Бизнес плъзгащи карти

Портата е визитната карта на твоето имение. В идеалния случай те трябва да комбинират различни концепции като удобство и красота. Дизайнът на плъзгащите се врати включва и двете качества. Най-интересното е, че можете сами да го направите.

Популярни системи за накланяне - кратко съобщение

Основният знак на плъзгащата се врата е скрит в името им, платното при отварянето отива към страничните ролки. Изграждането на тази врата ви позволява да спестите ценни квадратни метри. Като се има предвид цената на земята, това е сериозен аргумент. И такива порти лесно се вписват в дизайна на всички бариери. Между другото, това е общо име за цяла група заключващи устройства. Всъщност има поне три групи такива механизми.

Окачените плъзгащи се врати заемат честно трето място в класацията на подобни структури. Те се намират в стари работилници, които все още са построени в Съветския съюз, в защитени територии. Тяхната особеност е метален лъч, положен по протежение на горната част на отвора, към който са прикрепени ролковите механизми и платното на самите порти. Предимства - надеждност и издръжливост. Недостатъци - финансовите инвестиции и ограничената височина на превозните средства, преминаващи през такива порти.

Железопътна порта. Това означава, че платното се търкаля на релсата, поставена в земята. Те са достатъчно лесни за себе си. Това са тези структури, които най-често се инсталират на домашни парцели. Вярно е, че това не е без отрицателно - железопътната линия винаги ще изпълнява малко и се нуждае от редовно почистване. В противен случай валежите и уличните останки, които са вмъкнали в него, блокират движението на платното.

Портали на водещия лъч. Второто име е конзолата. Те се считат за най-скъпите от структурите за потупване. Но в същото време най-удобно. Пасажът, блокиран от такива порти, няма ограничения във височината. И самите те не зависят от метеорологичните условия - листото на вратата се припокрива с отвора, плъзга се върху носещата греда и не докосва земята.

По този начин всеки дизайн има свои собствени силни и слаби страни и кой от тях предпочита да зависи от вас. Ще ви кажем как да направите някоя от тях. Но ние ще се съгласим веднага - без автоматизация. Поставяне на електрическите линии, инсталиране на устройството за управление - това е темата за отделна статия. Производителите на такива системи обикновено доставят своите продукти с цели брошури, описващи инсталацията.

От прости до комплексни - железопътни врати

Основните елементи на конструкцията - железопътна, бельо, ролки. Принципът на действие също не се различава по сложност - релсата се поставя в отвора, по който се движи платното, монтирано върху ролките. Схемата на работа и определя задачите, с които се сблъскваме:

  • Полагане на релси;
  • Производство на тъкани;
  • Монтаж на вратата на ролките.

И както показва практиката, производството на повече или по-малко сложен механизъм не може да се направи без рисунки. Те ви позволяват да определите предварително как и двете основни материали и компоненти. Не е изключение и нашата врата, която се движи по релсата.

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Разбира се, можете да "играете" с размерите. В крайна сметка няма две напълно идентични домакинства. Затова за събранието имаме нужда от:

  • Стоманени профилни тръби - бъдещата мощност рамка и рамка за самите порти.
  • Борд или метален профил - бъдещето платно. Какво да използвате зависи от основната пречка.
  • Ролки - размерът зависи от водещата релса и тежестта на ножа. Понякога се нуждаете от метални продукти, понякога можете да правите капролон (вид пластмаса). Тези и други се продават в строителни магазини.
  • Инструменти за метал.
  • Крепежни елементи.

Работата започва с полагането на релсите. В това си качество използваме квадратна тръба 40 * 20 * 3 мм. За твърдост ще я запълним с бетон. Но дори и в този случай е необходимо да се основава на това. Теглото на структурата е малко и може да се ограничи до обичайното лента фондация. Забързан, релсата може да бъде притисната в невтвърденото решение. Но е по-добре да изчакате втвърдяването на бетона и да го поставите върху болтовете на котвата.

Следващият етап е създаването на платното. Между другото, този момент е общ за всички конструкции. Наистина има малки разлики в конзолните врати. Но за това по-долу. Основата на крилото е профилна тръба (60 * 40 * 2 мм). От нея се сглобява рамка, върху която ще закрепим кожуха или дървото. В ролята на скрепителни елементи, можете да използвате покривни винтове (за метални профили) или болтове - за дърво.

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Ролки. В секцията те наподобяват буквата "H" и са закрепени по краищата на платното. Това изглежда така:

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Подкрепящи длъжности. Те самите нямат специални изисквания, тъй като служат само за да държат портата в изправено положение. Но е необходимо да ги подобрим малко - ще ги оправим с П-образната конструкция, заварена от тръба в секция 60 * 40 * 2 мм. И под горната напречна греда ще установим още един валяк:

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

След като се съберат всички части в едно цяло, трябва да получим следния дизайн:

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Както виждате, проектирането и инсталирането не са трудни. Следващата врата ще бъде малко по-трудна.

Порти в механизма за валцуване с въздушно шарнирно окачване

Принципът на действие на окачените плъзгащи се врати прилича на завеса. В горната част на отвора има водещ лъч - завеса, върху която се закачва завеса с помощта на ролки. Но, въпреки очевидната простота, с прилагането на тази идея ще трябва да се пот.

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Поддържащите колони, които отчитат целия товар (тежестта на гредата и самата портата), можете да построите тухли или да използвате метални тръби. Последният вариант е по-опростен. Ще го разгледаме. Така че, вземаме тръба с диаметър 100 мм, с дължина най-малко 3.5-4 метра. Необходимо е, че под горния лъч, поставен на опората, може да премине колата. Размерите на тръбите са посочени, като се има предвид фактът, че тя ще трябва да бъде изкопана в земята за 1,2 - 1,5 метра.



