Характеристики на селекцията на климатици за различни стаи

Надеждното и дългосрочно функциониране на климатизатора до голяма степен зависи от професионалния избор на това устройство, като се вземат предвид всички необходими параметри и условия за висококачествена монтажна работа и компетентна организация на гаранцията и сервизното обслужване. За да се гарантира правилният избор на оборудване и да се избере място за инсталацията му, ръководителят на проекта трябва първо да посети стаята, която ще бъде климатизирана.

Климатизация на жилищни сгради

За регулиране на температурния баланс в жилищните помещения най-широко използван е използването на стенни сплит системи с капацитет от 2-5 kW, които в допълнение са оборудвани с голямо разнообразие от опции, в зависимост от индивидуалните предпочитания и желания. Като правило, при избора на климатик за апартамент или частна къща, се приема, че всяка стая ще бъде оборудвана със собствен отделен вътрешен модул. Тоест, за ефективно охлаждане на 4 стаи, в случай че се инсталират стенни сплит системи, ще са необходими един и същи брой отделни климатици, по един за всяка стая. Друга възможност е да инсталирате мулти-сплит система с едно външно тяло и четири вътрешни, но цената му ще бъде значително по-скъпа.

В случай на наличие на окачени тавани в стаята е възможно да се монтира едноканален климатик в таванната зона с едновременно свързване към четири помещения. В този случай е практически невъзможно да се осигури ефективен температурен контрол отделно във всяка стая.



Заслужава да се отбележи, че обикновено за жилищни помещения се използват устройства с мощност, която не надвишава 6 kW, тъй като агрегатите с по-висока мощност имат високо ниво на шума.

Климатици за офис и промишлени помещения

Най-добрият начин за офиси е да инсталирате икономични модели на сплит системи. И в офис помещения с достатъчно голяма площ е по-целесъобразно да инсталирате две устройства с по-малък капацитет, вместо една мощна единица, но по-малко шумни. Също така в голяма стая е не по-малко ефективна инсталация на канал или касета климатик.

За да осигурите ефективно охлаждане на производствени и складови помещения, магазини и сървърни помещения, трябва да обърнете внимание на високото ниво на надеждност и ефективност на климатика. И като се вземат предвид всички дизайнерски особености и други допълнителни условия. В тези помещения е възможно да се използват разделени системи с висока мощност, както таван, така и канал, както и шкафове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отделение за отопление, вентилация и климатизацияОтделение за отопление, вентилация и климатизация
Как да изберем климатик и да не правим грешкаКак да изберем климатик и да не правим грешка
Какво представлява охладителят и приложението му в хидравличен модул?Какво представлява охладителят и приложението му в хидравличен модул?
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
Самоинсталация на климатикСамоинсталация на климатик
Видове климатициВидове климатици
Чистият въздух в апартамента избира климатичната системаЧистият въздух в апартамента избира климатичната система
Климатични системи в жилищни помещенияКлиматични системи в жилищни помещения
Използване на климатик през зиматаИзползване на климатик през зимата
Как да изберем разделена система за апартаментКак да изберем разделена система за апартамент
» » Характеристики на селекцията на климатици за различни стаи
© 2021 BggeHat.com