отношение на използването на табелката, за да спестите газ, не следвайте кипенето на течността, ако трябва да се готви на слаб огън, не обръщайте внимание на това състояние.

По същия начин, при готвене над голям огън: не забравяйте, че максималната температура е само в областта на пламъците. Ето защо, ако огънят се разпростира повече от диаметъра на съда, просто просто затопляте въздуха. Освен това може да се отрази негативно върху някои видове ястия.

Допълнителни мерки за намаляване на потреблението на газ за отопление

Затопляне на стените

Както се вижда от проучванията на специалисти, през стените, които са слабо изолирани, цялата топлина, генерирана от отоплителната система, може да бъде загубена. Ето защо, ако мислите как да спестите от газовото отопление, първо направете оценка на състоянието на стените. Може би е в тях лежи причината за студа и надценяване на потреблението на газ за отопление.

газов калкулатор за отопление
Топлоизолация на пяна за дома

Разбира се, винаги мерките за спестяване на топлина са по-ефективни, когато се предвиждат на етапа на строителния проект. Но е възможно да изолирате обвивката на сградата с многослойни фасадни системи. Най-достъпният и лесен начин е да инсталирате многопластова мазилка. На външните стени на къщата са фиксирани изолационни плочи от вълна или полистирол, който се поставя върху армиращата мрежа, последвано от основа и декоративен слой мазилка. По-скъп начин е пантираната вентилирана фасада. Благодарение на тези системи загубите на топлина се намаляват, което води до намаляване на потреблението на газ за отопление през зимата.

Подмяна на прозорци

Често причината за увеличените топлинни загуби са прозорците. Ако къщата ви има старинни прозорци и е изработена от дърво, тогава, според експерти, 70 топлина се губи! Ето защо е по-добре да смените прозорците веднъж с качествени и модерни такива, така че пестенето на газ по време на отопление да не изчезне за нищо. Съвременните прозорци са херметически и енергийно ефективни, поставяйки ги, ще забравите кои течения са.

как да спестите на газ за отопление
Монтажът на пластмасови прозорци ще намали загубите на топлина

Покривна изолация

Много често лошата изолация на покрива допринася и за отпадането на топлината в къщата. Експертите не препоръчват оставянето на таваните студено. Най-оптималният начин за затопляне на покрива е инсталирането на леки плочи от памучна вата в разделителната част между рампите на покривната конструкция.

изчисляване на консумацията на газ за отопление
Затопляне на тавана

заключение

По този начин консумацията на газ се влияе от много фактори - от качеството на отоплителното оборудване до състоянието на къщата. Ако наблюдавате най-малко половината от препоръките може до голяма степен да намали размера на потреблението на газ с около 20-30 и спести по този въпрос. И ако се обърне внимание на всички съвети - може да намали разходите и 50. Тя често собственици не осъзнават, че коренът на проблемите с студа в къщата е покрит с такива глобални въпроси, както е лоша изолация на покрива или прозорци пропускат въздух.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как схемата за парно отоплениеКак схемата за парно отопление
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Консумация на газ за отопление на къщата 150-200 м2 как да се изчисли и спести?Консумация на газ за отопление на къщата 150-200 м2 как да се изчисли и спести?
Котлите за течни горива предимства и недостатъциКотлите за течни горива предимства и недостатъци
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Пещ с бойлер за отоплениеПещ с бойлер за отопление
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Котел за изгаряне на дърваКотел за изгаряне на дърва
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
» » Разход на газ за отопление на къщата
© 2021 BggeHat.com