Асансьорно отопление

Отоплителната система е една от най-важните системи за подпомагане на живота у дома. Във всяка къща се прилага определена отоплителна система, но не всеки потребител знае какво е асансьорно отоплително тяло и как работи, неговата цел и възможностите, които му се предоставят.
отопление асансьор
Асансьор с електрическо задвижване

Принцип на функциониране

Най-добрият пример, който асансьор асансьор ще покаже принципа на работа, е многоетажна къща. В сутерена на многоетажна къща сред всички елементи можете да намерите асансьор.

На първо място, нека видим какъв вид асансьорски асансьор има рисунката в този случай. Има два тръбопровода: захранващото устройство (чрез него топлата вода отива към къщата) и връщането (охладената вода се връща в котелното).

асансьорно отопление
Диаграма на асансьорно отопление

От топлата камера водата навлиза в сутерена на къщата, на входа винаги трябва да има спирателен вентил. Обикновено това са ключалки, но понякога и в онези системи, които са по-обмислени, поставят топчетата от стоманата.

Както показват стандартите, в котелните помещения има няколко термични режима:

  • 150/70 градуса;
  • 130/70 градуса;
  • 95 (90) / 70 градуса.

Когато водата се нагрява до температура не повече от 95 градуса, топлината се разпределя през отоплителната система с помощта на колектор. Но при температура над нормалната - над 95 градуса, всичко става много по-сложно. Водата от тази температура не може да се подава, така че трябва да се намали. Това е функция на асансьорната отоплителна инсталация. Също така отбелязваме, че охлаждащата вода по този начин е най-простият и най-евтиният начин.

Цел и характеристики

Отоплителният асансьор охлажда прегрятата вода до проектната температура, след което подготвената вода навлиза в отоплителните инсталации, разположени в жилищните помещения. Охлаждането на вода се случва във време, когато горещата вода от тръбопровода за доставка се смесва в асансьора с охлаждащата вода от връщащия тръбопровод.

монтаж на асансьорна инсталация
Схематична схема на асансьора

Диаграмата на отоплителния асансьор ясно показва, че този възел допринася за повишаване на ефективността на цялата отоплителна система на сградата. Той има само две функции - миксера и циркулационната помпа. Такъв възел е евтин, не се нуждае от електричество. Но асансьорът има няколко недостатъка:

  • Намаляването на налягането между линиите за захранване напред и назад трябва да бъде 0,8-2 бара.
  • Не можете да регулирате изходната температура.
  • Трябва да има точно изчисление за всеки компонент на асансьора.

Асансьорите се използват широко в общинското отопление, тъй като са стабилни при работа, когато термичните и хидравличните условия се променят в топлоенергийните мрежи. Зад асансьора за отопление не се изисква постоянен мониторинг, за да се избере правилният диаметър на дюзата.

асансьорска схема
Асансьор в котелното на жилищната сграда

Отоплителният асансьор се състои от три елемента - асансьор, дюза и вакуумна камера. Има и нещо такова като обвързването на асансьор. Тук трябва да се използват необходимите спирателни вентили, контролни термометри и манометри.



Към днешна дата можете да намерите асансьорни единици на отоплителната система, които могат да регулират електрически диаметъра на дюзата. Така ще бъде възможно автоматично регулиране на температурата на топлоносителя.

Изборът на отоплителен асансьор от този тип се дължи на факта, че съотношението на смесване варира от 2 до 5, в сравнение с конвенционалните асансьори без регулиране на дюзите, този индекс остава непроменен. Така че, в процеса на използване на асансьори с регулируема дюза, можете леко да намалите разходите за отопление.

принцип на работа на асансьор
Структурата на асансьора

Дизайнът на този тип асансьор включва задвижка корекция, която осигурява стабилност на системата за отопление на водата в инсталацията на ниска цена. скосена дюза асансьор система намира регулиране на газта игла и направляване устройство, което се върти на водната струя и играе ролята на корпус на иглата газ.

Този механизъм има електрически задвижвана или ръчно назъбена ролка. Той е проектиран да придвижва иглата на дросела в надлъжната посока на дюзата, да променя ефективното си напречно сечение, след което да се регулира водния поток. Така че е възможно да се увеличи дебитът на мрежовата вода от изчисления индекс с 10-20, или да се намали практически до пълното затваряне на дюзата. Намаляването на напречното сечение на дюзата може да доведе до увеличаване на дебита на мрежестата вода и съотношението на смесване. Така температурата на водата намалява.

Асансьори отоплителни системи
Изпълнителният механизъм на асансьора на асансьора

Неизправности на асансьори за отопление

Схема асансьор механизъм може да има неизправност като отопление, които са причинени от счупване на асансьора (запушване, увеличаване на диаметъра на дюзата) на кал запушване, счупване клапани, регулатори определящи разстройства.

повреди на асансьор
Малък асансьор

Неизправността на елемент като устройство за асансьор може да се види от начина, по който се появяват температурни промени преди и след асансьора. Ако разликата е голяма - асансьорът е повреден, ако разликата е незначителна - то може да бъде запушена или диаметърът на дюзата да се увеличи. Във всеки случай, диагностицирането на щетите и елиминирането им трябва да се извършва само от специалист!

Ако асансьорната дюза се запуши, тя се отстранява и почиства. Ако проектният диаметър на дюзата се увеличава поради корозия или майсторство на сондаж, асансьорната асансьорна верига и отоплителната система като цяло ще станат небалансирани.

Устройствата, които са инсталирани на долните етажи, прегрява и на върха - ще получат по-малко топлина. Такава неизправност, която претърпява работата на отоплителен асансьор, се елиминира, като се замени с нова дюза с диаметър на конструкцията.

работа на отоплителен асансьор
Поддръжка на асансьорно отопление

Запушване картер в устройство, като например с асансьор в отоплителната система може да се определя от начина, по който се увеличава загубата на налягане, контролираните манометри преди и след картер. Такова замърсяване се отстранява с калта чрез вентили за изпразване на затвора картер, които са разположени в долната си част. Ако запушването не е отстранено, калта се разглобява и се почиства отвътре.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Предпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудванеПредпазен клапан за отопление и друго регулиращо оборудване
Налягане в отоплителната система на многоетажна сграда какво трябва да бъде това?Налягане в отоплителната система на многоетажна сграда какво трябва да бъде това?
Дву-тръбна отоплителна система на частна къщаДву-тръбна отоплителна система на частна къща
Изчисляване на отоплението в жилищен блокИзчисляване на отоплението в жилищен блок
Ленинградската отоплителна система на частна къщаЛенинградската отоплителна система на частна къща
Отопление в частна къщаОтопление в частна къща
Отоплителни системи в жилищни сградиОтоплителни системи в жилищни сгради
Вентилация в котелното на частна къщаВентилация в котелното на частна къща
» » Асансьорно отопление
© 2021 BggeHat.com