Асансьори характеристики на структура и работа

Едно от най-полезните и важни изобретения на човечеството е асансьорът. За първи път подобно устройство е разработено през 70-те години, когато започнаха да се строят високи сгради. До 21-и век, разбира се, продължителността на живота на тези асансьори отдавна е изтекла, затова досега експертите са разработили по-сигурни и модерни механизми. Става въпрос за тях, които ще бъдат обсъдени.

Пътнически лифт.
Струва си да се отбележи, че пътнически асансьори в многоетажни сгради са инсталирани, за да превозват хора в многоетажни сгради. Този вид механизъм се използва както в жилищни сгради, така и в болници, офиси, образователни институции и др. Всички асансьори за пътници се състоят от следните елементи: кабина (стая, в която стоят хората), вал (кабината се движи по нея) и механизъм, който повдига кабината. Основната задача, пред която са изправени разработчиците, е пълната безопасност и удобство на асансьора. За да се осигури безопасно движение, се използват специални механизми, които се придържат към валовите конструкции. Експертите ги наричат ​​примамници и работят в случай на внезапно прекъсване на въжето.

Пътническите асансьори са от два вида:
- работа с електроенергия,
- хидравлични асансьори.
Електрически модели се използват главно в жилищни сгради. Те се задвижват от електрическо задвижване, което повдига и спуска кабината. Това се дължи на лебедката. Тъй като прекомерно дългият кабел може значително да намали безопасността на употребата, законът не би трябвало да надвишава петдесет метра.



Поради конструктивните характеристики хидравличните модели на асансьорите се използват само в промишлени предприятия. Това се дължи на факта, че панелът, който управлява хидравличния асансьор, е в специална кутия. А разстоянието от асансьора до долната кутия може да бъде повече от двадесет метра.

Поставяне на асансьорна лебедка.
Лебедката може да бъде поставена както в специален шкаф, така и в самия вал. Ако този механизъм се намира в мината, контролът е на входа на асансьора. Този дизайн е подложен на минимални вибрации и следователно е много удобен и удобен за употреба. Също така, лебедката може да бъде поставена в специален шкаф заедно с управляващия механизъм. Кабинетът може да се намира на всеки етаж от многоетажна сграда. Благодарение на съвременната технология не можете да се страхувате да се изкачите на десния етаж в асансьора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Петте най-високи сгради в света и тяхната архитектураПетте най-високи сгради в света и тяхната архитектура
Пазарът на недвижими имоти на голям градПазарът на недвижими имоти на голям град
Съвременна класификация на строителните крановеСъвременна класификация на строителните кранове
Душ кабина има изборДуш кабина има избор
Какво е важно да знаете за реконструкцията на жилищни сградиКакво е важно да знаете за реконструкцията на жилищни сгради
Плъзгащи се портиПлъзгащи се порти
Как да изберем душ кабинаКак да изберем душ кабина
Видове кофраж за сградиВидове кофраж за сгради
Защитни бани и сауниЗащитни бани и сауни
Как да изберем и монтираме душ кабина с дълбока палетКак да изберем и монтираме душ кабина с дълбока палет
» » Асансьори характеристики на структура и работа
© 2021 BggeHat.com