Плъзгащи се порти

Плъзгащи се врати - твърда подвижна конструкция, предназначена да блокира отвора за превозни средства в стационарни градински системи. Такива порти се движат успоредно на оградата и могат да бъдат задвижвани ръчно или чрез електрическо задвижване. С оглед на факта, че отнема много пространство, за да работи тази система, в посока на разкъсване на портата, тя рядко се използва на закрито.

Преди това този вид бариерен строеж се използва само в производствени и комунални съоръжения, но с появата на нови технологии те постепенно започнаха да заемат частния сектор. Сега плъзгащите се порти се използват успешно както в капиталостроенето, така и при реконструкции с различна сложност. Можете сами да направите плъзгаща се врата, но за това трябва да имате определени умения.

Като се има предвид плъзгащата се врата като отделен сегмент на пазара на структури за сигурност, следва да се отбележи, че в допълнение към масата на ползите, има няколко отрицателни аспекта.

Говорейки за предимствата на плъзгащите системи на портата, на първо място, си струва да се отбележи тяхната компактност. Такива порти не са свързани с ограниченията на височината и заемат минимално пространство за отваряне, което не може да се каже за асансьори за повдигане и люлеене. Придвижвайки се по главната ограда, плъзгащите се врати напълно освобождават отвора, без да ограничават маневрите на превозните средства. При отваряне те не зависят от възможните цветни лехи, граници и други дизайнерски елементи, съседни на отвора на вратите. Освен това е по-лесно да се отварят такива порти ръчно, отколкото люлеещите се врати.



Подвижните порти са по-устойчиви на пориви на вятъра и механични удари. Някои дизайни са в състояние да издържат дори на батален овен с кола. А автоматизацията и аксесоарите към системите за заглушаване са много по-евтини от тези на люлеенето и повдигането на аналози. Освен това през зимата районът, който трябва да бъде освободен от сняг и други смущения за успешното функциониране на системата, е по-малък от този на други конструкции. И, разбира се, естетика. Появата на плъзгащите се порти с цялата си външност говори за почтеността и успеха на своите собственици.

Основният недостатък на плъзгащите се врати е цената. На първо място, това е висока цена на набор от твърда механика, доставка на обемисти дизайн и нейното инсталиране. Широчината на самата портата надвишава размера на отвора съответно с 30-50, а основата за закрепване на ролковия механизъм трябва да има висока издръжливост и това е допълнителна финансова загуба.

След като сте преценили всички предимства и недостатъци, вече можете да направите предварително решение, но съветите на фирма специалист по инсталиране, при всички случаи, трябва да играят решаваща роля.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бизнес плъзгащи картиБизнес плъзгащи карти
Плъзгаща се врата със собствени ръцеПлъзгаща се врата със собствени ръце
Индустриална порта, как да направите правилния изборИндустриална порта, как да направите правилния избор
Какви са типовете портиКакви са типовете порти
Дизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтажДизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтаж
Как да изберем автомати за портиКак да изберем автомати за порти
Най-добрата порта за охрана на вашата територия от автоматичната система JiSНай-добрата порта за охрана на вашата територия от автоматичната система JiS
Избираме надеждни фитинги за плъзгащи се вратиИзбираме надеждни фитинги за плъзгащи се врати
Защо слънчевите щори и автоматичните вратиЗащо слънчевите щори и автоматичните врати
Как да изберем подходящата гаражна вратаКак да изберем подходящата гаражна врата
» » Плъзгащи се порти
© 2021 BggeHat.com