Повреден печат

Повреден печатКорупцията на уплътненията на устройството за отчитане на консумативна вода е много по-сериозно нарушение от, например, магнетизацията на водомера, за да се намалят показателите за консумативи.

Най-голямата трудност е намесата на физическа природа при конструирането на счетоводното устройство (дейността е процедура, по-трудна за постигане от използването на магнит), тъй като този процес включва съкращаване на работното колело.

За да се получи желаният резултат, потребителят ще бъде принуден да прекъсне запечатания водомер на сметката. Независимо от това е малко вероятно някои промени в цялостната структура на устройството да останат незабелязани по време на процедурата за проверка, извършена от контролните органи. Резултатът от това престъпление може да бъде голяма глоба.

Тогава умишленото увреждане на уплътнението върху измервателното устройство може да застраши

Нарушаването на запечатването на счетоводното устройство за определяне на показанията на консумираната вода може да не се извършва винаги умишлено. Понякога има случаи, при които човек е извадил уплътнението напълно случайно (подобно нещо може да се случи в случай на спешност). Такова нарушение на статута на счетоводното устройство може да възникне по време на почистването на жилището.

Не са застраховани срещу злополуки не може да бъде едно лице - неприятни ситуации, които се случват не по наша вина, се случват, случват се и се случват.

Въпреки това, за да се избегне глоба, следва да се спази следният списък от правила:

  1. Ако жител на помещенията на апартамент или частни сгради такъв случай се случи изведнъж, той определено трябва да се стигне до по независим начин и да предостави писмена декларация, че си брояч бе съборена пълнене на организацията на пречиствателна станция в центъра на управлението. Това изявление трябва да съдържа данни за датата и часа на възникване на събитието. Препоръчва се едно копие на приложението, където има бележка за приемане, да останете при вас. Можете също така да изпратите заявление с препоръчано писмо, в което ще бъдете уведомени сами. В този случай, трябва разписка, която предоставя информация на борда на администрацията, за да оставите у дома си, защото това ще е ясно доказателство, че в писмото се оказа да бъде изпратен. С такъв компетентен подход служителите в управляващата организация няма да могат да обвиняват вашите ръководители поради факта, че са нарушени запечатването.Повреден печат
  2. По-странно, не е, ако определите датата и часа, код специализиран ВиК служител може да дойде до апартамента за изготвянето на доклада, както и да извърши задълбочена проверка на незапечатан счетоводство устройството, а след това се извърши подмяна на старите пломби, което е в състояние на неизправност. Ако служителят не се яви в даден момент, фирмата услугата може да бъде в ситуация, в която ще се използва от мерките за наемател за морална и материална възстановяване. Такава норма е в петата част от правителствената резолюция, която влезе в сила на 19 февруари 2002 г. под номер сто и деветдесет и една.

Ако има ситуация с разбиването на печат в апартамента на наемателя, този факт не се препоръчва да се скрие от служителите на организацията за управление. Проблеми като тези не се решават сами. Всичко може да се появи на потребителя настрани. Ако този факт е скрит от потребителя, тогава в бъдеще много големи проблеми могат да му паднат.

Отговорност на наемателите за нарушаване на дизайна на електромерите



Съгласно правилата за предоставяне на обществени услуги, служителите на службата в случай на увреждане на целостта на печата, да го заместят или да го отстранят трябва:

  1. Спрете водомера;
  2. Прилагане на процедурата за преизчисляване на предоставените услуги.

Каква дата трябва да се има предвид? Обикновено се обмисля периодът от време, когато за първи път има нарушение на интегралната уплътняваща структура, докато този период кодът ще бъде повторно запечатан. Има ситуации, при които не може да се определи точната дата на нарушение на дизайна. При този сценарий отброяването ще се извърши от периода на предишната процедура за проверка, но срокът не трябва да надвишава шест месеца. Всяко изчисление се основава на използването на водни ресурси в съответствие с нормативните документи.Отговорност на наемателите

Отговорността, която носи собственикът за нарушаване на състоянието на пломбите върху водомерите, се посочва в материала, наречен "Кодекс за административните нарушения". Също така, когато незаконните действия се извършват умишлено, отговорността за деянието се възлага на лице, съгласно деветнадесетата статия от Кодекса на Руската федерация. Всъщност фактът, че е извършил неправомерно действие, трябва да бъде доказано умишлено. Това означава, че само представители на градската полиция могат да поемат такава отговорност, когато се извършват разследващи действия. Всъщност това правило в повечето случаи се счита за напълно безполезно.

Санкции за счупване на уплътнението на водомера

Когато се издават апартаментни гишета за счетоводната процедура, служителят на организацията за управление или доставка на теория следва да влезе в законодателния акт в текущите показания на счетоводното устройство и след това да запечата свързващия елемент Наказателни плащанияпишете. Цялата процедура за запечатване обикновено се изпълнява, за да се предотврати възможността от неизправност на устройството, както и да се коригират дадените му указания.

Инсталационната процедура, уплътнява се извършва с помощта на специален печат, изработен от олово, както и много тънка тел или нишки, които могат да развалят много лесно, дори ако потребителят неволно го докосва, особено нещо като това може да се случи, когато устройствата са в очите. Понякога има ситуации, при които печатът целенасочено нарушава течове или извършва ремонтни дейности.

Според закона

Въпреки факта, че действащото законодателство не предвижда нюансите, които съпътстват нарушаването на правилната работа на системата (умишлено или неволно, то е било извършено престъплението), тези действия могат да доведат до потребителя голямо разнообразие от опасения, както и разходите във финансовия план. И въпреки това, ако вашата сграда има HOA, наказателните плащания за нарушаване на състоянието на печатите върху устройството ще бъдат записани в официален договор. Останалите случаи са предназначени да се управляват от федерални закони.

Съгласно Резолюция на правителството, наброяваща триста и петдесет и четири, няма нарушение на запечатването на счетоводното устройство от потребителя на независими основания. Също така е забранено да се демонтират или да се правят промени в нормалната работа на водомера. Съгласно същата резолюция на Руската федерация такива действия могат да бъдат разглеждани от ръководството или организациите за доставки като нарушение на функционирането на счетоводното устройство. При такива обстоятелства собственикът може да получи фактура за обема на водата, като определи обема на потребление на ресурса в средна сума за един месец.Според закона

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Замяната на водомера не ви е необходима самият водопроводчик!Замяната на водомера не ви е необходима самият водопроводчик!
Как да направите преизчисляване на водата на метъраКак да направите преизчисляване на водата на метъра
Как да премахнете магнетизацията от водомераКак да премахнете магнетизацията от водомера
Живот на студените и горещи водомериЖивот на студените и горещи водомери
Какво представлява калибрирането на водомерите?Какво представлява калибрирането на водомерите?
Как да проверите водомерите у домаКак да проверите водомерите у дома
Водоплащане по метърВодоплащане по метър
Инсталация на водомериИнсталация на водомери
Кой трябва да запечата водомерКой трябва да запечата водомер
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
» » Повреден печат
© 2021 BggeHat.com