Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция

Един от пасивните елементи на системата за сигурност са решетките на плъзгащите се прозорци за вили, които могат допълнително да бъдат оборудвани с активни компоненти под формата на аларми.
В тази статия ще говорим специално за плъзгащи се конструкции, тъй като сред всички видове защита на прозорците те отговарят на изискванията за пожарна безопасност, като същевременно остават силни и надеждни.

Предимства и недостатъци на плъзгащи се решетки

В сравнение със стационарните стоманени конструкции, плъзгащи решетки имат значителни предимства:

  • Универсалност. Плъзгащи решетки със същия успех могат да се монтират на врати, прозорци и дори да се използват за защита на витрините със стоки в магазините;
  • Удобство при работа;
  • Осигуряване на авариен изход в случай на пожар или други ненормални ситуации;
  • Приятна и чиста външност;
  • Не изисквайте свободно място за отваряне;
  • Могат да бъдат произведени в различни модификации.

Видове плъзгащи решетки

Има прозоречни решетки за летни модели:

  1. Еднокрилни. Едната половина от конструкцията е фиксирана към носещия стълб, втората е подвижна и е фиксирана към контактния стълб. Може да се отваря във всяка посока;
  2. Хищници. Изграждане на две подвижни части, заключени в центъра на отвора на прозореца с лека промяна на страната;
  3. Вертикална. Структурите имат две вертикални главни клапи с кръстовидни връзки и три вътрешни двойни секции.

Всеки от трите вида може да има по-голяма ширина от стандартните фиксирани структури.

Монтаж на плъзгащи се решетки

Има два начина за инсталиране на плъзгащи се конструкции - извън фурнир и вътре в прозореца. В този втори метод е по-безопасно и по-лесно, тъй като вътрешната монтаж позволява употреба с голям udobstvom- метал не е изложен на влага във въздуха под формата на решетка dozhdya- инсталиране вътре отваряне осигури по-голяма безопасност по отношение на вируси.

По този начин при избора на скара за плъзгащи се прозорци за вили, трябва да се ръководите от степента на лесна употреба и сигурност на дома.

Автоматизирани решетки от плъзгащ тип

Плъзгащите конструкции за самопроизводство се считат за най-сложни и проблемът е в техния механизъм. За безпроблемно функциониране е необходимо не само да се осигури сгъване на профилите без триене и затягане, но и свободното им движение по водачите. Въз основа на сложността на подвижната част на конструкцията, преди производството на плъзгащата решетка е необходимо да се разбере подробно функционирането на свързаните части в монтажа.

Решетка-акордеон

  • Рамката е носач и водач за преместването на решетката. В горната и долната част на решетката има жлебове за придвижване на вертикални рафтове с ролки;
  • Най-сложният елемент на конструкцията е решетката. Тя е разделена на подвижни секции, докато летните решетки на прозорците се движат благодарение на вече споменатите ролкови механизми.

Сгъваема решетка



Разликата от предишния изглед е, че вертикалните стойки се закрепват заедно с лостове, които по време на сгъването променят разстоянието помежду си.

Разликата в устройството се обяснява с местоположението на механизма в различна равнина, което води до опростяване на дизайна. Тя е и трябва да се използва като модел, когато се произвежда в домашен цех.

След скицата на бъдещия дизайн започва практическата част от производството:

Етап I

Създава се сгъваем механизъм, за който се събират две метални плочи за всяка междина между вертикалните пръти. В плочите се пробиват три дупки на еднакво разстояние, след което се комбинират с нитове.

II етап

В точката, където отделните плочи се комбинират чрез централен отвор, чрез машина за заваряване се закрепва вертикална стойка. Заварени, предназначени за дачи на прозорците на решетките, като едновременно с това се сгъват сгъваемите механизми към всичките три единици.

Етап III

Закрепването на механизмите към рамката се извършва и в отворено положение с помощта на нитове. За да се изключи възможността за накланяне на вратите под собственото им тегло, се монтира допълнителен водач, по който лагерът се плъзга по ръба на листовете.

IV етап

За безопасност през нощта и с продължително отсъствие на собственици, плъзгащите се решетки са оборудвани със заключващи устройства и болтове. За тяхното монтиране към главната конструкция се заваряват специални седалки.

Плъзгащи решетки, монтирани на прозорците на селска къща или вила, те могат да бъдат снабдени с алармена система с сирена, които ще предупреждават другите за чупене опит. В присъствието на блока на електронни уведомления едновременно с работата на устройството за гласова аларма, се изпраща съобщение до контрола на съответните структури за сигурност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метални решетки на прозорциМетални решетки на прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Плъзгащи се пластмасови прозорциПлъзгащи се пластмасови прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Решетки за вили по прозорциРешетки за вили по прозорци
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
Как да изберем решетки, изковавани на прозорци?Как да изберем решетки, изковавани на прозорци?
» » Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
© 2021 BggeHat.com