Как да прехвърляме газовия уред в апартамента

Свържете се с фирматаПри извършване на ремонтни работи в кухнята или при преустройството й може да се наложи да се прехвърли газомерът. Същото се случва и поради инсталирането на нова слушалка.

В този случай възниква въпросът как да направите това правилно, къде да отида и какво може да се наложи да извършите прехвърлянето.

Къде да отида

Преди всичко трябва да се разбере, че макар това измервателно устройство да не се прилага за блоковете, използващи газ, то се счита за вътрешно газово оборудване. Това означава, че не можете сами да прехвърлите брояча.

Следователно всички манипулации с измервателния уред трябва да се извършват от квалифициран работник от специализирана организация. Специалисти на фирми получават достъп до газови опасни работи само след преминаване на обучението. Фирмата трябва да има документи, потвърждаващи възможността за работа с газово оборудване, лицензи.

Ако имате нужда от трансфер газ метър, следвайте следните указания:

  1. Свържете се с фирмата, която контролира подаването на газ в къщата, и изяснете- квалифициран служител от специализирана организация реда на прехвърлянето на брояча. За различните организации тази процедура може да е малко по-различна;
  2. В организацията е необходимо да се попълни специално заявление;
  3. Ще са необходими промени в плана за доставка на газ. За да направите това, най-вероятно ще трябва да се свържете с специализиран отдел, където инженерът ще определи възможността за преместване и инсталиране на измервателния уред на ново място;
  4. След извършването на промени планът трябва да бъде прехвърлен на компанията, която контролира доставката на газ.

Могат да се изискват и други документи - паспорт, удостоверение за собственост на жилище, съгласието на другите собственици да носят измервателния уред. Последният е необходим в изключителни случаи, обикновено е достатъчен подписът на един собственик. Понякога организацията може да изисква предоставянето на платени разписки за потреблението на природен газ. Необходимостта от това ще зависи от вътрешните поръчки и правилата на самата компания.

След прехвърлянето на всички необходими документи служителите на компанията ще определят датата на изпълнение на работата.

Как се прехвърля газомерът?

В определеното време работниците ще пристигнат на мястото, където е необходимо прехвърлянето газ метър. В апартамент, това обикновено не отнема много време - около 15-20 минути. В частните къщи времето може да изисква малко повече. Най-често пристигат трима работници за газови услуги, единият от които е заварчик, а другият е надзорен орган, третият е квалифициран работник.

Всички установени правила се спазват при извършване на работата. Служителите се ръководят от клауза 6.47 от SP 42-101-2003 - монтажът на измервателния уред се основава на удобствата при тяхното инсталиране. Основното изискване е да инсталирате устройството на разстояние не по-малко от 1,5 метра от пода. Монтирайте метъра може да бъде почти всяко удобно място.

Работата се извършва в съответствие с плана:

  • Заварчителят подготвя всички необходими инструменти и оборудване в кухнята;
  • По това време работникът затваря захранването с газ към решетката с помощта на специален ротационен кран -пренос на газомерите
  • Главата започва да подготвя деянието и може да отговори на въпросите на наемателите;
  • След като газът е изключен, заварчикът започва да извършва работа, за да извади брояча от предишното място. Процедурата обикновено отнема 1-2 минути;
  • След като изучи плана, майсторът посочи заварчика на ново място, където устройството ще бъде разположено и къде трябва да бъде преместено;
  • В рамките на няколко минути заварчителят заварва брояча, след което съединява шевовете;
  • Понякога може да е необходимо да се инсталират нови газови тръби в кухнята, ако инсталацията на електромера е планирана доста далеч от главния газопровод;
  • След заваряването работникът изважда бурканче със специално приготвен сапунен разтвор и четка и покрива заваръчните шевове и завива газа;
  • Ако върху шевовете се образуват сапунени мехурчета, това показва изтичане на газ и необходимостта от повтаряне на заваряването;
  • Ако мехурчетата не се образуват, това означава, че шевовете са запечатани и няма изтичане.


Когато цялата работа е свършена, управителят подписва прехвърлянето на инструментите и попълва разписката. След заплащане работата е завършена. В някои случаи плащането се извършва предварително в самото дружество при подаване на необходимата документация.

Запечатване на устройството

Подобно на всеки друг измервателен уред, газомерът трябва да бъде запечатан. Газовата компания ще изпрати служителя си да извърши тази манипулация. Обикновено това се случва на следващия ден, след като инсталирате устройството на ново място. Понякога уплътнението може да се извърши веднага, след като се свърши цялата работа.

След като е извършено запечатването, може да се приеме, че всички правила за измерване на газовете са спазени.Уплътняване на инструмента

Разходи за работа

Разходите за работа по прехвърлянето на газовия уред в кухнята могат да бъдат различни. Това зависи от това, как цените са определени от самата организация. Също така цената може да се различава значително поради сложността на проекта, който се заплаща отделно. Ако е била необходима сравнително сложна схема на прехвърляне и инсталиране, цената на дизайнерските услуги би била по-висока, както и цената на извършената работа. Колкото повече фуги и секции извършва заварчикът, толкова по-висока ще бъде цената в крайна сметка.

Също така се отчита необходимостта от монтиране на допълнителни тръби, съединители, маркучи (например, ако не е подходяща, с оглед на по-късата дължина).

Подмяна на брояча по време на прехвърлянето

Промяна на броячаКогато стана необходимо да прехвърлите брояча, можете да помислите за замяната му. Например, ако е доста стар и обемист. В момента има голям брой модели, които заемат малко пространство и имат по-привлекателен външен вид от старите модели.

Ако инсталирането на ново устройство се извършва едновременно с трансфера, то ще бъде много по-евтино, отколкото да се извършват два вида работа поотделно. В този случай трябва да посочите желанието си да замените брояча, дори когато поръчвате план за прехвърляне.

обезпечителни мерки

Много е важно да не се опитвате да прехвърлите или инсталирате устройството сами. Това може да застраши живота и здравето на хората около вас. В допълнение, тази дейност се наказва със значителни глоби.

Също така, след извършване на работи от експерти, най-добре е да погледнете по-отблизо работата на измервателния уред за известно време. Можете да използвате самостоятелно приготвен сапунен разтвор и гъба, за да проверите за изтичане на газ. Това ще ви помогне да осигурите допълнителна сигурност. В случаите, когато има подозрение за изтичане на природен газ, трябва незабавно да подадете молба до газовата служба на посочения в документацията номер или като се обадите на номер 04.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да заменим газовия уредКак да заменим газовия уред
Къде да носите документи след проверка на броячаКъде да носите документи след проверка на брояча
Какво да направите, ако се счупи електромераКакво да направите, ако се счупи електромера
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Инсталиране на газомериИнсталиране на газомери
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Безплатна подмяна на газомерите с мит или реалностБезплатна подмяна на газомерите с мит или реалност
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Газов брояч g4Газов брояч g4
Период на живот на газовия уредПериод на живот на газовия уред
» » Как да прехвърляме газовия уред в апартамента
© 2021 BggeHat.com