Стълбовете се изкопават строго вертикално и в долната част се изсипват бетон, допълнително се уплътняват с натрошен камък. На практика изглежда нещо подобно:

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Увеличете експлоатационния живот на металните стълбове, ако ги покриете със защитен мастик и варете горния и долния край. Това ще предотврати навлизането на вода в продукта и ще предпази от ръжда.

Лагерна греда - следващият най-важен елемент от дизайна. За него ще се нуждаем от специален профил или канал под формата на буквата "H". Размерът на хардуера зависи от теглото на портата. Например за кърпа с тегло до 300 кг е достатъчен профил от 40 * 35 * 2,5 мм. Основни изисквания към лъча - твърдост (тя не трябва да се огъват) и дължина, което позволява на вратата да се търкаля, напълно освобождаване на преминаването (за гаражи 6 метра се считат за стандарт).

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Монтажът на тъканта не се различава от производството на портата за релсовата порта. Но по размер, той трябва да отговаря на следните изисквания: да покрие отвора с 0,2 метра и почти да не достигне почвата / пода (5 см). За да го преместите / върнете обратно, ще ви е необходим специален хардуер:

  • Конзолни ролки (две ще са достатъчни);
  • Скоби за монтаж на водача (4 бр.);
  • Ограничители.

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Монтажът на опорите и направляващия лъч не е трудно. За тъкан от всякакъв размер са достатъчни две ролкови колички (особено с твърда рамка). Разстоянието между тях зависи от размера на листа.

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Преди всичко отрязваме основите на вагоните и ролките се заваряват към скелета на платното. След това поставете платното в горния лъч. За да се предотврати напускането на вратата от лъча, нейните краища се варят от двете страни.

Друга предпазна мярка са ограничителите, специалните растителни продукти, които трябва да бъдат монтирани в горната и долната част на тъканта. Те няма да позволят на портата да се люлее в силен вятър. Въпреки това, за същите цели, можете да заварявате обикновените фитинги в процепите на водещия лъч.

Между другото, тези порти често се правят с вграден. Затова изрязахме вратата в платното и я укрепихме с квадратна тръба. Рамката за вграденото се сглобява от нея и заваръчните панти на вратата към нея. Втората половина на контурите е прикрепена към тръбата, която укрепва изреза в главното платно. Зашийте рамката на вратичката по същия принцип като портата.

Конзолната конструкция - върхът на еволюцията на плъзгащите се врати

Домашните конзолни врати не се забиват отдолу, нямат ограничения отгоре. Листът на тази врата не контактува с повърхността, но се движи с помощта на конзолни ролки и водещ лъч. И един край на платното няма никаква подкрепа и е спрян във въздуха. Но трябва да платите за всичко. В нашия случай, време и пари. Но резултатът си заслужава.

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Ще започнем работа по конзолната врата с подготовката на части. Нуждаем се от:

  • Горна скоба с ролки;
  • Поставка за ролки (обърнат вагон);
  • щанд;
  • Водещ лъч;
  • Край на ролката и нейния улов.

Въпреки че се казва, че самите ние произвеждаме тези порти, по-добре е да купуваме тези елементи в супермаркета на сградата. Това ще спести значително време. Въпреки това, стругове, с наличието на материал и оборудване, могат да направят без себе си.

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Портите на този дизайн няма да се направят без изливане на основата. Фактът, че е прикрепен към конзолата и е проектиран да компенсира теглото си. Някои сложности ще добавят метални конструкции, монтирани в бетон и предназначени за закрепване на конзолата.

В своята същност това е фундаментна лента, в която под подвижния вагон са поставени подсилени подпори. В него създаваме подпорни стелажи. Тези стълбове са заварени горни валяци - ограничители. Те фиксират платното и няма да го оставят да се люлее в лошото време. Основата се излива под точката на замръзване, а по дължината е половината от отвора. Укрепва основата, както обикновено, с подсилване. Разликата е канал, който поставяме на върха. Тя трябва да е равна на земята.

Към поставения канал заваряваме винтовите резци и инсталираме платформи с валяци върху тях. Понякога вагоните са заварени веднага до спирката, но в крайна сметка ще излязат настрани - основата ще се свие и вратата ще се задръсти. Правилната схема на монтаж е показана по-долу:

Визитна картичка на къщата - вратата се плъзга

Изливането на основата, монтирането на ролкови лагери и рафтове - това е най-трудната и трудна работа. Следващият етап е сглобяването на самата порта. За разлика от железопътните и окачващите системи, те трябва да бъдат оборудвани с противотежест. За тази цел първоначално да рамка за картини до 1,5 пъти отвора (материал същото, както в предишните случаи - квадратно сечение тръба 60 * 40 * 2 mm). Отдолу до него профилът се отрязва нарязано надолу - вратите трябва да се плъзгат върху каретата, установени на канал. Самата рамка може да бъде зашита с метален профил, дъска или украсен с подправени шарки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
Какви са типовете портиКакви са типовете порти
Дизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтажДизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтаж
Плъзгащи се портиПлъзгащи се порти
Избираме надеждни фитинги за плъзгащи се вратиИзбираме надеждни фитинги за плъзгащи се врати
Как да изберем подходящата гаражна вратаКак да изберем подходящата гаражна врата
Повече за вратитеПовече за вратите
Арматури за плъзгащи се вратиАрматури за плъзгащи се врати
Гаражни секционни повдигащи вратиГаражни секционни повдигащи врати
Самостоятелно инсталиране на плъзгащи се преградиСамостоятелно инсталиране на плъзгащи се прегради
» » Бизнес плъзгащи карти
© 2021 BggeHat.com