Гаражни врати

1

Един от специфичните елементи на гаража са гаражните врати, така че те имат специални изисквания. Те са продиктувани от факта, че портата трябва да изпълнява много важната си функция - да предпази гаража от проникване вътре. Друга важна функция е поддържането на необходимия микроклимат в гаража. Ето защо гаражните врати трябва да са здрави, плътно прилягащи и да осигуряват топлоизолация и да имат нормална работа при определени климатични условия.

За да може портата да се вмести перфектно, техния тип, дизайнът на размерите на гаражната врата трябва да бъде избран дори при проектирането на гаража. Това е всичко, защото различните видове строителство имат свои собствени характеристики. Така че гаражните порти са разделени: подвижно, секционирано, търкалящо, люлеещо се, повдигащо и завъртащо се.

Плъзгащите се врати могат да се монтират само в гаража, където има свободно пространство в посока на връщане назад. Такива порти работят с ролкови системи. Те могат да се монтират както отвън, така и от вътрешната страна на гаража. Техните предварителни предположения са значителни икономии в пространството преди гаража, сила и стабилност, както и спестяване на време, тъй като не е необходимо да се изчиства сняг пред тях. И сред недостатъците основната е цената (те са много скъпи) и допълнително пространство на стената, към което листа ще се движи.



Секционните врати се състоят от хоризонтални секции (четири или шест), които са свързани чрез панти. Предимствата на този тип са спестяване на пространство, висока звукова изолация в комбинация с топлоизолация. Но сред недостатъците на основното място е ниската устойчивост на кражба с взлом, както и сложността на дизайна. Друг важен недостатък е, че се нуждаете от достатъчно пространство, за да отворите капачетата, а също така и площта в зоната за отваряне на клапите трябва да е плоска.

Ролетните щори са ламели, свързани в гъвкава лента. Ако вътре има широк отвор, подвижната врата е точно от това, от което се нуждаете.

Плъзгащите врати понастоящем са най-разпространеният тип сред всички типове видове. За да се спести място в гаража, вратите обикновено се отварят на улицата. Предимството на такава врата е нейната простота. Недостатъците се проявяват в допълнително място за отваряне. Ето защо до този момент много от тях се опитват да закупят гаражна порта от този тип.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подемните врати за гараж изграждат удобна и надеждна конструкцияПодемните врати за гараж изграждат удобна и надеждна конструкция
Плъзнете порти със собствените си ръцеПлъзнете порти със собствените си ръце
За гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се вратиЗа гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се врати
Какви са типовете портиКакви са типовете порти
Дизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтажДизайнът на люлеещите се врати и функциите за монтаж
GSM алармената система е незаменима уредба за защита от гаражGSM алармената система е незаменима уредба за защита от гараж
Изграждане на гараж за автомобили със собствени ръцеИзграждане на гараж за автомобили със собствени ръце
Какви проблеми могат да възникнат с гаражна вратаКакви проблеми могат да възникнат с гаражна врата
Плъзгащи се портиПлъзгащи се порти
Избираме надеждни фитинги за плъзгащи се вратиИзбираме надеждни фитинги за плъзгащи се врати
» » Гаражни врати
© 2021 BggeHat.com