Кутия за газ

Кутии за газомериВъв всяка частна къща, работещи или промишлени помещения, за отопление през студения сезон се използват устройства, които получават енергия от газ.

Газомерите са доста големи устройства, върху които има набиращи устройства, за отчитане на използваната енергия и специални уплътнения.

Не винаги такъв е в стаята, а ако е вътре в къщата, системата не може да бъде напълно защитена от механични повреди. Ето защо са създадени кутии за броячи, които ще бъдат разгледани по-подробно сега.

Кутии за защита на газ-метър - външен вид, монтаж, други характеристики

Почти всеки човек в студения сезон отоплява помещенията си с природен газ. За правилното му изчисление винаги се използват специални устройства - броячи, но не е трудно да ги повредите механично, особено ако се занимавате с ремонтна работа или пренареждане на мебели.Кутии за защита от контрагенти

Броячите, които се намират извън помещенията, също се нуждаят от защита, тъй като факторите за времето не винаги са благоприятни. За тази цел бяха разработени специални кутии, които представляват защитна преграда за механизма за изчисляване на количеството консумиран газ. Тези кутии са от метал и пластмаса, което позволява на човек да избере система, предвид финансовите си възможности и предпочитания.

Газов кабинет - основни характеристики и типове

Кутията за газмер ще бъде много лесно да се вдигне, защото на практика всички устройства от този тип имат същите характеристики. Защитната кутия за измервателния уред е изработена от метал или пластмаса. По-добре е да изберете пластмасов модел, ако механизмът за отчитане на газ се намира в жилищен район. За това пространство такъв защитен механизъм ще бъде най-оптималният.

Метален шкаф за защита на електромера трябва да се инсталира, ако не е в стаята, а на улицата. Такива действия са необходими поради следните причини:

  • металната кутия ще бъде по-устойчива на външни механични влияния -вид
  • при каквито и да е метеорологични условия газомерът ще бъде защитена колкото е възможно повече;
  • благодарение на този шкаф метърът не може да бъде счупен;
  • пълна защита газ метър за достатъчно дълъг период от време.


Цената на металната кутия за газ-метър е малко по-висока от тази на пластмасовата, но е много по-надеждна. Структурата на конструкцията на двата вида не се различава една от друга и общите параметри на външния вид на системата изглеждат така:

  • квадратна или правоъгълна форма;
  • оранжев, сив или стандартен метален цвят;
  • система за закрепване от четирите страни на кутията;
  • наличие на прозрачно стъкло, за възможността за премахване на индикаторите от диска;
  • Стандартен, малък механизъм за заключване на кутията.

Самата кутия е сгъваема конструкция, която е много удобна по отношение на монтирането й на вече работещ метър.

Принципите на инсталиране на кутията на гишето

Кабинет, предназначен за защита на газов уред, може да бъде инсталиран от всички в рамките на няколко минути. За да се създаде този процес, е достатъчно човек да има самобръчкови винтове и тренировки.

Ако уредът все още не е инсталиран, е необходимо той да избере място на стената и да го инсталира, а след това лицето трябва да премине към следните етапи на монтиране на защитната кутия:

  • предварителна демонтажна конструкция, за възможността за разполагане на брояч в нея;
  • местоположението на изчислителния механизъм вътре в кутията;
  • работата по закрепване на кутията на четирите ръба;
  • процеса на пълно сглобяване на системата и нейното затваряне.

Кутията се държи здраво по стената и нейните размери не надвишават параметрите на самата машина. Защитен шкаф за газомер се използва често, защото има способността да предотврати повреждането му. Цената на пластмасовия измервателен уред е малко по-ниска от тази на металомер, но вторият вариант има по-добри показатели за надеждност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Преглед на газомеритеПреглед на газомерите
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Улично чекмедже за електромерУлично чекмедже за електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Инсталиране на електромерИнсталиране на електромер
Най-добрият тип газмер за апартаментНай-добрият тип газмер за апартамент
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
ЕлектромериЕлектромери
Газомери за частни къщиГазомери за частни къщи
» » Кутия за газ
© 2021 BggeHat.com